FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u MultiplySearch adware van uw besturingssysteem

Ook bekend als: Advertenties door MultiplySearch
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is MultiplySearch?

MultiplySearch is een adware-type toepassing met browser hijacker trekjes. Het werkt door het uitvoeren van opdringerige advertentiecampagnes, het aanbrengen van wijzigingen in browserinstellingen en het promoten van valse zoekmachines. Bovendien verzamelen de meeste adware-type apps en browser hijackers browsing-gerelateerde informatie.

Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om MultiplySearch te verspreiden, wordt het ook geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma. Een van de methoden die wordt gebruikt om deze app te verspreiden is via nep Adobe Flash Player-updates. Onjuiste software-updaters/-installers worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's, trojans, ransomware en andere malware te verspreiden.

MultiplySearch adware verspreid via nep Adobe Flash Player updater/installer

Adware maakt de plaatsing van pop-ups, banners, coupons en andere opdringerige advertenties mogelijk, meestal op elke bezochte website. De geleverde advertenties verminderen de surfervaring aanzienlijk, aangezien ze de inhoud van webpagina's overlappen en de surfsnelheid beperken.

Bovendien, wanneer geklikt, opdringerige advertenties omleiden naar dubieuze / schadelijke sites en sommige kunnen zelfs heimelijk downloaden / installeren van malafide software. Browser hijackers opnieuw toewijzen van de homepage, standaard zoekmachine en nieuwe tabblad / venster URL's naar de adressen van valse zoekmachines.

Om uit te leggen hoe deze wijzigingen van invloed zijn op browsers, met een browser hijacker geïnstalleerd wordt elk nieuw browser tabblad / venster geopend en zoekopdracht getypt in de URL-balk doorverwezen naar het gepromote adres. Valse zoekmachines zijn zelden in staat om unieke resultaten te genereren, en dus hebben ze de neiging om te leiden naar Yahoo, Google, Bing en andere echte sites.

Brower hijackers kunnen de toegang tot de browserinstellingen beperken/ontzeggen en/of alle toegestane wijzigingen ongedaan maken. Daarom is het herstellen van een gekaapte browser onmogelijk zonder het verwijderen van de software die er invloed op heeft. Bovendien hebben de meeste mogelijk ongewenste programma's de mogelijkheid om gegevens te traceren.

Ze kunnen surfactiviteiten registreren (bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, enz.) en daaruit persoonlijke informatie halen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze kwetsbare gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financieel verlies, ernstige privacyproblemen en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom wordt u sterk aangeraden om alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onverwijld te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties door MultiplySearch
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus.
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), AVG (MacOS:Adload-AD [Trj]), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.l), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Extra info Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Volgen van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om Advertenties door MultiplySearch verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

AdjustableProduct en OperativeState zijn enkele voorbeelden van apps binnen de categorie adware. Deze software lijkt meestal legitiem en biedt een breed scala aan "nuttige" functies, maar de beloofde functionaliteit is zelden operationeel. Dit is zo voor de meeste mogeljik ongewenste programma's.

Het enige doel van deze ongewenste programma's is het genereren van winst voor de ontwikkelaars. Gewone gebruikers ontvangen geen echte waarde en kunnen ernstige problemen ondervinden. Mogelijk ongewenste programma's leveren opdringerige advertentiecampagnes, wijzigen browsers, veroorzaken omleidingen en traceren privégegevens.

Hoe heeft MultiplySearch zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden vaak samen met andere producten gedownload/geïnstalleerd. Deze misleidende marketingtechniek waarbij reguliere software wordt voorverpakt met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd.

Door zich te haasten bij het downloaden/installeren (bijv. door voorwaarden te negeren, stappen en secties over te slaan, "Quick/Express"-instellingen te gebruiken, etc.), lopen veel gebruikers het risico dat ze onbedoeld gebundelde inhoud in hun apparaat toelaten. Opdringerige advertenties zijn ook een proliferatie van mogelijk ongewenste programma's.

Wanneer hierop wordt geklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze toepassingen zonder toestemming van de gebruiker te downloaden/installeren. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" download webpagina's.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's

Alle producten moeten worden onderzocht voordat ze worden gedownload/geïnstalleerd. U wordt geadviseerd om alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen te gebruiken, aangezien onbetrouwbare bronnen zoals onofficiële en gratis file-hosting sites, Peer-to-Peer sharing netwerken (BitTorrent, Gnutella, eMule, etc.) en andere derde partij downloaders gevaarlijke bestanden aanbieden.

Lees bij het downloaden/installeren de voorwaarden, verken alle mogelijke opties, gebruik de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" en meld je af voor aanvullende apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerige advertenties kunnen normaal lijken, maar ze kunnen doorverwijzen naar dubieuze websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dit soort advertenties of omleidingen tegenkomt, inspecteert u uw apparaten en verwijdert u onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met MultiplySearch, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden gerelateerd aan MultiplySearch adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/com.MultiplySearch/MultiplySearch
  • ~/Library/Application Support/com.MultiplySearchDaemon/MultiplySearch
  • ~/Library/LaunchAgents/com.MultiplySearch.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.MultiplySearchDaemon.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! Frauduleuze setups/apps die MultiplySearch adware promoten zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te maken. Voer daarom deze acties uit voordat u verdere verwijderingsstappen uitvoert:

1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk en selecteer "Profielen".

Malafide profielen verwijderen die zijn ontworpen om MultiplySearch te promoten (stap 1)

2) Selecteer het "MultiplySearch" profiel en verwijder het.

Malafide profielen verwijderen die zijn ontworpen om MultiplySearch te promoten (stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u verder gaan met verdere verwijderingsstappen voor deze adware.

Advertenties door MultiplySearch onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door MultiplySearch. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe MultiplySearch adware te verwijderen met Combo Cleaner:

MultiplySearch adware verwijderen:

Verwijder MultiplySearch-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door multiplysearch gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door MultiplySearch verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door multiplysearch gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door multiplysearch gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door multiplysearch gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door MultiplySearch QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door MultiplySearch op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door MultiplySearch

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.