FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder je doorverwijzingen naar de digitalcaptcha.top website?

Ook bekend als: digitalcaptcha.top pop-up
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is de digitalcaptcha[.]top site?

Vergelijkbaar met ralemploay.space, everyday-news-channel.com, tobaitsie.com, ploringseav.space, en vele anderen, is digitalcaptcha[.]top een bedrieglijke website. Het is ontworpen om verdachte inhoud te laden en/of bezoekers door te verwijzen naar verschillende (waarschijnlijk onbetrouwbare of kwaadaardige) sites.

Gebruikers krijgen meestal toegang tot dergelijke webpagina's via doorverwijzingen die veroorzaakt worden door verdachte websites, opdringerige advertenties of geïnstalleerde ongewenste programma's.

digitalcaptcha[.]top pop-up doorverwijzingen

Digitalcaptcha[.]top in detail

Of bezoekers van digitalcaptcha[.]top worden doorverwezen naar ergens ander en/of verdacht materiaal te zien krijgen, hangt af van hun geolocatie, die de site te weten komt via hun IP adressen.

Bovendien gebruiken schadelijke pagina's misleidende inhoud om gebruikers te verleiden hun browsermeldingen in te schakelen. Digitalcaptcha[.]top is geen uitzondering; het maakt gebruik van een nep CAPTCHA verificatie. Als bezoekers worden misleid tot het voltooien van de "CAPTCHA", zullen ze de meldingen toestaan en de webpagina in staat stellen om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren.

Zodra op de getoonde advertenties wordt geklikt, worden ze doorverwezen naar onbetrouwbare/schadelijke websites, en sommige kunnen stiekem software downloaden/installeren (bijv. ongewenste programma's).

Overzicht bedreiging:
Naam digitalcaptcha.top pop-up
Type bedreiging Pushberichten advertenties, ongewenste advertenties, pop-up advertenties
Detectienamen Fortinet (Malware), Webroot (Malicious), alphaMountain.ai (Suspicious), Spamhaus (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Geobserveerde domeinen a.digitalcaptcha[.]top; f.digitalcaptcha[.]top; h.digitalcaptcha[.]top; b.digitalcaptcha[.]top; g.digitalcaptcha[.]top; e.digitalcaptcha[.]top; c.digitalcaptcha[.]top; i.digitalcaptcha[.]top
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste programma's (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Verwijdering

Om digitalcaptcha.top pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Overzicht van mogelijk ongewenste programma's

Ondanks hun legitieme uiterlijk, werken ongewenste programma's niet zoals geadverteerd. In plaats daarvan kunnen deze programma's schadelijke eigenschappen hebben, zoals het geforceerd openen van sites (bijv. digitalcaptcha[.]top, etc.), het uitvoeren van opdringerige advertentiecampagnes, het hijacken van browsers en het verzamelen van privégegevens. Kortom, de aanwezigheid van ongewenste programma's op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Ongewenste programma's worden verspreid met behulp van de marketingtechniek "bundeling", het verpakken van reguliere software met ongewenste/schadelijke toevoegingen. Overhaaste downloads/installaties verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties verspreiden ook ongewenste programma's. Wanneer op deze advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om deze prsogramma' zonder toestemming van de gebruiker te downloaden/installeren. Sommige ongewenste programma's hebben ook "officiële" downloadpagina's.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken en alleen van officiële/geverifieerde bronnen te downloaden. Onbetrouwbare downloadkanalen, bijv. onofficiële en freeware websites, peer-to-peer deelnetwerken, enz., bieden vaak gebundelde inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken om af te zien van extra programma's, hulpmiddelen, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken onschuldig, maar verwijzen door naar verdachte sites (bijv. adult-dating, pornografie, gokken, enzovoort).

Als u dit soort advertenties en/of doorverwijzingen tegenkomt, moet u het systeem controleren en alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins die worden gedetecteerd, onmiddellijk van het systeem verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met schadelijke programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de digitalcaptcha[.]top website (GIF):

digitalcaptcha[.]top website weergave (GIF)

BELANGRIJK! Deze bedrieglijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Site instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en selecteer "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (PC)

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en klik er één voor één op
 • Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (Android)

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser (Android)

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Cookies en sitemachtigingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser (PC)

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" onderaan het venster te klikken (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het opnieuw vragen om meldingen in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Safari webbrowser (Mac)

digitalcaptcha.top pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van digitalcaptcha.top pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

digitalcaptcha[.]top adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar mogelijk ongewenste programma's, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die digitalcaptcha[.]top doorverwijzingen veroorzaakt, scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies van Google Chrome:

Digitalcaptcha[.]top advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome  Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Digitalcaptcha[.]top advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van digitalcaptcha.top pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van digitalcaptcha[.]top advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icoon in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van digitalcaptcha[.]top advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van digitalcaptcha.top pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de digitalcaptcha.top pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om digitalcaptcha.top pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over digitalcaptcha.top pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21815-digitalcaptcha-top-ads

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
digitalcaptcha.top pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van digitalcaptcha.top pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met digitalcaptcha.top pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.