FacebookTwitterLinkedIn

Hoe kan ik een web browser stoppen met het openen van captcha-bros.com?

Ook bekend als: Advertenties van captcha-bros.com
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is captcha-bros[.]com?

Captcha-bros[.]com is een website die een clickbait techniek gebruikt om bezoekers te verleiden tot het toestaan van het tonen van meldingen en andere twijfelachtige websites opent. Er zijn veel pagina's zoals captcha-bros[.]com op het internet, enkele voorbeelden zijn news-bobicu[.]cc, typiccor[.]com, en tik-ttok[.]net. Gebruikers bezoeken dit soort pagina's niet opzettelijk.

captcha-bros[.]com pop-up doorverwijzingen

Captcha-bros[.]com in detail

Het is gebruikelijk dat pagina's als captcha-bros[.]com worden gepromoot via andere dubieuze websites, onbetrouwbare advertenties en mogelijk ongewenste toepassingen (PUA's). Eenmaal bezocht, laden ze misleidende inhoud en (of) openen ongeveer twee of drie andere potentieel schadelijke webpagina's. Hoe dan ook, deze pagina's zijn niet te vertrouwen.

Het is bekend dat captcha-bros[.]com een valse CAPTCHA test laadt (een clickbait techniek gebruikt) om bezoekers te verleiden op de "Toestaan" knop te klikken. Indien toegestaan, toont captcha-bros[.]com meldingen met links naar onbetrouwbare pagina's, bedrieglijke advertenties erin. Om deze reden wordt het aangeraden niet in te stemmen met het ontvangen van meldingen van captcha-bros[.]com.

Op het moment van het onderzoek, opende captcha-bros[.]com de Gearbest website. Het is waarschijnlijk dat individuen achter captcha-bros[.]com een verwijzingsvergoeding krijgen wanneer zijn bezoekers iets kopen op Gearbest pagina. Het is belangrijk te vermelden dat captcha-bros[.]com ook onbetrouwbare websites kan openen.

Het zou pagina's kunnen openen zoals "IP Address & Personal Information Might Be Exposed", "CONGRATULATIONS, YOU ARE THE VISITOR NO. 1.000.000", "Your Device Is Infected With A Spam Virus", en andere pagina's die zijn ontworpen om bezoekers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie, het downloaden en installeren van mogelijk ongewenste toepassingen, enz.

Meer over mogelijk ongewenste toepassingen

Mogelijk ongewenste programma's kunnen ontworpen zijn om online advertenties te genereren en diverse informatie te verzamelen. Meestal tonen ze coupons, pop-up advertenties, enquêtes, banners en andere advertenties die zijn ontworpen om schaduwrijke, potentieel schadelijke pagina's te openen of ongewenste toepassingen te downloaden (of te installeren) door bepaalde scripts uit te voeren.

Ook kunnen mogelijk ongewenste programma's ontworpen zijn om IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, adressen van bezochte pagina's en andere browsing-gerelateerde details te verzamelen. In sommige gevallen zijn dit soort apps ook in staat om persoonlijke informatie te verkrijgen. Het grootste probleem is dat de verzamelde gegevens kunnen worden misbruikt om inkomsten te genereren.

Ze kunnen bijvoorbeeld worden verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen), worden gebruikt voor marketingdoeleinden, om online accounts te stelen of om ongeoorloofde aankopen te doen. Daarom moeten alle PUA's die op een browser of besturingssysteem zijn geïnstalleerd, zo snel mogelijk worden verwijderd. Meestal downloaden en installeren gebruikers dit soort apps zonder het te weten.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van captcha-bros.com
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Fortinet (Malware), Spamhaus (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Mogelijk ongewenste toepassingen in het algemeen

Mogelijk ongewenste toepassingen kunnen ontworpen zijn om websites zoals captcha-bros[.]com te promoten, advertenties te genereren en verschillende gegevens te verzamelen. Doorgaans zijn ze nutteloos en kunnen ze de oorzaak zijn van verschillende problemen. De meeste van hen worden gepromoot met behulp van twijfelachtige, misleidende methoden. Het is raadzaam om geen mogelijk ongewenste programma's te laten installeren op browsers of computers.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Heel vaak worden PUA's verspreid door ze als extra aanbiedingen op te nemen in downloaders en installatieprogramma's voor andere programma's. Deze distributiemethode staat bekend als "bundelen". Het wordt gebruikt om gebruikers te verleiden tot het downloaden of installeren van PUA's samen met andere programma's die ze opzettelijk downloaden of installeren.

Meestal kunnen ongewenste aanbiedingen worden gevonden en gedeselecteerd in "Geavanceerde", "Aangepaste", "Handmatige", of andere instellingen, of door het uitvinken van aangevinkte vakjes. Wanneer gebruikers deze instellingen niet wijzigen voordat ze downloads en installaties voltooien, gaan ze akkoord met het downloaden of installeren van meegeleverde PUA's. Soms veroorzaken gebruikers ongewenste downloads of installaties door op misleidende advertenties te klikken.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Vaak worden gratis programma's gebundeld met mogelijk ongewenste toepassingen. Daarom is het aanbevolen om downloaders en installers te controleren op extra meegeleverde toepassingen en ongewenste aanbiedingen te weigeren voordat u downloads en installaties voltooit. Bovendien moeten bestanden en programma's worden gedownload van officiële pagina's en via directe downloadlinks.

Het is niet veilig om downloaders (of installers) van derden, onofficiële websites, Peer-to-Peer netwerken (torrent clients, eMule), en andere soortgelijke bronnen te gebruiken. Ook is het niet veilig om op advertenties te klikken als deze op onbetrouwbare websites verschijnen (bijvoorbeeld op pagina's die gerelateerd zijn aan pornografie, adult dating, gokken). Deze advertenties kunnen bedrieglijke websites openen en ongewenste installaties veroorzaken.

Verdachte of onbekende extensies, add-ons, of plug-ins geïnstalleerd op een webbrowser (of browsers) moeten worden verwijderd. Dit soort programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn, moeten ook verwijderd worden. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van captcha-bros[.]com website (GIF):

captcha-bros[.]com website weergave (GIF)

BELANGRIJKE OPMERKING! Deze bedrieglijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Site instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en selecteer "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (PC)

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en tik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op
 • Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (Android)

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser (Android)

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Cookies en sitemachtigingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser (PC)

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" onderaan het venster te klikken (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het opnieuw vragen om meldingen in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Safari webbrowser (Mac)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

captcha-bros[.]com adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar mogelijk ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing die captcha-bros[.]com omleidingen veroorzaakt, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van captcha-bros[.]com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van captcha-bros[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van captcha-bros.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van captcha-bros[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van captcha-bros[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van captcha-bros.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van captcha-bros.com, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van captcha-bros.com van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van captcha-bros.com of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21507-captcha-bros-com-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van captcha-bros.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van captcha-bros.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.