FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder je software die de uniqdatacaptcha.top site geforceerd opent?

Ook bekend als: uniqdatacaptcha.top pop-up
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is de uniqdatacaptcha[.]top site?

Uniqdatacaptcha[.]top is een bedrieglijke website die ontworpen is om dubieuze inhoud te laden en/of bezoekers door te verwijzen naar verschillende pagina's (waarschijnlijk onbetrouwbare of gevaarlijke). Het internet staat vol met dit soort sites; nakedstreaming.com, typiccor.com, captchacheckout.top, en tik-ttok.net zijn slechts enkele voorbeelden.

Gebruikers gaan zelden opzettelijk naar dergelijke websites. De meesten worden er naar doorverwezen door onbetrouwbare webpagina's, opdringerige advertenties of geïnstalleerde ongewenste programma's. Deze software kan systemen zonder toestemming van de gebruiker infiltreren en vervolgens doorverwijzingen veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren en browsing-gerelateerde gegevens verzamelen.

uniqdatacaptcha[.]top pop-up doorverwijzingen

Uniqdatacaptcha[.]top in detail

Het gedrag van schadelijke pagina's wordt bepaald door de geolocatie van bezoekers. De website komt deze informatie te weten door de IP-adressen (Internet Protocol) van gebruikers te controleren. Met andere woorden, of bezoekers dubieus materiaal te zien krijgen en/of worden doorverwezen naar een andere site, hangt af van hun geolocatie.

Bovendien gebruikt uniqdatacaptcha[.]top, net als de meeste soortgelijke sites, misleidende inhoud om bezoekers te verleiden hun browser geolocaties in te schakelen. Deze webpagina maakt gebruik van een nep CAPTCHA-verificatie voor dit doel - "Klik op Toestaan om te bevestigen dat u geen robot bent!".

Als de meldingen worden toegestaan, zal uniqdatacaptcha[.]top opdringerige advertentiecampagnes gaan voeren. De getoonde advertenties promoten verschillende op verkoopgerichte, onbetrouwbare, bedrieglijke/oplichtende en kwaadaardige websites. Wat meer is, sommige opdringerige advertenties kunnen stiekem software downloaden/installeren (bijv., mogelijk ongewenste programma's), wanneer er op geklikt wordt.

Hoe werken mogelijk ongewenste programma's?

Hoe werken mogelijk ongewenste programma's? Mogelijk ongewenste programma's hebben meestal schadelijke functies. Bovendien kunnen deze functies in verschillende combinaties voorkomen. Zo kunnen deze programma's bijvoorbeeld sites geforceerd openen en/of opdringerige advertentiecampagnes leveren. De meeste ongewenste programma's hebben ook datatracking capaciteiten.

Deze software kan de surfactiviteit monitoren (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingetypte zoekopdrachten, enz.) en kwetsbare informatie daaruit verzamelen (IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, enz.) Ontwikkelaars van ongewenste programma's maken de verzamelde gegevens te gelde door ze te delen met en/of te verkopen aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste programma's op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom wordt geadviseerd om alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam uniqdatacaptcha.top pop-up
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Fortinet (Malware), Spamhaus (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Geobserveerde domeinen a.uniqdatacaptcha[.]top; f.uniqdatacaptcha[.]top; g.uniqdatacaptcha[.]top; e.uniqdatacaptcha[.]top; d.uniqdatacaptcha[.]top
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste programma's (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Mogelijk ongewenste programma's in het algemeen

Mogelijk ongewenste programma's lijken legitiem en onschadelijk. Ze bieden verschillende "handige" functies aan. De beloofde functies zijn echter zelden operationeel. Het enige doel van ongewenste programma's is het genereren van winst voor de ontwikkelaars. In plaats van beloftes na te komen, kunnen ongewenste programma's dus dooverwijzingen veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren en privégegevens verzamelen.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Ongewenste programma's worden verspreid via downloaders/installers van andere programma's. Deze misleidende marketingtechniek, het verpakken van gewone software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen, wordt "bundelen" genoemd. Deze aanvullingen kunnen onbenoemd zijn of verborgen worden in de "Aangepaste/Geavanceerde" installatie-instellingen.

Daarom, door overhaaste download/installatie processen (bijvoorbeeld het negeren van voorwaarden, het overslaan van stappen en secties, met behulp van "Snelle/Express" instellingen, enz.), verhogen gebruikers het risico waardoor gebundelde inhoud onbedoeld in hun apparaten toelaten, waardoor er gevaar is voor de systemen met mogelijke infecties.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om ongewenste programma's te verspreiden. Wanneer er op de advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om deze programma's zonder toestemming van de gebruiker te downloaden/installeren. Ongewenste programma's kunnen "officiële" promotiesites hebben vanwaar ze kunnen worden gedownload.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om software te onderzoeken voordat u deze downloadt/installeert. Bovendien mogen alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen worden gebruikt. Dubieuze bronnen, zoals onofficiële en freeware websites, peer-to-peer netwerken en andere downloadkanalen van derden, bieden vaak gebundelde inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken, en zich af te melden voor extra programma's, hulpmiddelen, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze verwijzen echter door naar verschillende onbetrouwbare en dubieuze sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enzovoort).

Als gebruikers advertenties en/of doorverwijzingen van dit type tegenkomen, moeten ze hun apparaten inspecteren en onmiddellijk alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met schadelijke programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een advertentie geleverd door de website uniqdatacaptcha[.]top:

Advertentie geleverd door uniqdatacaptcha[.]top website

Weergave van de uniqdatacaptcha[.]top website (GIF):

uniqdatacaptcha[.]top website weergave (GIF)

BELANGRIJK! Deze schadelijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Site instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en selecteer "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (PC)

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en klik er één voor één op
 • Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Disabling browser notifications in Google Chrome web browser (Android)

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de schadelijke site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser (Android)

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Cookies en sitemachtigingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser (PC)

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" onderaan het venster te klikken (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het opnieuw vragen om meldingen in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Safari webbrowser (Mac)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

uniqdatacaptcha[.]top adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar mogelijk ongewenste programma's, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die de uniqdatacaptcha[.]top doorverwijzingen veroorzaakt, scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe je advertenties die getoond worden door uniqdatacaptcha[.]top kan verwijderen met Combo Cleaner:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van uniqdatacaptcha[.]top advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van uniqdatacaptcha[.]top advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van uniqdatacaptcha.top pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van uniqdatacaptcha[.]top advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van uniqdatacaptcha[.]top advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van uniqdatacaptcha.top pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de uniqdatacaptcha.top pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om uniqdatacaptcha.top pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over uniqdatacaptcha.top pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21533-uniqdatacaptcha-top-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
uniqdatacaptcha.top pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van uniqdatacaptcha.top pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.