FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u AccessibleEngineSearch adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties door AccessibleEngineSearch
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is AccessibleEngineSearch?

AccessibleEngineSearch is een adware-type programma met browser hijacker trekjes. Het werkt door het uitvoeren van opdringerig advertentiecampagnes en het bevorderen van valse zoekmachines door middel van wijzigingen in de browserinstellingen. Bovendien heeft AccessibleEngineSearch waarschijnlijk data tracking capaciteiten.

Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om deze software te verspreiden, is het ook geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma. Het is waargenomen dat deze app zich verspreid via nep Adobe Flash Player updates. Het is vermeldenswaard dat frauduleuze updaters/installers niet alleen mogelijk ongewenste programma's maar ook malware verspreiden.

AccessibleEngineSearch adware verspreid via nep Flash Player updates

AccessibleEngineSearch adware in detail

Adware levert grafische inhoud van derden door de plaatsing ervan op elke bezochte website en/of verschillende interfaces mogelijk te maken. Deze software kan verschillende banners, pop-ups, coupons, enquêtes en andere opdringerige advertenties weergeven. Deze advertenties verminderen de browse-ervaring aanzienlijk en brengen de veiligheid van apparaten en gebruikers in gevaar.

Ondanks hun vaak onschadelijke uiterlijk, onderschrijven opdringerige advertenties op verkoop gebaseerde, onbetrouwbare, bedrieglijke, en zelfs kwaadaardige websites. Bovendien kunnen sommige van deze advertenties software in systemen infiltreren - wanneer erop wordt geklikt.

Browser hijackers wijzen de startpagina van browsers, standaardzoekmachine en URL's van nieuwe tabbladen/vensters opnieuw toe - aan valse adressen van webzoekers. Daarom wordt elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt en elk nieuw browsertabblad/venster dat wordt geopend, omgeleid naar het gepromote adres.

Illegitieme zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten geven, dus ze verwijzen door naar (of leiden tot omleiding ketens eindigen met) Google, Yahoo, Bing, en andere echte zoekmachines. Browserkapers kunnen de toegang tot de browserinstellingen beperken/ontzeggen en/of alle wijzigingen ongedaan maken die gebruikers in hun browser proberen aan te brengen. Daarom is het herstellen van een gekaapte browser onmogelijk zonder de software te verwijderen die de browser beïnvloedt.

Bovendien hebben de meeste mogelijk ongewenste programma's (inclusief adware en browser hijackers) de mogelijkheid om gegevens te traceren. Interessante informatie is onder meer: surf- en zoekgeschiedenis, IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële gegevens, enzovoort. De verzamelde gegevens worden vervolgens te gelde gemaakt door ze te delen met en/of te verkopen aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te beschermen, moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk worden verwijderd zodra ze worden ontdekt.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties door AccessibleEngineSearch
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.l), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

MultiplySearch, CapitalSearchCharacter, en RemoteView zijn een paar voorbeelden van apps binnen de adware classificatie. Ze lijken normaal en onschadelijk. Gebruikers worden verleid tot het downloaden/installeren met verschillende "handige" functionaliteiten, die zelden operationeel zijn.

Bijna alle mogelijk ongewenste programma's beloven functies die niet werken. Het enige doel van ongewenste software is het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars; het heeft geen echte waarde voor gebruikers. Mogelijk ongewenste programma's werken door het leveren van opdringerige advertentiecampagnes, het kapen van browsers, het veroorzaken van omleidingen, en het verzamelen van gevoelige gegevens.

Hoe heeft AccessibleEngineSearch zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via download/installatie setups van andere programma's. Deze valse marketingtechniek - het verpakken van reguliere software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. genegeerde voorwaarden, overgeslagen stappen, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze toepassingen te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" promotiesites vanwaar ze kunnen worden gedownload.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het is belangrijk dat u software onderzoekt voordat u het downloadt/ installeert en/of koopt. Bovendien moeten alle downloads worden gedaan van officiële en geverifieerde bronnen. Dubieuze downloadkanalen, bijv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer sharing netwerken en andere downloaders van derden - bieden vaak gebundelde inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken om af te zien van extra apps, tools, functies, etc. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze leiden echter door naar verschillende twijfelachtige sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enzovoort).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet het systeem worden geïnspecteerd en moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins worden gedetecteerd en onmiddellijk van het systeem worden verwijderd. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met AccessibleEngineSearch, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden gerelateerd aan de AccessibleEngineSearch adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/com.AccessibleEngineSearch/AccessibleEngineSearch
  • ~/Library/Application Support/com.AccessibleEngineSearchDaemon/AccessibleEngineSearch
  • ~/Library/LaunchAgents/com.AccessibleEngineSearch.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.AccessibleEngineSearchDaemon.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! Frauduleuze setups/apps die de AccessibleEngineSearch website promoten zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel aan te maken. Voer daarom deze acties uit voordat u verdere verwijderingsstappen onderneemt:

1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk (Dock) en selecteer "Profielen".

Verwijder frauduleuze profielen toegevoegd door AccessibleEngineSearch (stap 1)

2) Zoek alle verdachte profielen en verwijder ze.

Verwijder schadelijke profielen toegevoegd door AccessibleEngineSearch (stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u verder gaan met verdere verwijdering stappen voor deze browser hijacker.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe AccessibleEngineSearch adware te verwijderen met Combo Cleaner:

AccessibleEngineSearch adware verwijderen:

Verwijder AccessibleEngineSearch-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door accessibleenginesearch gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door AccessibleEngineSearch verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door accessibleenginesearch gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door accessibleenginesearch gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door accessibleenginesearch gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door AccessibleEngineSearch QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door AccessibleEngineSearch op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.