FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u Smart Search browser hijacker?

Ook bekend als: searchsmarters.online doorverwijzingen
Schadeniveau: Medium

Wat is Smart Search browser hijacker?

Smart Search is de naam van een browser hijacker ontworpen om het searchsmarters.online adres (een nep zoekmachine) te promoten. Het kaapt een browser door de instellingen te wijzigen en deze onveranderbaar te houden. Apps van dit type worden gecategoriseerd als mogelijk ongewenste toepassingen (PUA's) omdat de meeste gebruikers ze per ongeluk downloaden en installeren.

searchsmarters.online browser hijacker

Smart Search browser hijacker in detail

Smart Search verandert de startpagina, standaard zoekmachine, en nieuw tabblad. Het vervangt deze adressen met searchsmarters.online. Searchsmarters.online is een valse zoekmachine die resultaten toont die gegenereerd zijn door Bing (bing.com) en mogelijk andere zoekmachines.

Valse zoekmachines kunnen gebruikt worden om twijfelachtige pagina's te promoten. Ze kunnen ook resultaten tonen die gegenereerd zijn door andere onbetrouwbare zoekmachines. Het is belangrijk te vermelden dat searchsmarters.online (en Smart Search) ontworpen kunnen zijn om informatie te verzamelen die misbruikt kan worden voor kwaadaardige doeleinden.

Bovendien, Smart Search voegt de "Beheerd door uw organisatie" eigenschap op gekaapte browsers. Instructies over hoe deze functie uit te schakelen wanneer deze is ingeschakeld door een app zoals Smart Search worden hier gegeven.

Overzicht bedreiging:
Naam Smart Search
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst nieuwe tab
Browser extensie(s) Smart Search
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Gepromote URL searchsmarters.online
Detectienamen (searchsmarters.online) N/A (VirusTotal)
Getroffen browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijackers in het algemeen

Het doel van browser hijackers is om valse zoekmachines te promoten. Vaak staan ze niet toe dat gebruikers de getroffen instellingen wijzigen. Zo blijven gekaapte browsers specifieke adressen openen zolang de browser hijackers aanwezig zijn. Meer voorbeelden van apps van dit type zijn Key Omni, TopADSBlockSearch, en IncognitoSearchWeb.

Hoe heeft Smart Search zich op mijn computer geïnstalleerd?

Gebruikers downloaden en installeren browser hijackers via downloaders, installers voor andere programma's, louche advertenties, nep installers. Downloaders, installers die mogelijk ongewenste programma's bevatten hebben "Aangepaste", "Geavanceerde", of soortgelijke instellingen. Gebruikers stemmen in met het downloaden of installeren van mogelijk ongewenste programma's wanneer ze programma's downloaden of installeren zonder deze instellingen te wijzigen.

Advertenties die in staat zijn om mogelijk ongewenste programma's te downloaden of te installeren doen dat alleen als gebruikers erop klikken. Ze downloaden of installeren ongewenste programma's door bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Download toepassingen (en bestanden) van legitieme bronnen, zoals betrouwbare, officiële pagina's. Klik niet op advertenties die verschijnen op dubieuze websites of download (en installeer) geen programma's zonder te controleren of hun downloader of installers optionele downloads of installaties bevatten.

Als uw computer al geïnfecteerd is met Smart Search, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Searchsmarters.online leidt om naar bing.com (GIF):

smart search browser hijacker searchsmarters.online wordt omgeleid naar bing.com

Website die Smart Search browser hijacker promoot:

Website gebruikt om Smart Search browser hijacker te promoten

Een schakelknop die aangeeft dat Chrome wordt beheerd door Smart Search browser hijacker:

smart search browser hijacker beheerd door uw organisatie functie is ingeschakeld

Smart Search-extensie op de Chrome-werkbalk:

smart search browser hijacker extensie geïnstalleerd op chrome

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Smart Search browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

searchsmarters.online browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "Smart Search"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's (die browser omleidingen naar de searchsmarters.online website veroorzaken), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruik aanbevolen malware verwijdering software.

Smart Search browser hijacker verwijderen van internet browsers:

Video die toont hoe browser omleidingen te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Removing searchsmarters.online related Google Chrome extensions

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Smart Search" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Searchsmarters.online uit de startpagina van Google Chrome verwijderen

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "Bij opstarten" sectie, schakel "Smart Search" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.searchsmarters.online) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Het verwijderen van searchsmarters.online uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", in de sectie "Zoekmachine", klik op "Zoekmachines beheren...", in de geopende lijst zoek naar "searchsmarters.online", wanneer gevonden klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van searchsmarters.online doorverwijzingen, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van searchsmarters.online gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Smart Search", evenals alle andere recent geïnstalleerde browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Searchsmarters.online van Mozilla Firefox-homepage verwijderen

To reset your homepage, click the Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Opties", in het geopende venster schakelt u "Smart Search" uit, verwijdert u hxxp://searchsmarters.online en voert u het domein van uw voorkeur in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Verander uw standaard zoekmachine:

Het verwijderen van searchsmarters.online uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type:"extensionControlled"

Zet beide resultaten op "false" door te dubbelklikken op elk item of door te klikken op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van searchsmarters.online doorverwijzingen kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de searchsmarters.online doorverwijzingen, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van searchsmarters.online doorverwijzingen uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over searchsmarters.online doorverwijzingen of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22198-smart-search-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website searchsmarters.online te bezoeken?

De hoeveelheid geld die individuen achter searchsmarters.online verdienen hangt direct af van het website verkeer (aantal website bezoeken).

Is het bezoeken van searchsmarters.online een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte, ja. Searchsmarters.online en soortgelijke pagina's kunnen verschillende informatie verzamelen over de bezoeker. Die informatie kan worden misbruikt voor kwaadaardige doeleinden.

Hoe heeft een browser hijacker mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden verspreid met behulp van social engineering tactieken, zoals misleidende browsermeldingen, onbetrouwbare advertenties. Ze worden ook verspreid via downloaders, installatieprogramma's voor andere programma's, nep-installatieprogramma's.

Zal Combo Cleaner mij helpen Smart Search browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en Smart Search browser hijacker en andere apps van dit type verwijderen. Het is vermeldenswaard dat het onmogelijk kan zijn om een browser hijacker te verwijderen als er meer dan één app van dit type aanwezig is. Apps van dit type kunnen in staat zijn om elkaar opnieuw te installeren. Daarom moeten alle apps van dit soort in één keer worden verwijderd. Dit kan worden bereikt met gespecialiseerde software zoals Combo Cleaner.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
searchsmarters.online doorverwijzingen QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van searchsmarters.online doorverwijzingen op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.