FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder je Flow adware en de advertenties die het toont?

Ook bekend als: Advertenties van Flow
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is Flow adware?

Flow is een dubieuze browser extensie, omschreven als een hulpmiddel dat "relevante" zoekresultaten toevoegt aan de web zoekopdrachten van gebruikers op Google. Gewoonlijk injecteert dergelijke software verschillende onbetrouwbare en zelfs kwaadaardige advertenties in de zoekresultaten. Vandaar dat producten die op deze manier werken worden geclassificeerd als adware.

Bovendien heeft Flow de mogelijkheid om gegevens te traceren, die worden gebruikt om de surfactiviteiten van gebruikers te bespioneren. Aangezien de meeste gebruikers adware-achtige producten onopzettelijk downloaden/installeren, worden ze ook beschouwd als mogelijk ongewenste programma's.

Flow adware vraagt om data-gerelateerde toestemmingen

Flow adware in detail

Adware werkt door grafische inhoud van derden te plaatsen (bijv. pop-ups, banners, coupons, enz.) op elke bezochte website en/of verschillende interfaces. In het geval van Flow browser extensie, injecteert het de advertenties in zoekresultaten. De advertenties getoond door adware kunnen misleidend, onbetrouwbaar en zelfs gevaarlijk zijn.

Hoewel dergelijke advertenties legitieme inhoud kunnen promoten, promoten ze vaker onbetrouwbaar/frauduleus materiaal. Deze advertenties verwijzen naar verkoop-gebaseerde, bedrieglijke, oplichtende en kwaadaardige websites. Bovendien kunnen sommige opdringerige advertenties worden getriggerd (door erop te klikken) om software (bijv. ongewenste programma's) te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Flow kan gegevens traceren, wat typisch is voor adware. De doelgerichte informatie omvat: surf- en zoekmachinehistorieken, IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, enzovoort. Adware-ontwikkelaars maken de verzamelde gegevens te gelde door ze te delen met en/of te verkopen aan derden, eveneens met de bedoeling ze te misbruiken voor winst.

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te beschermen, moeten alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins onmiddellijk worden verwijderd zodra ze worden ontdekt.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Flow
Type bedreiging Adware, ongewenste advertenties, pop-up virus
Browserextensie(s) Flow
Gerelateerd domein flowext[.]com
Veronderstelde Functionaliteit Hulpmiddel dat "relevante" zoekresultaten toevoegt aan zoekopdrachten op het web
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Verwijdering

Om Advertenties van Flow verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Adware in het algemeen

Movie Finder, OpenBook, AdBlock Now, Clip Finder, en TabOptimizer zijn enkele voorbeelden van adware. Deze software lijkt meestal legitiem en belooft verschillende "handige" functies. Echter, ondanks hoe goed de geadverteerde functies ook klinken, ze zijn zelden operationeel.

De meeste ongewenste programma's verleiden gebruikers tot het downloaden/installeren met niet-bestaande functionaliteiten. Het enige doel van ongewenste programma's is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars; ze hebben geen echte waarde voor gebruikers. Ongewenste programma's zijn ontworpen om advertenties te tonen, dubieuze sites geforceerd te openen, browsers aan te passen (browser hijackers), en privégegevens te verzamelen.

Hoe heeft Flow zich op mijn computer geïnstalleerd?

Bepaalde ongewenste programma's (bijv. Flow) hebben "officiële" promotie-webpagina's waar ze kunnen worden gedownload en/of gekocht. Opdringerige advertenties worden gebruikt om deze programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Ongewenste programma's worden ook verspreid via downloaders/installers van andere producten. Deze valse marketingtactiek van het verpakken van reguliere software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen, wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. gebruikte "Gemakkelijke/Snelle"-instellingen, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het is belangrijk dat u software onderzoekt voordat u deze downloadt/installeert. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, zoals onofficiële en freeware websites, peer-to-peer netwerken, en andere derde partij downloaders, bieden vaak gebundelde en schadelijke inhoud.

Bij het downloaden/installeren, is het aangeraden om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te bestuderen, "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken, en opt-out van extra programma's, hulpmiddelen, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem, maar verwijzen door naar dubieuze sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enzovoort).

Als je dit soort advertenties en/of doorverwijzingen tegenkomt, moet je het systeem controleren en alle verdachte programma's en browserextensies/plug-ins opsporen en onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Flow, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Schermafbeelding van de website die geopend wordt nadat de installatie van Flow adware voltooid is:

Website geopend nadat Flow adware is geïnstalleerd

Screenshots van websites die gebruikt worden om Flow adware te promoten:

Flow adware die website promoot 1 Flow adware die website 2 promoot Flow adware die website 3 promoot

Advertenties van Flow onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van Flow. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Flow adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Flow adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar "Flow", selecteer dit item en klik op "Verwijderen".

Na het verwijderen van het mogelijk ongewenste programma (die Flow-advertenties veroorzaakt), scan je je computer op overgebleven ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Om je computer te scannen, gebruik je aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder Flow adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Flow-advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Flow", selecteer dit item en klik op het icoon met de prullenbak.

Flow-advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van flow, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Flow advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icon in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder "Flow".

Flow advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van flow kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van flow, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van flow van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van flow of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21523-flow-adware

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Flow QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Flow op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van Flow

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.