FacebookTwitterLinkedIn

Hoe BrowserState adware van het besturingssysteem te verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties van BrowserState
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is BrowserState adware?

BrowserState is een mogelijk ongewenst programma dat de eigenschappen heeft van reclame-ondersteunde software en een browser hijacker. Het toont advertenties en wijzigt de instellingen van de webbrowser. Het is ook belangrijk te vermelden dat programma's van dit type vaak ontworpen zijn om diverse informatie te verzamelen. In de meeste gevallen installeren gebruikers ze onbewust.

BrowserState adware

BrowserState adware in detail

BrowserState genereert inkomsten voor zijn ontwikkelaar door banners, pop-ups, enquêtes, coupons, of andere advertenties weer te geven. Advertenties weergegeven door BrowserState zijn waarschijnlijk ontworpen om verdachte websites te openen. Ook kunnen deze advertenties ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren en vervolgens ongewenste software te downloaden of zelfs te installeren.

Het is gebruikelijk dat programma's zoals BrowserState ontworpen zijn om advertenties te tonen die gebruikt worden om websites te promoten die lijken op "Error Code: #2c522hq8wwj791", "Receive iPhone 12", "Apple Platform Security", en andere sites die zijn gemaakt met het doel om bezoekers te verleiden tot het verstrekken van creditcardgegevens of andere persoonlijke informatie, of tot het installeren van ongewenste programma's.

Ook functioneert dit programma als een browser hijacker. Browser hijackers veranderen de instellingen van een gehijackte browser om een valse zoekmachine (zijn adres) te promoten. In de meeste gevallen wijzigen programma's van dit soort het adres van een standaardzoekmachine, startpagina en nieuw tabblad en staan ze gebruikers niet toe om deze wijzigingen ongedaan te maken totdat ze worden verwijderd.

Een andere reden om BrowserState niet te laten installeren/om dit programma zo snel mogelijk te verwijderen is dat het ontworpen kan zijn om informatie te verzamelen met betrekking tot surfgewoonten en (of) gevoelige informatie. Het kan ontworpen zijn om IP adressen, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, en andere gegevens te verzamelen.

Ook zou BrowserState kunnen ontworpen zijn om gegevens te verzamelen die de ontwikkelaars ervan zouden kunnen misbruiken voor marketingdoeleinden, verkopen aan derden, identiteiten te stelen, online accounts hijacken, frauduleuze aankopen doen, transacties uitvoeren, of andere schadelijke doeleinden. Het wordt sterk aangeraden om dit nooit te installeren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van BrowserState
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), Combo Cleaner (Adware.MAC.AdLoad.ALP), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.F), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Dit programma behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Het volgen van de internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van BrowserState verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Adware in het algemeen

Adware is een soort software dat ontworpen is om ongewenste advertenties weer te geven. Vaak kan het ook informatie verzamelen en (of) de browserinstellingen wijzigen. Het wordt sterk afgeraden om software van dit soort te installeren, zelfs als het wordt geadverteerd als legitieme, nuttige software. Meer adware voorbeelden zijn ExpandedValue, AlgorithmInput, en SmartTechLookup.

Hoe is BrowserState op mijn computer geïnstalleerd?

In de meeste gevallen downloaden en installeren mensen mogelijk ongewenste programma's wanneer deze programma's worden verspreid door ze te bundelen met andere programma's. Met andere woorden, wanneer ongewenste programma's zijn opgenomen in downloaders, installers als optionele aanbiedingen. Aanbiedingen om gebundelde programma's te downloaden of te installeren kunnen worden geweigerd voordat de downloads of installaties worden voltooid.

Downloaders en installers die worden gebruikt om ongewenste programma's te verspreiden hebben "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen (of aangevinkte selectievakjes). Gebruikers kunnen deze instellingen gebruiken om ongewenste programma's te deselecteren. Soms downloaden en installeren gebruikers ongewenste programma's door te klikken op misleidende advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren. Meestal verschijnen die advertenties op dubieuze, onbetrouwbare pagina's.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Downloaders en installers met "Geavanceerde" "Aangepaste", "Handmatige", en soortgelijke instellingen of aangevinkte selectievakjes moeten worden onderzocht. Het is gebruikelijk dat de bovengenoemde downloaders, installers worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden.

Bestanden en programma's moeten worden gedownload van officiële webpagina's en via directe koppelingen. Het wordt niet aanbevolen om onofficiële websites, downloaders van derden, peer-to-peer netwerken zoals torrent clients, eMule, of andere bronnen of kanalen van dit soort te gebruiken. Installers van derden mogen ook niet worden gebruikt.

Advertenties op verdachte pagina's mogen niet aangeklikt worden. Vrij vaak zijn deze advertenties ontworpen om andere sites van dit type te openen of scripts uit te voeren om mogelijk kwaadaardige software te downloaden of te installeren. Ongewenste, onbekende of verdachte programma's (extensies, plug-ins, add-ons) die op een browser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd.

Alle soortgelijke software die is geïnstalleerd op het besturingssysteem moet ook worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met BrowserState, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster dat wordt weergegeven zodra de installatie van BrowserState adware compleet is:

browserstate adware pop-up weergegeven zodra de installatie is voltooid

BrowserState's map Inhoud:

browserstate adware map inhoud

Advertenties van BrowserState onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van BrowserState. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe BrowserState adware verwijderd kan worden met Combo Cleaner:

BrowserState adware verwijderen:

Verwijder BrowserState-gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma('s) die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van browserstate gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van BrowserState verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van browserstate gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van browserstate gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van browserstate gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van BrowserState QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van BrowserState op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van BrowserState

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.