FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd het downloaden van bestanden van linkvertise.com

Ook bekend als: Advertenties van linkvertise.com
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is linkvertise[.]com?

Linkvertise[.]com biedt filesharing service aan. Deze pagina maakt echter ook gebruik van schadelijke advertentienetwerken: er staan verdachte advertenties op en er worden dubieuze websites geopend. Het is belangrijk te vermelden dat websites voor het delen van bestanden zoals linkvertise[.]com door cybercriminelen kunnen worden gebruikt als hulpmiddelen om malware te verspreiden.

linkvertise[.]com pop-up doorverwijzingen

Linkvertise[.]com in detail

Het is gebruikelijk voor pagina's zoals linkvertise[.]com om advertenties weer te geven die gebruikt worden om download websites voor browser hijackers, adware, en andere ongewenste software te promoten. Ook kunnen advertenties op deze pagina's verschillende oplichtingspraktijken openen, zoals "Access To This Pc Has Been Blocked For Security Reasons", "You Are Our Winner Today!".

In sommige gevallen kunnen pagina's zoals linkvertise[.]com advertenties weergeven die zijn ontworpen om onverwachte downloads of installaties te veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren. Op de een of andere manier wordt aangeraden om advertenties op pagina's als linkvertise[.]com niet te vertrouwen of gebruik te maken van diensten die door deze websites worden aangeboden.

Onderzoek toont aan dat gebruikers geen bestanden kunnen downloaden van linkvertise[.]com zonder Chump browser hijacker (of een andere ongewenst, mogelijk kwaadaardige programma) te downloaden en te installeren, deze pagina toe te staan om meldingen te tonen en op sommige advertenties te klikken, tenzij ze de premium linkvertise[.]com account hebben. Het is sterk aanbevolen om geen van deze stappen uit te voeren.

Typisch bevatten meldingen van pagina's zoals linkvertise[.]com bedrieglijke advertenties, links naar mogelijk kwaadaardige websites, enzovoort. Daarom moet u nooit toestaan dat deze pagina's meldingen weergeven. Het is belangrijk te vermelden dat onbetrouwbare pagina's vaak een clickbait-techniek gebruiken om bezoekers te verleiden op de knop "Toestaan" te klikken.

Zoals vermeld in de introductie paragraaf, kunnen file sharing pagina's zoals linkvertise[.]com gebruikt worden om schadelijke bestanden te hosten. Ze kunnen bijvoorbeeld bestanden hosten die ontworpen zijn om ransomware, cryptocurrency miners, trojans en andere kwaadaardige software te installeren. Het wordt ten zeerste aangeraden om geen bestanden te downloaden van linkvertise[.]com.

Zoals eerder vermeld, kunnen advertenties op linkvertise[.]com worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te promoten. Dit soort programma's zijn vaak ontworpen om onbetrouwbare websites te promoten, verzamelen verschillende gegevens en tonen advertenties. Ze verzamelen bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, enzovoort.

In sommige gevallen verzamelen mogelijk ongewenste programma's gevoelige informatie (bijv. creditcardgegevens, wachtwoorden). Het wordt ten zeerste afgeraden om programma's die toegang hebben tot persoonlijke informatie te installeren op browsers of computers. Verzamelde informatie zou verkocht kunnen worden aan derden, gebruikt kunnen worden om accounts of identiteiten te stelen, of voor andere doeleinden.

Voorbeelden van advertenties die door ongewenste programma's worden weergegeven zijn pop-ups, coupons, banners en enquêtes. Het is gebruikelijk dat advertenties die door mogelijk ongewenste programma's worden weergegeven, worden gebruikt om onbetrouwbare websites te promoten. Daarom wordt het aangeraden om niet op advertenties te klikken die door ongewenste programma's worden gegenereerd. Als er een programma van deze soort op een browser (of computer) is geïnstalleerd, moet deze worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van linkvertise.com
Type bedreiging Ongewenste downloads, doorverwijzingen naar verdachte pagina's, pop-up advertenties
Detectienamen CRDF (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
IP-adres 104.21.34.228
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes  Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste programma's (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Verwijdering

Om Advertenties van linkvertise.com verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Potentially unwanted applications in het algemeen

Meer voorbeelden van websites die gebruik maken van frauduleuze advertentienetwerken zijn up-load[.]io, yt1s[.]com, en x2convert[.]com. Ze bieden aan om video's van YouTube en andere populaire platforms te downloaden, bestanden te hosten en illegale inhoud te streamen. Wat de meeste gemeen hebben, is dat er onbetrouwbare advertenties op staan.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Een van de misleidende manieren om ongewenste programma's te verspreiden is het gebruik van een methode genaamd "bundeling" (het bundelen van ongewenste programma's met andere programma's). In dergelijke gevallen worden mogelijk ongewenste programma's opgenomen in downloaders en installers voor andere programma's als optionele aanbiedingen. Gebruikers downloaden en installeren ongewenste programma's met andere programma's als ze bepaalde instellingen ongewijzigd laten.

Meestal kunnen optionele aanbiedingen worden gedeselecteerd via "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen, of door het uitvinken van selectievakjes die downloaders, installers hebben. Een andere misleidende manier om ongewenste programma's te verspreiden is het ontwerpen van advertenties om bepaalde scripts uit te voeren. Gebruikers veroorzaken ongewenste downloads, installaties door op die advertenties te klikken.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Derde partij downloaders, installers, onofficiële webpagina's, peer-to-peer netwerken zoals torrent clients, eMule, en andere bronnen kunnen worden gebruikt om gebruikers te verleiden tot het downloaden en installeren van ongewenste, soms zelfs kwaadaardige programma's. Programma's en bestanden moeten worden gedownload van officiële pagina's en via directe links.

Downloaders, installers met "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen of aangevinkte selectievakjes kunnen ook worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Daarom is het aanbevolen om downloads en installaties niet te voltooien zonder de voornoemde instellingen te controleren en ze te gebruiken om ongewenste aanbiedingen te weigeren.

Bovendien, is het raadzaam niet te klikken op advertenties die onbetrouwbare pagina's op hen hebben. Het is gebruikelijk dat door op die advertenties te klikken, gebruikers onbetrouwbare sites openen of ongewenste downloads, installaties veroorzaken. Ongewenste of verdachte programma's die op een browser of computer zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met kwaadaardige programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Linkvertise[.]com moedigt aan om een browser hijacker te downloaden, meldingen in te schakelen en op een advertentie (GIF) te klikken:

linkvertise.com advertenties weergave

Stappen die linkvertise[.]com aanmoedigt om te voltooien:

linkvertise.com advertenties moedigt aan om drie stappen uit te voeren

Advertenties op linkvertise[.]com:

linkvertise.com advertenties

BELANGRIJK! Deze onbetrouwbare site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Inhoud instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Pop-up meldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in de sectie "Rechten" en zet de omschakelknop op "UIT"

Pop-up meldingen uitschakelen in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het drop-down menu en selecteer "Blokkeren"

Pop-up meldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Site toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Pop-up meldingen uitschakelen in Microsoft Edge web browser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe voor elke URL

Pop-up meldingen uitschakelen in Safari webbrowser

Advertenties van linkvertise.com onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van linkvertise.com. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

linkvertise[.]com adware verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's zoekt u naar mogelijk ongewenste programma's, selecteert u deze vermeldingen en klikt u op "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste programma's die linkvertise[.]com doorverwijzingen veroorzaakt, scan uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van linkvertise[.]com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van linkvertise[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van linkvertise.com, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van linkvertise[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van linkvertise[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van linkvertise.com kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van linkvertise.com, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van linkvertise.com van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van linkvertise.com of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/21287-linkvertise-com-ads

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van linkvertise.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van linkvertise.com op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van linkvertise.com

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.