FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u software die omleidingen naar de typiccor.com site veroorzaakt?

Ook bekend als: typiccor.com pop-up
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is typiccor[.]com?

Typpicor.com deelt vele gemeenschappelijke kenmerken met andere malafide websites zoals tik-ttok.net, financesurvey365.org, profi-para.com, subordingry.website, en talloze anderen. Het is ontworpen om dubieuze inhoud te laden en/of bezoekers om te leiden naar verschillende websites (waarschijnlijk onbetrouwbare of kwaadaardige).

Gebruikers gaan zelden opzettelijk naar dergelijke pagina's; de meesten worden ernaartoe omgeleid door verdachte sites, opdringerige advertenties of geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's. Deze software kan systemen zonder toestemming van de gebruiker infiltreren en vervolgens omleidingen veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren en surfgegevens verzamelen.

typiccor[.]com pop-up doorverwijzingen

Typiccor[.]com in detail

Het gedrag van malafide webpagina's wordt bepaald door de geolocatie van hun bezoekers, die zij te weten komen uit de IP-adressen (Internet Protocol) van de gebruikers. Dit geldt ook voor typiccor[.]com; vandaar dat het van hun geolocaties/IP-adressen afhangt of bezoekers van deze pagina dubieus materiaal te zien krijgen en/of naar elders worden omgeleid.

Bovendien maken de meeste sites van dit type gebruik van misleidende tactieken om gebruikers ertoe te verleiden hun browsermeldingen in te schakelen. Typiccor[.]com is geen uitzondering; het gebruikt nep CAPTCHA verificatie. Als de meldingen worden toegestaan, zal typiccor[.]com beginnen met het leveren van opdringerige advertentiecampagnes.

De getoonde advertenties zijn misleidend, onbetrouwbaar, en kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Opdringerige advertenties promoten verschillende onbetrouwbare en kwaadaardige websites. Bovendien kunnen sommige van deze advertenties worden getriggerd (doordat erop wordt geklikt) om heimelijk software te downloaden/installeren.

Hoe werken mogelijk ongewenste programma's?

Mogelijk ongewenste programma's kunnen verschillende gruwelijke functionaliteiten hebben, en deze functies kunnen in verschillende combinaties voorkomen. Bijvoorbeeld, kunnen deze toepassingen dwingen om te openen websites en/of leveren opdringerige advertentiecampagnes. Wat meer is, deze apps hebben meestal data tracking capaciteiten.

Interessante informatie is onder meer: bezochte URL's, bekeken webpagina's, ingetypte zoekopdrachten, IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, enzovoort. De verzamelde gegevens worden vervolgens te gelde gemaakt door ze te delen met en/of te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen), die eveneens van plan zijn ze te misbruiken voor winstdoeleinden.

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan resulteren in systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs leiden tot identiteitsdiefstal. Daarom wordt sterk aangeraden om alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam typiccor.com pop-up
Type bedreiging Push notifications ads, ongewenste ads, Pop-up ads
Detectienamen ESTsecurity-Threat Inside (Malicious), Fortinet (Malware), Forcepoint ThreatSeeker (Suspicious), Spamhaus (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Mogelijk ongewenste programma's in het algemeen

Mogelijk ongewenste programma's zien er meestal normaal en onschuldig uit. Gebruikers worden gelokt tot downloaden/installeren met beloften van "nuttige" functionaliteiten. De functies zijn echter zelden operationeel. Het enige doel van ongewenste apps is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Mogelijk ongewenste programma's zijn ontworpen om omleidingen te veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren en privégegevens te verzamelen.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloaders/installers en andere programma's. Deze valse marketingtechniek - het verpakken van reguliere software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. negeren van voorwaarden, gebruik van vooraf ingestelde opties, etc.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze toepassingen te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker. Mogelijk ongewenste programma's kunnen ook "officiële" promotie/download webpagina's hebben.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken voordat u het downloadt/ installeert. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen worden gebruikt. Onbetrouwbare bronnen, zoals onofficiële en gratis file-hosting websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere derde partij downloaders bieden vaak schadelijke inhoud.

Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken, en zich af te melden voor extra apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze leiden echter door naar zeer twijfelachtige sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enzovoort).

In het geval van ontmoetingen met advertenties en/of omleidingen van deze soort, moet het systeem worden gecontroleerd en alle verdachte toepassingen en browser extensies/plug-ins gedetecteerd onmiddellijk verwijderd worden van het systeem. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshots van advertenties geleverd door de website:

Advertentie geleverd door typiccor[.]com 1 Advertentie geleverd door typiccor[.]com 2 Advertentie geleverd door typiccor[.]com 3 Advertentie geleverd door typiccor[.]com 4 Advertentie geleverd door typiccor[.]com 5

Weergave van de typiccor[.]com website (GIF):

typiccor[.]com website weergave (GIF)

BELANGRIJKE OPMERKING! Deze bedrieglijke site vraagt om webbrowser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen"
 • Scroll naar beneden naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Site-instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en selecteer "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om de meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (PC)

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en tik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op
 • Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (Android)

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser (Android)

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Cookies en sitemachtigingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser (PC)

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" onderaan het venster te klikken (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het opnieuw vragen om meldingen in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Safari webbrowser (Mac)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

typiccor[.]com adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar mogelijk ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing die typiccor[.]com omleidingen veroorzaakt, scant u uw computer op alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder adware van internet browsers:

Video die toont hoe advertenties te verwijderen geleverd door typiccor[.]com met Combo Cleaner:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van typiccor[.]com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van typiccor[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van typiccor.com pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van typiccor[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van typiccor[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van typiccor.com pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de typiccor.com pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om typiccor.com pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over typiccor.com pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21491-typiccor-com-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
typiccor.com pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van typiccor.com pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.