FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u programma's die ontworpen zijn om ourtopstories.com te openen?

Ook bekend als: Advertenties van ourtopstories.com
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is ourtopstories[.]com?

Het hoofddoel van de website ourtopstories[.]com is het promoten van andere verdachte sites en het tonen van misleidende inhoud. Het is vergelijkbaar met okaynotification[.]com, maxy-tax[.]com, welftheraz[.]space, en een groot aantal andere pagina's. Het is belangrijk te vermelden dat gebruikers pagina's als ourtopstories[.]com niet opzettelijk openen.

ourtopstories[.]com pop-up doorverwijzingen

Ourtopstories[.]com in detail

Het is gebruikelijk dat gebruikers sites als ourtopstories[.]com openen door op verdachte advertenties te klikken, door andere verdachte websites te bezoeken of door deze pagina's te laten openen door geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's. Hoe dan ook, het is ongebruikelijk voor een pagina als ourtopstories[.]com om opzettelijk bezocht te worden.

Het is bekend dat ourtopstories[.]com een bericht weergeeft dat vraagt om op de knop "Toestaan" te klikken om "verder te kijken" - het suggereert dat bezoekers op de knop "Toestaan" moeten klikken om een video te laden. Deze website zou geen toestemming mogen krijgen om zijn meldingen te tonen, zijn meldingen bevatten verdachte advertenties en links naar onbetrouwbare pagina's.

Een andere reden om ourtopstories[.]com niet te bezoeken is dat het onbetrouwbare pagina's kan openen die zijn ontworpen om bezoekers te verleiden tot het installeren van ongewenste software (zoals adware, browser hijackers), het invoeren van persoonlijke informatie (zoals credit card gegevens, sofi-nummers, gebruikersnamen, wachtwoorden andere informatie).

Een paar voorbeelden van websites die pagina's als ourtopstories[.]com kunnen openen zijn "Win The New iPhone 12", "Acces To This PC Is Blocked For Securityreasons", "Important Defender Update Available". Het is mogelijk dat ourtopstories[.]com ook legitieme websites kan openen.

Wanneer pagina's zoals ourtopstories[.]com legitieme websites openen, krijgen hun ontwikkelaars een verwijzingsvergoeding betaald voor elke aankoop die wordt gedaan of voor elk account dat wordt aangemaakt (of iets dergelijks) via deze pagina's. Op de een of andere manier wordt aangeraden om ourtopstories[.]com niet te vertrouwen en pagina's van dit type niet toe te staan om meldingen te tonen.

Meer over mogelijk ongewenste programma's 

Zoals vermeld in de tweede alinea, wordt ourtopstories[.]com waarschijnlijk gepromoot via ongewenste programma's. Dit soort programma's kan worden ontworpen om verschillende informatie te verzamelen en (of) advertenties te genereren. Heel vaak verzamelen ongewenste programma's gegevens met betrekking tot browse-activiteiten (bijvoorbeeld IP-adressen, geolocaties, adressen van bezochte websites).

In sommige gevallen kunnen ongewenste programma's toegang krijgen tot wachtwoorden, creditcardgegevens of andere gevoelige informatie. Verzamelde gegevens kunnen worden verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen), worden gebruikt voor marketingdoeleinden, om accounts te stelen, identiteiten, enz. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden van de geïnstalleerde ongewenste programma's.

Advertenties (bv. banners, coupons, pop-up advertenties) die door ongewenste programma's worden gegenereerd kunnen worden gebruikt om verschillende onbetrouwbare websites te promoten. Ook kunnen deze advertenties ontworpen zijn om ongewenste software te downloaden of zelfs te installeren door bepaalde scripts uit te voeren. Daarom wordt het aangeraden om dit soort programma's niet te downloaden en te installeren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van ourtopstories.com
Type bedreiging Pushberichten advertenties, ongewenste advertenties, pop-up advertenties
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste programma's (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Websites zoals ourtopstories[.]com in het algemeen

Gebruikers bezoeken pagina's zoals ourtopstories[.]com niet opzettelijk. Meestal worden deze pagina's geopend via verdachte advertenties, pagina's, of ongewenste programma's. Hoe dan ook, deze pagina's kunnen niet vertrouwd worden, de meeste van hen zijn ontworpen om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen van hen en andere verdachte websites te promoten.

Hoe heeft adware zich geïnstalleerd op mijn computer?

Meestal downloaden of installeren gebruikers onbewust mogelijk ongewenste programma's samen met andere programma's, wanneer die programma's samen met ongewenste programma's gebundeld zijn. Meestal kunnen gebruikers aanbiedingen om ongewenste programma's te downloaden of te installeren weigeren met behulp van bepaalde instellingen die downloaders, installers hebben.

Programma's die gebundeld zijn met ongewenste programma's hebben meestal "Geavanceerde", "Aangepaste", of andere instellingen of aangevinkte selectievakjes. Gebruikers kunnen deze instellingen gebruiken om extra meegeleverde programma's te deselecteren. In sommige gevallen veroorzaken gebruikers onbewust ongewenste downloads en installaties door te klikken op misleidende advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Derde partij downloaders en installers, onofficiële webpagina's, peer-to-peer netwerken zoals torrent clients, eMule, en andere bronnen kunnen worden gebruikt om ongewenste, schadelijke programma's te verspreiden. Om deze reden is het sterk aan te raden om officiële websites en directe links te gebruiken bij het downloaden van bestanden of programma's.

Downloaders en installers met "Aangepaste", "Geavanceerde" instellingen of selectievakjes worden vaak gebundeld met mogelijk ongewenste programma's. Daarom is het aanbevolen om deze instellingen te controleren op ongewenste aanbiedingen en ze te weigeren voordat u de downloads of installaties voltooit.

Advertenties op verdachte pagina's moeten ook niet worden aangeklikt. Die advertenties kunnen worden gebruikt om andere websites van dit soort te promoten. Wat erger is, deze advertenties kunnen worden ontworpen om scripts uit te voeren en veroorzaken ongewenste downloads, installaties. Ongewenste, verdachte extensies, plug-ins, of add-ons geïnstalleerd op een browser moeten worden verwijderd.

Hetzelfde geldt voor dit soort programma's die op een computer geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met schadelijke programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de ourtopstories[.]com website (GIF):

ourtopstories[.]com website weergave (GIF)

ourtopstories.com advertenties melding ourtopstories.com advertenties melding 2

BELANGRIJKE OPMERKING! Deze bedrieglijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Site instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en selecteer "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (PC)

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en klik er één voor één op
 • Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser (Android)

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser (Android)

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Cookies en sitemachtigingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser (PC)

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" onderaan het venster te klikken (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het opnieuw vragen om meldingen in te schakelen)

Browsermeldingen uitschakelen in Safari webbrowser (Mac)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

ourtopstories[.]com adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar mogelijk ongewenste programma's, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die ourtopstories[.]com doorverwijzingen veroorzaakt, scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

 

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe advertenties verwijderd kunnen worden getoond door ourtopstories[.]com met Combo Cleaner:

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies van Google Chrome:

Het verwijderen van ourtopstories[.]com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome  Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Het verwijderen van ourtopstories[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van ourtopstories.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins van Mozilla Firefox:

Het verwijderen van ourtopstories[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Het verwijderen van ourtopstories[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van ourtopstories.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van ourtopstories.com, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van ourtopstories.com van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van ourtopstories.com of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21448-ourtopstories-com-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van ourtopstories.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ourtopstories.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.