FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u advertenties die geleverd worden door de current-captcha.top website?

Ook bekend als: current-captcha.top pop-up
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is current-captcha[.]top?

Current-captcha[.]top is een bedrieglijke website die ontworpen is om twijfelachtige inhoud te laden, zijn browser-notificaties te pushen, en/of bezoekers om te leiden naar verschillende (waarschijnlijk onbetrouwbare of kwaadaardige) pagina's. Er zijn duizenden van dergelijke webpagina's op het Internet; clevercaptcha.top, positivestar.org, en news-hoyisa.cc zijn maar een paar voorbeelden.

Kwaadaardige sites worden zelden opzettelijk bezocht; de meeste gebruikers worden er naar omgeleid door onbetrouwbare webpagina's, opdringerige advertenties of geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's.

current-captcha[.]top pop-up redirects

Current-captcha[.]top in detail

Het gedrag van current-captcha[.]top wordt bepaald door het IP (Internet Protocol) adres/geolocatie van de bezoeker. Deze gegevens bepalen of bezoekende gebruikers dubieus materiaal voorgeschoteld krijgen en/of naar elders worden omgeleid.

Bovendien gebruiken de meeste van dit soort sites misleidende inhoud om bezoekers te lokken hun browsermeldingen toe te staan. Current-captcha[.]top gebruikt nep CAPTCHA voor dit doel, en als de meldingen worden ingeschakeld zal de website opdringerige advertentiecampagnes gaan voeren.

De geleverde advertenties zijn meer dan een kleine overlast en brengen de veiligheid van apparaten en gebruikers in gevaar. Ze promoten verschillende onbetrouwbare en kwaadaardige sites. Bovendien kunnen sommige opdringerige advertenties software downloaden/installeren (bijv. PUA's) zonder toestemming van de gebruiker.

Overzicht bedreiging:
Naam current-captcha.top pop-up
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Fortinet (Spam), Spamhaus (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Geobserveerde domeinen a.current-captcha[.]top; i.current-captcha[.]top; d.current-captcha[.]top
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Overzicht van mogelijk ongewenste toepassingen

Ondanks hun legitieme uiterlijk, werken mogelijk ongewenste programma's zelden zoals geadverteerd. Bovendien kunnen deze toepassingen pagina's geforceerd openen, opdringerige advertentiecampagnes (adware) uitvoeren, browsers wijzigen (browser hijackers) en privégegevens verzamelen. De aanwezigheid van mogelijk ongewenste programma's op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en identiteitsdiefstal.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's kunnen samen met andere programma's worden gedownload/geïnstalleerd. De marketingmethode om gewone programma's te verpakken met diverse toevoegingen. Overhaaste download/installatieprocessen verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het apparaat wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Als er op de advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren. Mogelijk ongewenste programma's kunnen ook "officiële" download sites hebben.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken en te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Dubieuze downloadkanalen, bijv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz. - bieden vaak gebundelde inhoud aan.

Downloaden/Installeren moet met voorzichtigheid gebeuren; dat houdt in - voorwaarden lezen, beschikbare opties onderzoeken, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen gebruiken, en opt-out van alle toevoegingen. Opdringerige advertenties lijken legitiem, maar leiden door naar twijfelachtige sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet het systeem worden gecontroleerd en moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins worden opgespoord en onmiddellijk van het systeem worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van de huidige-captcha[.]top website (GIF):

current-captcha[.]top website weergave (GIF)

BELANGRIJKE OPMERKING! Deze bedrieglijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Site instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en selecteer "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (PC)

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en tik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op
 • Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (Android)

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser (Android)

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Cookies en sitemachtigingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser (PC)

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" onderaan het venster te klikken (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het opnieuw vragen om meldingen in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Safari webbrowser (Mac)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

current-captcha[.]top adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar mogelijk ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing die current-captcha[.]top omleidingen veroorzaakt, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder adware van internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen verwijderd kunnen worden:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van current-captcha[.]top advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van current-captcha[.]top advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van current-captcha.top pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van current-captcha[.]top advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van current-captcha[.]top advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van current-captcha.top pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de current-captcha.top pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om current-captcha.top pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over current-captcha.top pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22156-current-captcha-top-ads

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browser meldingen) geleverd door current-captcha[.]top in de rechter benedenhoek van mijn desktop?

Websites leveren meldingen met toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk current-captcha[.]top bezocht en toestemming gegeven om de browsermeldingen te tonen. Het is opmerkelijk dat sites van dit type meestal onbedoeld worden bezocht, en ze gebruiken clickbait, nep CAPTCHA, of iets dergelijks - om bezoekers te verleiden hun browsermeldingen in te schakelen.

Ik heb geklikt op meldingen advertenties, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, als u op een browsermelding klikt, wordt er geen infectieproces in gang gezet. Echter, de websites en toepassingen gepromoot via deze advertenties kunnen schadelijk zijn en systeem infecties veroorzaken.

Is current-captcha[.]top een virus?

Websites zoals current-captcha[.]top worden niet als virussen beschouwd, maar ze worden wel vaak gebruikt om virus inhoud te promoten. Deze sites worden vaak gebruikt als hulpmiddelen om verschillende zwendelpraktijken, onbetrouwbare/schadelijke websites en apps, en zelfs malware aan te prijzen.

Zal Combo Cleaner current-captcha[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en de toestemmingen verwijderen die zijn verleend aan current-captcha[.]top. Combo Cleaner kan ook verdere toegang tot deze site blokkeren. Er zijn dus geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
current-captcha.top pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van current-captcha.top pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.