FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de advertenties van akaiksots.com website?

Ook bekend als: akaiksots.com pop-up
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is akaiksots[.]com?

Akaiksots[.]com is een bedrieglijke website die lijkt op sweepstakessurvey.org, fresh-content.biz, desktopshieldprotection.com, hisqueost.xyz, en duizenden anderen. Het werkt door dubieuze inhoud te laden en/of bezoekers om te leiden naar andere (waarschijnlijk onbetrouwbare of kwaadaardige) pagina's.

Gebruikers krijgen meestal onbedoeld toegang tot malafide sites, via omleidingen die worden veroorzaakt door verdachte webpagina's, opdringerige advertenties of geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's (PUA's).

akaiksots[.]com pop-up redirects

Akaiksots[.]com overzicht

Of bezoekers van akaiksots[.]com en soortgelijke websites dubieus materiaal te zien krijgen en/of naar elders worden omgeleid - hangt af van hun IP-adressen/geolocaties.

Bovendien gebruiken de meeste malafide pagina's misleidende inhoud (bijv. clickbait, nep CAPTCHA-verificatie, enz.) om bezoekers te verleiden hun browser meldingen toe te staan. Dit geldt ook voor akaiksots[.]com; als de meldingen worden ingeschakeld, zal de site opdringerige advertentiecampagnes beginnen te genereren.

De geleverde advertenties kunnen misleidend, bedrieglijk en zelfs gevaarlijk zijn. Deze advertenties onderschrijven onbetrouwbare, oplichtende en zelfs kwaadaardige websites. Sommige opdringerige advertenties zijn in staat om software (b.v. PUA's) in systemen te infiltreren wanneer er op geklikt wordt.

Overzicht bedreiging:
Naam akaiksots.com pop-up
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Geobserveerde domeinen n.akaiksots[.]com; j.akaiksots[.]com; c.akaiksots[.]com; l.akaiksots[.]com; x.akaiksots[.]com; h.akaiksots[.]com; b.akaiksots[.]com; z.akaiksots[.]com; k.akaiksots[.]com; w.akaiksots[.]com; o.akaiksots[.]com
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Verwijdering

Om akaiksots.com pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Mogelijk ongewenst programma overzicht 

Mogelijk ongewenste programma's lijken legitiem en bieden "nuttige" functionaliteiten aan, die echter zelden operationeel zijn. In plaats van beloftes na te komen, kunnen ongewenste apps webpagina's geforceerd openen (bijv. akaiksots[.]com, etc.), opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren (adware), browsers wijzigen (browser hijackers) en kwetsbare gegevens verzamelen. Samengevat kunnen mogelijk ongewenste programma's systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal veroorzaken.

Hoe hebben mogelijk ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid met behulp van de marketingtechniek "bundelen" - het verpakken van reguliere programma's met diverse toevoegingen. Overhaaste downloads/installaties verhogen het risico dat gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten. Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren. Sommige mogelijk ongewenste programma's kunnen ook "officiële" download webpagina's hebben.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken en te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, bijv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz. bieden vaak gebundelde inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te onderzoeken, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en zich af te melden voor alle toevoegingen. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze leiden echter door naar dubieuze sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dit soort advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet u het systeem controleren en alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins detecteren en onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een advertentie geleverd door de akaiksots[.]com website:

Advertentie geleverd door akaiksots[.]com

Weergave van de akaiksots[.]com website (GIF):

akaiksots[.]com website weergave (GIF)

BELANGRIJKE OPMERKING! Deze bedrieglijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Site instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en selecteer "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (PC)

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en tik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op
 • Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (Android)

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser (Android)

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Cookies en sitemachtigingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser (PC)

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" onderaan het venster te klikken (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het opnieuw vragen om meldingen in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Safari webbrowser (Mac)

akaiksots.com pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van akaiksots.com pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

akaiksots[.]com adware verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's zoekt u naar mogelijk ongewenste toepassingen, selecteert u deze vermeldingen en klikt u op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing die akaiksots[.]com omleidingen veroorzaakt, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van internet browsers:

Video die laat zien hoe u potentieel ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van akaiksots[.]com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van akaiksots[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van akaiksots.com pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van akaiksots[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van akaiksots[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van akaiksots.com pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de akaiksots.com pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om akaiksots.com pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over akaiksots.com pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22321-akaiksots-com-ads

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) van akaiksots[.]com in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

U hebt waarschijnlijk akaiksots[.]com bezocht en toegestaan dat het zijn browsermeldingen weergeeft. Het is opmerkelijk dat malafide sites van dit type meestal onopzettelijk worden bezocht, en ze gebruiken misleidende inhoud (bijv. clickbait, nep CAPTCHA, enz.) - om bezoekers te verleiden hun meldingen in te schakelen.

Ik heb geklikt op advertenties met meldingen, is mijn computer geïnfecteerd?

Als u op een melding klikt, worden geen malware-infectieprocessen gestart. Deze advertenties kunnen echter wel kwaadaardige inhoud promoten (bijv. sites, apps, enz.) die infecties kunnen veroorzaken.

Is akaiksots[.]com een virus?

Nee, akaiksots[.]com wordt niet beschouwd als een virus, maar het kan wel virus inhoud promoten. Websites zoals akaiksots[.]com worden vaak gebruikt om verschillende zwendelpraktijken, onbetrouwbare en schadelijke software, en zelfs malware te promoten.

Zal Combo Cleaner akaiksots[.]com ads automatisch verwijderen of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner is in staat om apparaten te scannen en alle verleende toestemmingen voor verdachte en kwaadaardige websites terug te draaien. Het kan ook verdere toegang tot akaiksots[.]com en andere onbetrouwbare sites blokkeren. Er zijn dus geen extra stappen nodig.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
akaiksots.com pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van akaiksots.com pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met akaiksots.com pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.