FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u BasicKey adware van het besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van BasicKey
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is BasicKey?

BasicKey is een kwaadaardige app gecategoriseerd als adware. Bovendien heeft het browser hijacker kwaliteiten. Deze software werkt door het leveren van opdringerige advertentie campagnes en het maken van wijzigingen aan browser instellingen om valse zoekmachines te promoten. BasicKey heeft waarschijnlijk ook de mogelijkheid om gegevens bij te houden. Vanwege de dubieuze technieken die gebruikt worden om adware en browser hijackers te distribueren, worden ze ook geclassificeerd als mogelijk ongewenste programma's.

BasicKey adware

BasicKey adware in detail

Adware maakt het mogelijk grafische inhoud van derden te plaatsen op elke bezochte website en/of verschillende interfaces. Dez software kan verschillende pop-ups, banners, coupons, enquêtes en andere opdringerige advertenties leveren. Ze verminderen de surfervaring ernstig door de inhoud van webpagina's te overlappen en de surfsnelheid te vertragen.

Bovendien vormen opdringerige advertenties een bedreiging voor de veiligheid van het apparaat en de gebruiker. Deze advertenties onderschrijven malafide, onbetrouwbare, bedrieglijke, gecompromitteerde en kwaadaardige websites. Bovendien kunnen sommige advertenties software in systemen infiltreren wanneer erop wordt geklikt.

Browser hijackers wijzen browser homepage, nieuw tabblad/venster, en zoekmachine URL's naar valse web zoeker adressen. Vandaar, elke zoekopdracht getypt in de URL bar en nieuwe browser tab/venster geopend verwijzen door naar het gepromote adres. Frauduleuze zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten leveren, dus verwijzen ze door naar (of veroorzaken omleidingsketens die eindigen met) Yahoo, Bing, Google en andere legitieme zoekmachines.

Browserkapers kunnen alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser terugzetten, en/of ze kunnen de toegang tot de browserinstellingen volledig beperken/ontzeggen. Daarom is het herstellen van een gekaapte browser onmogelijk zonder de software te verwijderen die de browser beïnvloedt.

De meeste mogelijk ongewenste programma's (adware en browser hijackers) hebben de mogelijkheid om gegevens te traceren. Informatie van belang omvat: URL's bezocht, pagina's bekeken, zoekopdrachten getypt, IP-adressen / geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, financieel-gerelateerde gegevens, enzovoort. De verzamelde informatie wordt vervolgens te gelde gemaakt door deze te delen met en/of te verkopen aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te waarborgen, moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onverwijld worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van BasicKey
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.F), Fortinet (Adware/Adload!OSX), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.j), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van BasicKey verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Adware in het algemeen

ExpandedValue, AlgorithmInput, AnalyserKey, en ExtendedService zijn een paar voorbeelden van adware. Deze software lijkt legitiem en biedt "nuttige" functies. Echter, de functies werken zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen werken ze helemaal niet.

De meeste mogelijk ongewenste programma's lokken gebruikers naar het downloaden/installeren met valse functionaliteiten. Het enige doel van ongewenste software is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Mogelijk ongewenste programma's zijn ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes te voeren, onbetrouwbare en kwaadaardige webpagina's te forceren te openen, browsers te kapen en gevoelige informatie te verzamelen.

Hoe heeft BasicKey zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders/installatieprogramma's van andere programma's. "Bundeling" is de term die deze valse marketingmethode van het verpakken van reguliere software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen definieert. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. gebruik van vooraf ingestelde opties, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om stealthy downloads/installaties uit te voeren. Sommige mogelijk ongewenste programma's kunnen ook "officiële" promotiesites hebben waar ze kunnen worden gedownload en/of gekocht.

Hoe voorkom ik de installatie van potentieel ongewenste toepassingen?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken voordat u het downloadt/installeert en/of koopt. Alleen officiële en betrouwbare downloadkanalen mogen worden gebruikt. Dubieuze bronnen, bijv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere derde partij downloaders bieden vaak gebundelde en schadelijke inhoud.

Bij het downloaden/installeren wordt aanbevolen om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te bestuderen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken om af te zien van extra apps, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze leiden echter door naar verschillende dubieuze sites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enzovoort).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet u het systeem controleren en alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins detecteren en onmiddellijk van het systeem verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met BasicKey, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster dat getoond wordt eens de installatie van BasicKey adware voltooid is:

Pop-up verschijnt zodra de installatie van BasicKey voltooid is

BasicKey adware's installatiemap:

BasicKey adware installatie map

Advertenties van BasicKey onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van BasicKey. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de BasicKey adware te verwijderen met Combo Cleaner:

BasicKey adware verwijderen:

Verwijder BasicKey-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van basickey gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van BasicKey verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van basickey gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van basickey gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van basickey gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van BasicKey QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van BasicKey op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van BasicKey

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.