FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u MegaUnit adware en de advertenties die het levert?

Ook bekend als: Advertenties van MegaUnit
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is MegaUnit?

MegaUnit is een adware-type app met browser hijacker trekjes. Bovendien, als gevolg van de dubieuze methoden die worden gebruikt om software producten binnen deze categorieën te verspreiden, worden ze ook geclassificeerd als mogelijk ongewenste programma's. Er is opgemerkt dat MegaUnit wordt verspreid via nep Adobe Flash Player updates.

MegaUnit adware detections on VirusTotal

MegaUnit adware in detail

Adware maakt het mogelijk grafische inhoud van derden (bijv. pop-ups, coupons, banners, enz.) op elke bezochte webpagina en/of verschillende interfaces te plaatsen. De weergegeven advertenties verminderen de browse-ervaring en brengen de veiligheid van apparaten en gebruikers in gevaar.

Opdringerige advertenties promoten verschillende verkoopgerichte, onbetrouwbare, malafide, bedrieglijke en zelfs schadelijke websites. Bovendien kunnen sommige van deze advertenties stiekem software downloaden/installeren (bijv. PUA's) - wanneer erop wordt geklikt.

Browserkapers wijzen de startpagina van browsers, standaardzoekmachine en URL's van nieuwe tabbladen/vensters opnieuw toe aan nepadressen voor zoekmachines. Met zo'n software geïnstalleerd worden nieuwe browser tab/venster geopend en zoekopdracht getypt in de URL balk doorverwezen naar de gepromote zoekmachine.

Illegitieme zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren , dus ze verwijzen door naar Yahoo, Bing, Google, en andere echte zoekmachines. Wat meer is, browser hijackers gebruiken ook technieken om te voorkomen dat gebruikers hun browser kunnen herstellen.

De meeste mogelijk ongewenste programma's (inclusief adware en browser hijackers) kunnen gegevens traceren. De doelgerichte informatie omvat de browsing- en zoekmachinehistorie, IP-adressen, persoonlijk identificeerbare gegevens, enzovoort. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van MegaUnit
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen (.system) Avast (MacOS:Adload-AM [Trj]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (.service) Avast (MacOS:Adload-AM [Trj]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/TrojanDownloader.Adload.), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (kwaadaardige installer) Avast (MacOS:Bundlore-DY [Adw]), Combo Cleaner (Adware.MAC.Bundlore.EJL), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Bnodlero.ay), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Volgen van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van MegaUnit verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

OptimalSource, AnalyzerWindow, en PortalFlow zijn een paar voorbeelden van adware. Zoals de meeste mogelijk ongewenste programma's, lijkt deze software legitiem en biedt het "handige" functies, die meestal niet functioneel zijn. In plaats van beloftes waar te maken, kunnen ongewenste toepassingen opdringerige advertentie campagnes uitvoeren, omleidingen veroorzaken, browsers kapen en gevoelige data verzamelen.

Hoe is MegaUnit geïnstalleerd op mijn computer?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid met behulp van de "bundeling" techniek - het verpakken van reguliere software met ongewenste toevoegingen. Overhaaste downloads/installaties verhogen het risico dat gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden ook mogelijk ongewenste programma's. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren. Sommige mogelijk ongewenste programma's kunnen ook "officiële" promotie/download sites hebben.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het is belangrijk om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, bijv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz. bieden vaak gebundelde en schadelijke inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren, is het aanbevolen om de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te onderzoeken, en de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken om af te zien van alle bijlagen. Opdringerige advertenties lijken legitiem, maar worden omgeleid naar verschillende dubieuze sites (bijv. adult-dating, gokken, pornografie, enz.).

Wanneer gebruikers dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomen, moeten zij hun apparaten controleren en onmiddellijk alle gedetecteerde dubieuze toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met MegaUnit, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster weergegeven wanneer MegaUnit adware aanwezig is op het systeem:

Pop-up weergegeven wanneer MegaUnit adware wordt gedetecteerd

Tekst gepresenteerd in deze pop-up:

"MegaUnitd" will damage your computer.

 

This file was downloaded on an unknown date.

 

OK
Show in Finder

Misleidend installatieprogramma (nep Flash Player updater) dat MegaUnit adware promoot;

Eerste installatiestap:

Misleidend installatieprogramma gebruikt om MegaUnit adware te promoten (stap 1)

Tweede installatiestap:

Misleidend installatieprogramma gebruikt om MegaUnit adware te promoten (stap 2)

Bestanden gerelateerd aan de MegaUnit adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.MegaUnit.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.MegaUnit.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.MegaUnit.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.MegaUnit.system.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! In sommige gevallen wijzigen kwaadwillige toepassingen zoals MegaUnit de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ongewenste omleidingen naar verschillende twijfelachtige websites worden veroorzaakt.

De omleidingen zullen waarschijnlijk blijven, zelfs na het verwijderen van de toepassing zelf. U zult ze dus handmatig moeten herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet in het Dock aanwezig is, kunt u het vinden in het Launchpad.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de Netwerkinstellingen.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het aangesloten netwerk en klik op "Geavanceerd...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op Geavanceerd...

Stap 4: Klik op het tabblad "Proxies" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol op standaard zetten - "*.local, 169.254/16".

Proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en zet hun instellingen op standaard

Advertenties van MegaUnit onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van MegaUnit. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe MegaUnit adware te verwijderen met Combo Cleaner:

MegaUnit adware verwijderen:

Verwijder MegaUnit-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van megaunit gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van MegaUnit verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van megaunit gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van megaunit gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van megaunit gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware vermindert de browse-ervaring en kan de systeemprestaties beïnvloeden. Deze software heeft meestal de mogelijkheid om gegevens bij te houden, waardoor het ook een bedreiging vormt voor de privacy van de gebruiker. Bovendien kan de inhoud (bv. apps, sites, enz.) die gepromoot wordt via advertenties die door adware geleverd worden, kwaadaardig zijn, wat leidt tot andere ernstige problemen.

Wat doet adware?

Adware staat voor advertentie-ondersteunde software. Het doel van deze software is om opdringerige reclamecampagnes te leveren (d.w.z. verschillende advertenties weer te geven).

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware genereert inkomsten door inhoud te promoten via de advertenties die het weergeeft. De ontwikkelaars van deze software kunnen commissie verdienen aan advertentieklikken, websitebezoeken, productaankopen, serviceabonnementen of dergelijke.

Zal Combo Cleaner MegaUnit adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner is in staat om apparaten te scannen en geïnstalleerde adware-type apps te verwijderen. Aan de andere kant is handmatige verwijdering misschien niet de ideale oplossing. In sommige gevallen, zelfs nadat de adware zelf handmatig is verwijderd, blijven er bestandsresten achter. Verborgen in het systeem, kunnen dergelijke componenten blijven draaien en problemen veroorzaken.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van MegaUnit QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van MegaUnit op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van MegaUnit

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.