FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u Infogram adware?

Ook bekend als: Advertenties van Infogram
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is Infogram adware?

Infogram wordt gepromoot als een desktop versie voor Wikipedia. Het heeft dezelfde naam als een legitiem softwarebedrijf. Infogram staat erom bekend reclame-ondersteund te zijn dat inkomsten genereert voor zijn ontwikkelaar door advertenties weer te geven. Gebruikers installeren dit soort software vaak zonder het te weten.

Infogram pop-up doorverwijzingen

Infogram adware in detail

Infogram kan banners, coupons, enquêtes, pop-ups of andere advertenties weergeven die zijn ontworpen om twijfelachtige pagina's te promoten. Advertenties weergegeven door Infogram kunnen verschillende scams, downloadpagina's voor mogelijk ongewenste programma's (PUA's), potentieel schadelijke sites, enzovoort openen. Het wordt dus sterk aangeraden om Infogram niet te vertrouwen.

Infogram kan ook browsinggegevens of persoonlijke informatie verzamelen, zoals creditcardgegevens, bankrekeningnummers, namen, achternamen, wachtwoorden of andere gegevens die kunnen worden misbruikt voor kwaadaardige doeleinden (bijvoorbeeld om identiteiten, online accounts te stelen).

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Infogram
Type bedreiging Adware
Detectienamen (Installer) Avast (Win32:Adware-gen [Adw]), AVG (Win32:Adware-gen [Adw]), ESET-NOD32 (een variant van Win32/Adware.BookLot.A), Fortinet (Riskware/BookLot), Sangfor Engine Zero (Adware.Win32.BookLot.A), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (Applicatie) Avast (FileRepMetagen [Adw]), AVG (FileRepMetagen [Adw]), ESET-NOD32 (een variant van Win32/Adware.BookLot.A), Fortinet (Riskware/BookLot), Zillya (Adware.BookLot.Win32.1), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Gerelateerd domein propapps[.]info
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

Het hoofddoel van adware is het weergeven van advertenties. Hoewel, dit type software kan ontworpen zijn om gegevens te verzamelen en browsers te kapen (bepaalde adressen promoten, valse zoekmachines). De meeste gebruikers installeren adware onopzettelijk. Meer voorbeelden van dit soort apps zijn Quantum Ad Blocker, Domain Quality, en Still Sherpa.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Gebruikers downloaden of installeren vaak mogelijk ongewenste programma's wanneer deze samen met andere programma's worden verspreid. Downloaders en installers die gebruikt worden om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden hebben "Aangepaste", "Geavanceerde", of andere instellingen die gebruikt kunnen worden om optionele downloads of installaties te deselecteren. Mogelijk ongewenste programma's worden gedownload of geïnstalleerd wanneer deze instellingen ongewijzigd blijven.

In andere gevallen veroorzaken gebruikers onverwachte downloads en installaties door te klikken op misleidende advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren of via nep-installers. De meeste nep-installers worden gepromoot met behulp van schriktactieken (op bedrieglijke pagina's die beweren dat ze malware, fouten, enzovoort hebben gedetecteerd).

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Downloaders en installers met "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen moeten worden onderzocht, en ongewenste apps moeten worden gedeselecteerd voordat ze programma's downloaden of installeren. Advertenties op louche pagina's mogen niet worden aangeklikt. Deze advertenties kunnen ongewenste downloads of installaties veroorzaken, of andere dubieuze sites openen.

Bestanden en toepassingen moeten worden gedownload van officiële websites. Downloads van andere bronnen kunnen kwaadaardig zijn Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Downloadpagina voor Infogram:

infogram adware promoter

Installer voor Infogram:

infogram adware installer

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Infogram adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar mogelijk ongewenste toepassingen (zoals "Infogram - Infogram for Desktop"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing die Infogram omleidingen veroorzaakt, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Infogram-advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Infogram-advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van infogram, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Infogram-advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Infogram-advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van infogram kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van infogram, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van infogram van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van infogram of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21994-infogram-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware is een type software dat de oorzaak kan zijn van een verminderde surfervaring op het web en een mogelijke afname van de computerprestaties.

Wat doet adware?

Adware staat ook bekend als reclame-ondersteunde software. Het hoofddoel van dit soort software is het weergeven van pop-ups, banners of andere advertenties.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Gewoonlijk genereren adware-ontwikkelaars inkomsten door verschillende producten, diensten en websites te promoten. Het grootste deel van de winst wordt gegenereerd via verschillende affiliate programma's.

Zal Combo Cleaner de Infogram adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal het besturingssysteem scannen en alle gedetecteerde adware-type toepassingen verwijderen. Handmatige verwijdering werkt niet altijd omdat verschillende bestandsresten vaak verborgen blijven in het systeem. Met andere woorden, sommige adware componenten zijn aanwezig en actief, zelfs wanneer deze software is verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Infogram QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Infogram op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.