FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de TopPDFSearch browser hijacker?

Ook bekend als: toppdfsearch.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is TopPDFSearch?

TopPDFSearch is een browser hijacker die de toppdfsearch.com valse zoekmachine promoot. Deze bedrieglijke browserextensie werkt door wijzigingen aan te brengen in de browserinstellingen. Vandaar, door deze wijzigingen veroorzaakt deze software doorverwijzingen naar toppdfsearch.com.

Bovendien, heeft TopPDFSearch capaciteiten om gegevens bij te houden, die worden gebruikt om te spioneren op gebruikers hun browse ervaring. Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om browser hijackers te verspreiden, worden ze ook geclassificeerd als mogelijk ongewenste programma's.

toppdfsearch.com browser hijacker

TopPDFSearch browser hijacker in detail

Browser hijackers wijzen valse web zoeker adressen toe als browsers homepage, nieuw tabblad/venster, en standaard zoekmachine URLs. TopPDFSearch wijzigt ook browserinstellingen op deze manier om zijn valse zoekmachine (toppdfsearch.com) te promoten.

Deze wijzigingen klinken misschien onbeduidend, maar ze hebben ernstige gevolgen voor de browse-ervaring. Als TopPDFSearch is geïnstalleerd, worden nieuwe browser tabbladen / vensters geopend en zoekopdrachten getypt in de URL-balk doorverwezen naar toppdfsearch.com.

Het is bijzonder zeldzaam voor nep-webzoekmachines om zoekresultaten te kunnen genereren, dus hebben ze de neiging om te leiden naar (of omleidingsketens te veroorzaken die eindigen bij) Google, Bing, Yahoo, en andere legitieme zoekmachines. Dit geldt voor toppdfsearch.com ook.

Op het moment van onderzoek, het verwijst door ofwel (via search-checker.com) naar Bing (bing.com) of searchlee.com. De laatste is een onwettige zoekmachine, en terwijl searchlee.com zoekresultaten kan genereren zijn ze onnauwkeurig en onbetrouwbare inhoud kan onderschrijven.

Browser hijackers kunnen alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browsers ongedaan maken. Als alternatief kan deze software de toegang tot de browserinstellingen beperken of geheel ontzeggen. Daarom is het herstellen van een gekaapte browser onmogelijk zonder de software te elimineren die de browser beïnvloedt.

Bovendien kunnen de meeste browser hijackers gegevens traceren, en TopPDFSearch is hierop geen uitzondering. Informatie van belang omvat: Bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, IP-adressen, persoonlijk identificeerbare gegevens, enzovoort.

De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Kortom, de aanwezigheid van software voor het traceren van gegevens op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te beschermen, moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk worden verwijderd zodra ze worden ontdekt.

Overzicht bedreiging:
Naam TopPDFSearch
Type bedreiging Browser Hijacker, doorverwijzing, zoekmachien Hijacker, toolbar, ongewenst nieuw tabblad
Browser Extensie(s) TopPDFSearch
Promote URL toppdfsearch.com
Dienend IP-adres (toppdfsearch.com) 172.67.146.22
Getroffen browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde Internet browser instellingen (homepage, standaard Internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de cybercrimineel te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Volgen van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijackers in het algemeen

Movie Stuff, SportSearchStream, GameSearchWorld, en SearchConvertersBox zijn enkele voorbeelden van browser hijackers. Ze lijken legitiem en bieden verschillende "handige" functionaliteiten aan. Echter, zijn de geadverteerde functies meestal niet operationeel.

In feite lokken praktisch alle mogelijk ongewenste programma's gebruikers naar het downloaden/installeren met niet-bestaande functies. Het enige doel van ongewenste apps is om inkomsten te genereren ten koste van de gebruiker. Mogelijk ongewenste programma's zijn ontworpen om browsers te kapen, doorverwijzingen te veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes (adware) uit te voeren en privégegevens te verzamelen.

Hoe heeft TopPDFSearch zich op mijn computer geïnstalleerd?

Bepaalde mogelijk ongewenste programma's (b.v. TopPDFSearch) hebben "officiële" promotie/download webpagina's. Deze toepassingen worden ook verspreid via opdringerige advertenties. Na te zijn aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze software te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Mogelijk ongewenste programma's worden meestal verspreid via downloaders/installers van andere producten. Deze valse marketingtactiek van het verpakken van reguliere programma's met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste downloads/installaties (bijv. negeren van voorwaarden, gebruik van vooraf ingestelde opties, etc.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het apparaat wordt toegelaten.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het is belangrijk dat u software onderzoekt voordat u het downloadt/ installeert en/of koopt. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, zoals onofficiële en gratis file-hosting sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere derde partij downloaders - bieden vaak gebundelde en/of schadelijke inhoud.

Bij het downloaden/installeren wordt ten zeerste aanbevolen de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te onderzoeken en te bestuderen, de instellingen "Aangepaste" of "Geavanceerde" te gebruiken, en aanvullende toepassingen, hulpmiddelen, functies, kenmerken en andere toevoegingen uit te schakelen.

Opdringerige advertenties lijken gewoon en onschadelijk, maar leiden om naar verschillende onbetrouwbare en twijfelachtige websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, en vele anderen).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet het apparaat worden gecontroleerd en moeten alle dubieuze toepassingen en browserextensies/plug-ins die zijn gedetecteerd, onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met TopPDFSearch, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

TopPDFSearch browser hijacker vragen om verschillende machtigingen:

TopPDFSearch browser hijacker vraagt om machtigingen

Websites die TopPDFSearch browser hijacker promoten:

Website gebruikt om TopPDFSearch browser hijacker (Chrome) te promoten Website gebruikt om TopPDFSearch browser hijacker (Firefox) te promoten

Weergave van toppdfsearch.com die doorverwijst (via search-checker.com) naar de Bing zoekmachine (GIF):

TopPDFSearch browser hijacker die omleidt (via search-checker.com) naar Bing (GIF)

Weergave van toppdfsearch.com doorverwijzing naar de searchlee.com nep-zoekmachine (GIF):

TopPDFSearch browser hijacker omleiden naar searchlee.com (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

TopPDFSearch browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

toppdfsearch.com browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "TopPDFSearch"), selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's (die browser doorverwijzingen naar de toppdfsearch.com website veroorzaken), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen. Om uw computer te scannen, gebruik aanbevolen malware verwijdering software.

TopPDFSearch browser hijacker verwijderen van internet browsers:

Video die toont hoe browser doorverwijzingen te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Het verwijderen van toppdfsearch.com verwante Google Chrome-extensies

Klik op het menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek "TopPDFSearch" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Topppdfsearch.com van Google Chrome-homepage verwijderen

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In de "opstarten" sectie, schakel "TopPDFSearch" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.toppdfsearch.com) onder de "Open een specifieke of set van pagina's" optie. Indien aanwezig klik op de drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van toppdfsearch.com uit Google Chrome standaard zoekmachine

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram Google Chrome  Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in de sectie "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "toppdfsearch.com", wanneer deze zich bevindt klikt u op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteert u "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van toppdfsearch.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van toppdfsearch.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "TopPDFSearch", evenals alle andere recent geïnstalleerde browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Topppdfsearch.com van Mozilla Firefox-homepage verwijderen

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het Firefox-menufirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Opties", in het geopende venster schakelt u "TopPDFSearch" uit, verwijdert u hxxp://toppdfsearch.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox start.

Verander uw standaard zoekmachine:

Verwijderen van toppdfsearch.com uit Mozilla Firefox standaard zoekmachine

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!".
In het zoekfilter bovenaan, type: "extensionControlled"
Zet beide resultaten op "false" door ofwel te dubbelklikken op elke entry, ofwel te klikken op de Mozilla Firefox switch about:config entry button knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van toppdfsearch.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de toppdfsearch.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van toppdfsearch.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over toppdfsearch.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21310-toppdfsearch-browser-hijacker

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
toppdfsearch.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van toppdfsearch.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.