FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd te worden opgelicht door de valse "PancakeSwap AirDrop" giveaway

Ook bekend als: PancakeSwap AirDrop scam website
Schadeniveau: Medium

Wat is "PancakeSwap AirDrop"?

"PancakeSwap AirDrop" is de naam van de zoveelste cryptocurrency giveaway scam. Deze regeling belooft gebruikers 45 PancakeSwap (CAKE) tokens te geven als ze hun digitale wallet ermee verbinden.

Het moet worden benadrukt dat deze claims nep zijn, en gebruikers die hen vertrouwen zullen geen tokens ontvangen. In plaats daarvan zullen gebruikers waarschijnlijk financieel verlies lijden door te proberen deel te nemen aan deze valse giveaway.

PancakeSwap AirDrop scam

Overzicht van de "PancakeSwap AirDrop" scam 

Typisch vragen oplichting zoals "PancakeSwap AirDrop" gebruikers om een relatief klein bedrag aan cryptocurrency bij te dragen voor een grotere uitbetaling. In dit geval belooft de regeling 45 CAKE-tokens die, op het moment van schrijven, meer dan 800 Amerikaanse dollar waard zijn (let op, wisselkoersen fluctueren constant). Echter, ongeacht het bedrag dat gebruikers overmaken naar dergelijke zwendelpraktijken - ze verliezen het en krijgen er niets voor terug.

Een andere mogelijkheid is dat deze zwendelaars toegang proberen te krijgen tot en controle willen krijgen over de digitale portemonnee van hun slachtoffers en alle cryptocurrency die zij daarin bewaren.

Samenvattend, door te vertrouwen op de "45 PancakeSwap AirDrop" scam, kunnen gebruikers financieel verlies, privacy problemen en andere ernstige problemen ondervinden.

Overzicht bedreiging:
Naam PancakeSwap AirDrop scam website
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim De zwendel beweert dat gebruikers die hun digitale wallet erop aansluiten gratis PancakeSwap (CAKE) tokens zullen ontvangen.
Gerelateerde domeinen  pancakeswap-secure[.]com
Detectienamen (pancakeswap-secure[.]com) Emsisoft (Phishing), Spamhaus (Phishing), Fortinet (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Online scams in het algemeen

Met de stijgende populariteit van cryptocurrency, ziet de online wereld meer en meer digitale valuta gerelateerde oplichting. Er zijn talloze nep crypto giveaways op het web; "Ripple Giveaway", "Polkadot giveaway", "BTC giveaway", en "SOLANA (SOL) Giveaway" zijn slechts een paar voorbeelden.

In het algemeen staat het internet vol met misleidende, bedrieglijke, en zelfs kwaadaardige inhoud. Naast hoax cryptocurrency giveaways, zijn er valse waarschuwingen dat de apparaten van gebruikers zijn geïnfecteerd, waarschuwingen die zeggen dat essentiële software verouderd is of ontbreekt, frauduleuze loterijen, en ga zo maar door. Daarom is het sterk aangeraden om voorzichtig te zijn tijdens het browsen.

Hoe hebben mogelijk ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

Kwaadaardige en bedrieglijke websites worden zelden opzettelijk geopend. Mocht een browser dergelijke pagina's geforceerd openen, dan is dat waarschijnlijk te wijten aan geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's (PUAs). Bovendien kunnen deze toepassingen andere schadelijke eigenschappen hebben (bijv. adware, browser hijackers, etc.).

Mogelijk ongewenste programma's infiltreren systemen meestal stiekem. Ze worden verspreid door gebruik te maken van de "bundling" marketingtechniek - het verpakken van reguliere programma's met ongewenste/malijke aanvullingen. Overhaaste downloads/installaties verhogen het risico dat gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties verspreiden ook mogelijk ongewenste programma's. Eenmaal aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker. Bepaalde mogelijk ongewenste programma's hebben ook "officiële" promotie/download webpagina's.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken en te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen. Dubieuze bronnen, bijv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz. - bieden vaak gebundelde inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te onderzoeken, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken, en zich af te melden voor alle toevoegingen. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze leiden echter om naar twijfelachtige sites (bijv. adult-dating, gokken, pornografie, enz.).

Als u dit soort advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet u het systeem controleren en alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins opsporen - en onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in "PancakeSwap AirDrop" scam:

Connect
PancakeSwap Airdrop ( Ending Sunday )
Claim your 45 CAKE right now

Connect your wallet to get 45 PancakeSwap (CAKE) tokens for free in our airdrop

 

Claim -> Swap Liquidity -> Bridge

 

Exchange
Trade tokens in an instant

 

You have to connect a wallet before you can select a currency

 

From
0.0

 

To
0.0

 

Unlock Wallet


Version: V2 V1 (old) Help

Weergave van de "PancakeSwap AirDrop" pop-up scam (GIF):

Weergave van de PancakeSwap AirDrop scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste toepassingen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen via het Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar verdachte/recent geïnstalleerde toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder malafide extensies van internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van pancakeswap airdrop scam website, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Schurkenstaten extensies verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van malafide extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van pancakeswap airdrop scam website kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de pancakeswap airdrop scam website, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om pancakeswap airdrop scam website van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over pancakeswap airdrop scam website of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22229-pancakeswap-airdrop-pop-up-scam

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Pop-up scams zijn berichten die bedoeld zijn om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties (bijv. cryptocurrency overmaken, gevoelige informatie vrijgeven, nep-hulplijnen bellen, bestanden downloaden, producten kopen, enz.)

Wat is het doel van een pop-up scam?

Het doel van pop-up scams is meestal om inkomsten te genereren voor hun ontwerpers. Hoe ze dit bereiken varieert, bv. gebruikers misleiden om geldtransacties te doen, vrijgegeven kwetsbare gegevens verkopen, malware verspreiden, enzovoort.

Ik heb cryptocurrency verloren aan de "PancakeSwap AirDrop" scam, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Cryptocurrency transacties zijn praktisch niet te traceren; vandaar dat u ze niet kunt terugdraaien.

Waarom kom ik nep pop-ups tegen?

Pop-up scams worden gehost op malafide sites, die zelden opzettelijk worden bezocht. De meeste gebruikers krijgen er toegang toe via omleidingen die worden veroorzaakt door dubieuze webpagina's, opdringerige advertenties of schadelijke apps die al op hun apparaten zijn geïnstalleerd.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan bezochte websites scannen en verdachte en schadelijke websites detecteren. Scam-bevestigende sites vallen ook in deze categorie; daarom wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt de toegang tot dergelijke pagina's beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
PancakeSwap AirDrop scam website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van PancakeSwap AirDrop scam website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.