FacebookTwitterLinkedIn

Hoe MicroLauncher van het besturingssysteem verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties van MicroLauncher
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is MicroLauncher adware?

MicroLauncher is de naam van een programma dat advertenties weergeeft en dat kwaliteiten heeft van een browser hijacker. Het genereert advertenties en wijzigt de instellingen van de web browser om een valse zoekmachine te promoten. Het is ook mogelijk dat MicroLauncher verschillende informatie verzamelt. Meestal worden programma's van dit type verspreid met behulp van misleidende methoden.

MicroLauncher adware

MicroLauncher adware in detail

Adware-achtige programma's zoals MicroLauncher genereren inkomsten voor hun ontwikkelaars door het weergeven van banners, pop-ups, coupons, enquêtes en andere advertenties. Advertenties weergegeven door adware kunnen misleidende websites ontwerpen om gebruikers te verleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie, het downloaden van schadelijke programma's, en andere onbetrouwbare pagina's promoten.

MicroLauncher kan advertenties genereren die ontworpen zijn om websites te openen zoals "MALWARE DETECTED Action Required", "Receive iPhone 12", "Apple Platform Security", enzovoort. Ook kunnen de advertenties worden ontworpen om dubieuze software te downloaden of installeren door het uitvoeren van specifieke scripts. Een ander probleem met MicroLauncher is dat het een webbrowser hijackt.

MicroLauncher verandert het adres van een startpagina, standaard zoekmachine, en nieuw tabblad naar een adres van een valse zoekmachine. Dus, MicroLauncher opent een specifiek adres elke keer dat haar gebruikers een browser openen, zoekopdrachten in de adresbalk invoeren, of een nieuw tabblad openen. Alle wijzigingen die door MicroLauncher zijn aangebracht kunnen ongedaan worden gemaakt zodra het is verwijderd.

Het is opmerkelijk dat valse zoekmachines resultaten kunnen tonen die gegenereerd zijn door legitieme en (of) andere onbetrouwbare zoekmachines. Valse zoekmachines die hun resultaten genereren of resultaten tonen gegenereerd door andere zoekmachines van dit type kunnen ontworpen zijn om mogelijk kwaadaardige websites te adverteren/promoten.

Het is mogelijk dat MicroLauncher niet alleen advertenties genereert en een valse zoekmachine promoot, maar ook browsing-gerelateerde en (of) gevoelige informatie verzamelt. Meer precies, het kan worden ontworpen om IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, bezochte pagina's en (of) creditcardgegevens, wachtwoorden, of andere persoonlijke gegevens te verzamelen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van MicroLauncher
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AG [Adw]), AVG (MacOS:Adload-AG [Adw]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/Adware.Synataeb.F), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.j), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Dit programma behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties van MicroLauncher verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

MicroLauncher in detail

MicroLauncher genereert inkomsten voor zijn ontwikkelaar door het weergeven van vervelende advertenties en het promoten van een verdachte zoekmachine. In het algemeen installeren gebruikers programma's zoals MicroLauncher onbedoeld. Daarom worden ze mogelijk ongewenste programma's genoemd. Meer adware voorbeelden zijn WebKey, NetFunctionSearch, en FlexibleOrigin.

Hoe heeft MicroLauncher zich op mijn computer geïnstalleerd? 

Heel vaak downloaden en installeren gebruikers mogelijk ongewenste programma's (waaronder programma's zoals MicroLauncher) via downloaders en installers voor andere programma's. Meer precies, wanneer die ongewenste programma's zijn opgenomen in die downloaders, installers als optionele aanbiedingen en gebruikers ze niet deselecteren.

In de meeste gevallen kunnen ongewenste programma's worden gevonden en gedeselecteerd via "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige", of andere instellingen (en) of door het uitvinken van aangevinkte vakjes. Gebruikers gaan akkoord met het downloaden of installeren van extra meegeleverde programma's als ze deze instellingen niet wijzigen. Deze verspreidingsmethode voor ongewenste programma's staat bekend als bundelen.

In andere gevallen downloaden of installeren gebruikers onbewust ongewenste programma's via misleidende advertenties. Gebruikers veroorzaken dit door te klikken op advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Het is belangrijk om te vermelden dat advertenties van dit type zelden op legitieme pagina's verschijnen.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Programma's moeten worden gedownload van betrouwbare, officiële sites en via directe downloadlinks. Het is niet aan te raden om daarvoor andere bronnen te gebruiken. Voorbeelden van onbetrouwbare bronnen zijn peer-to-peer netwerken (zoals torrent clients, eMule), onofficiële websites, derde partij downloaders. Installatieprogramma's van derden mogen ook niet worden gebruikt.

Downloaders, installers die instellingen hebben moeten worden gecontroleerd op aanbiedingen om ongewenste programma's te downloaden of te installeren. Meestal kunnen dit soort programma's worden gedeselecteerd via "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige" of andere instellingen of door selectievakjes uit te schakelen. Het is belangrijk te vermelden dat de meeste ongewenste programma's worden verspreid via downloaders en installatieprogramma's voor gratis programma's.

Ook kunnen onverwachte ongewenste downloads, installaties vermeden worden door advertenties die op verschillende onbetrouwbare pagina's staan niet te vertrouwen (aan te klikken). Deze advertenties kunnen ontworpen zijn om andere dubieuze pagina's te openen of ongewenste downloads, installaties te veroorzaken.

Ten slotte mogen er geen ongewenste, onbekende programma's (add-ons, plug-ins of extensies) geïnstalleerd zijn op een browser en dit soort programma's op het besturingssysteem. Als uw computer al geïnfecteerd is met MicroLauncher, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up die verschijnt na de installatie:

microlauncher adware pop-up weergegeven zodra de installatie is voltooid

MicroLauncher's map Inhoud:

microlauncher adware inhoud map

Advertenties van MicroLauncher onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van MicroLauncher. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers van een Mac computer verwijderd kunnen worden:

MicroLauncher adware verwijderen:

Verwijder MicroLauncher-gerelateerde mogelijk ongewenste programma's uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte programma's en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van microlauncher gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van MicroLauncher verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van microlauncher gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van microlauncher gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van microlauncher gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van MicroLauncher QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van MicroLauncher op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van MicroLauncher

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.