FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u SwitcherGuard van het besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties door SwitcherGuard
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is SwitcherGuard?

SwitcherGuard is een soort mogelijk ongewenst programma die advertenties genereert en een valse zoekmachine promoot. Dit programma heeft kenmerken van reclame-ondersteunde software en een browser hijacker. Het kan ook functioneren als een gegevensverzamelaar. Op de een of andere manier is SwitcherGuard geen betrouwbaar programma.

Typisch downloaden en installeren gebruikers apps zoals SwitcherGuard per ongeluk/onbewust. Het is bekend dat deze specifieke app wordt verspreid via een nep-installatieprogramma dat is ontworpen om eruit te zien als het installatieprogramma voor Adobe Flash Player. In de meeste gevallen worden valse installatieprogramma's verspreid via bedrieglijke, onbetrouwbare websites.

SwitcherGuard adware

SwitcherGuard in detail

Meestal tonen toepassingen zoals SwitcherGuard advertenties (bijvoorbeeld, banners, coupons, enquêtes, pop-up advertenties) die zijn ontworpen om twijfelachtige websites te promoten. In sommige gevallen kunnen advertenties gegenereerd worden door toepassingen zoals SwitcherGuard ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren om een download of zelfs installatieproces van ongewenste software te starten.

Een ander detail over SwitcherGuard is dat het de instellingen van de getroffen webbrowser wijzigt om een valse zoekmachine (het adres) te promoten. Meer precies, het verandert het adres van een standaard zoekmachine, startpagina, en nieuw tabblad naar een adres van een valse zoekmachine. Gebruikers kunnen de bovengenoemde instellingen niet wijzigen tenzij ze SwitcherGuard verwijderen.

Het is belangrijk te vermelden dat nep-zoekmachines kunnen worden ontworpen om potentieel schadelijke websites te promoten door het opnemen van hun adressen in hun zoekresultaten. Ook kunnen nep-zoekmachines worden ontworpen om ongewenste advertenties weer te geven. Op de één of andere manier wordt het sterk aangeraden om zoekmachines die gepromoot worden door apps zoals SwitcherGuard niet te vertrouwen.

Bovendien is het waarschijnlijk dat SwitcherGuard gegevens verzamelt met betrekking tot het surfgedrag van de gebruiker, bijvoorbeeld, IP-adressen, bezochte pagina's, zoekopdrachten, geolocaties. Het is ook mogelijk dat SwitcherGuard toegang kan krijgen tot creditcardgegevens, wachtwoorden of andere gevoelige informatie.

Mogelijk ongewenste programma's die toegang kunnen krijgen tot gevoelige informatie mogen nooit worden geïnstalleerd - hun ontwikkelaars kunnen toegang tot gegevens gebruiken om accounts, identiteiten te stelen, frauduleuze aankopen te doen, transacties uit te voeren. Ook kunnen ze verzamelde gegevens verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties door SwitcherGuard
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen (SwitcherGuard.service) Avast (MacOS:Adload-AM [Trj]), Combo Cleaner (Adware.MAC.Generic.23016), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware in het algemeen

Adware-type toepassingen zoals SwitcherGuard genereren advertenties die zijn ontworpen om louche websites te openen of andere mogelijk ongewenste programma's te promoten. Het is gebruikelijk dat adware wordt ontworpen om browsers te kapen en verschillende gegevens te verzamelen. Meer adware voorbeelden zijn Mulkey, CapitalSearchCharacter, en BrowserBuffer. In de meeste gevallen installeren gebruikers apps van dit type onbedoeld.

Hoe heeft SwitcherGuard zich op mijn computer geïnstalleerd?

Het is bekend dat SwitcherGuard wordt verspreid via een vals installatieprogramma. Heel vaak worden nep installers gebruikt om gebruikers te verleiden tot het installeren van kwaadaardige software (bijvoorbeeld, ransomware, trojans). Een andere populaire manier om apps zoals SwitcherGuard te verspreiden is door ze te bundelen met andere programma's.

Wanneer ontwikkelaars een bundelmethode gebruiken, nemen ze mogelijk ongewenste programma's op in downloaders en installers voor andere programma's als optionele aanbiedingen. Gebruikers gaan (bewust of onbewust) akkoord met het downloaden of installeren van extra meegeleverde applicaties als ze bepaalde instellingen niet wijzigen (bijvoorbeeld, "Aangepaste", "Handmatige", "Geavanceerde").

Een andere reden achter onverwachte downloads, installaties kunnen bedrieglijke advertenties zijn. Gebruikers veroorzaken ongewenste downloads, installaties via advertenties wanneer ze klikken op advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Het is vermeldenswaard dat advertenties van dit type meestal verschijnen op verschillende onbetrouwbare pagina's.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt aanbevolen om programma's (en bestanden) van officiële websites te downloaden en directe downloadlinks te gebruiken. Onofficiële webpagina's, Peer-to-Peer netwerken (bijvoorbeeld torrent clients, eMule), third-party downloaders (en installers), enzovoorts mogen niet worden gebruikt. De hierboven genoemde bronnen kunnen worden gebruikt om mogeljik ongewenste programma's of zelfs kwaadaardige apps te distribueren.

Verder is het niet aan te raden om advertenties die op dubieuze websites verschijnen te vertrouwen (aan te klikken). Deze advertenties zijn vaak ontworpen om andere pagina's van dit soort te openen. Soms zijn ze ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren en het downloaden of zelfs installaties van sommige ongewenste toepassingen te veroorzaken.

Bovendien is het raadzaam om downloaders en installers die instellingen hebben te controleren en te zien of die instellingen kunnen worden gebruikt om ongewenste aanbiedingen te deselecteren. Alle ongewenste extensies, add-ons of plug-ins die al op een browser zijn geïnstalleerd (of apps van deze soort die op het systeem zijn geïnstalleerd) moeten worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met SwitcherGuard, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Installer gebruikt om SwitcherGuard adware te verdelen (eerste installatie stap):

Misleidend installatieprogramma gebruikt om SwitcherGuard adware te promoten

Installer gebruikt om SwitcherGuard adware te verspreiden (tweede installatiestap):

switcherguard adware installer stap 2

Pop-up venster dat wordt weergegeven wanneer SwitcherGuard adware aanwezig is op het systeem:

switcherguard adware pop-up die verschijnt terwijl switcherguard geïnstalleerd is

Tekst in dit pop-up venster:

"SwitcherGuardd" will damage your computer.
 
This file was downloaded on an unknown date.
 
OK
Show in Finder

Bestanden gerelateerd aan de SwitcherGuard adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.SwitcherGuard.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.SwitcherGuard.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.SwitcherGuard.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.SwitcherGuard.system.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! In sommige gevallen wijzigen kwaadwillige toepassingen zoals SwitcherGuard de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ongewenste omleidingen naar een verscheidenheid van twijfelachtige websites worden veroorzaakt.

De omleidingen zullen waarschijnlijk blijven, zelfs na het verwijderen van de toepassing zelf. U zult ze dus handmatig moeten herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet in het Dock aanwezig is, kunt u het vinden in het Launchpad.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de netwerkinstellingen.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het aangesloten netwerk en klik op "Geavanceerd...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op Geavanceerd...

Stap 4: Klik op het tabblad "Proxies" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol op standaard zetten - "*.local, 169.254/16".

Proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en zet hun instellingen op standaard

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe SwitcherGuard adware te verwijderen met Combo Cleaner:

SwitcherGuard adware verwijderen:

Verwijder SwitcherGuard-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door switcherguard gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door SwitcherGuard verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door switcherguard gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door switcherguard gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door switcherguard gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door SwitcherGuard QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door SwitcherGuard op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.