FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd te worden opgelicht door de valse "Mr Beast" giveaway

Ook bekend als: Mr Beast Giveaway pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat is de fake "Mr Beast Giveaway"?

"Mr Beast Giveaway scam" verwijst naar een zwendel die op verschillende bedrieglijke websites wordt uitgevoerd. De zwendel wordt voorgesteld als een giveaway met een geldprijs dat in aanmerking komt voor elke abonnee van het MrBeast YouTube-kanaal - die de webpagina bezoekt waarop de zwendel wordt gepromoot. Deze nep giveaway vraagt gebruikers om de applicaties van zijn sponsors te downloaden/installeren en het e-mailadres te verstrekken dat wordt gebruikt om hun PayPal-rekening voor het online overmaken van geld te registreren. Dergelijke scams worden meestal gebruikt om betalingen van slachtoffers af te troggelen en om adware, browser hijackers en andere mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. In sommige gevallen worden dit soort oplichtingspraktijken ook gebruikt om malware te verspreiden (bijv. trojans, ransomware, cryptocurrency miners, enz.). Benadrukt moet worden dat de "Mr Beast Giveaway"-scam op geen enkele manier in verband staat met Jimmy Donaldson - de YouTuber bekend als MrBeast, zijn kanaal, of enige andere legitieme entiteit die in de zwendel wordt genoemd. Onbetrouwbare sites worden zelden opzettelijk bezocht; de meeste gebruikers komen er terecht via verkeerd getypte URL's, doorverwijzingen die worden veroorzaakt door opdringerige advertenties, of ze worden geforceerd geopend door geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's.

Mr Beast Giveaway scam

De "Mr Beast Giveaway" scam stelt dat abonnees van het MrBeast YouTube kanaal die deze pagina bezoeken in aanmerking komen om 1000 USD als beloning te ontvangen. Om de nep prijs te ontvangen, worden gebruikers geïnstrueerd om op de "CLAIM REWARD" knop te drukken die op de webpagina staat. Hierdoor worden ze omgeleid naar een downloadpagina waarop de softwareproducten van de sponsors van het neppakket staan. De gebruikers wordt gevraagd de goedgekeurde apps te downloaden/installeren en de stappen op de downloadpagina te volgen. Na de installatie moeten de gebruikers hun bij PayPal geregistreerde e-mailadres invoeren. Zodra dit is gedaan, belooft de scam dat gebruikers hun geldelijke beloning binnen een paar minuten zullen ontvangen. Zoals eerder vermeld, hebben zwendelpraktijken zoals "Mr Beast Giveaway" als doel gebruikers te verleiden tot het downloaden/installeren van onbetrouwbare en schadelijke programma's. Bovendien werkt de nep giveaway als een phishing zwendel gericht op financieel-gerelateerde informatie. Daarom zullen slachtoffers, in plaats van de beloofde prijs te ontvangen, waarschijnlijk ernstige problemen ondervinden. Vertrouwen op de "Mr Beast Giveaway" scam kan leiden tot systeem infecties, ernstige privacy problemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Phishing-zwendel/websites werken door informatie die aan hen wordt onthuld vast te leggen. De gerichte informatie varieert, evenals de methoden die worden gebruikt om deze te stelen. Tot de doelwitgegevens behoren gewoonlijk (maar niet uitsluitend): persoonlijk identificeerbare gegevens, inloggegevens voor accounts/platforms/diensten (d.w.z. ID's, e-mailadressen, gebruikersnamen, wachtwoorden) en financiële informatie (d.w.z. bankrekeninggegevens, creditcardnummers, enz.). Aangezien het "Mr Beast Giveaway"-project gebruikers probeert te lokken om hun PayPal-e-mailadressen te verstrekken, is het aannemelijk dat het doel van de oplichters is om toegang te krijgen tot/controle te krijgen over PayPal-rekeningen. Door deze ongeoorloofde toegang kunnen cybercriminelen frauduleuze transacties en/of online aankopen verrichten. De "Mr Beast Giveaway"-scam vormt dus een bedreiging voor de financiële veiligheid van gebruikers.

Programma's die hetzelfde model gebruiken als "Mr Beast Giveaway" promoten meestal verschillende mogelijk ongewenste programma's. Deze toepassingen lijken legitiem en nuttig te zijn. Ze werken echter zelden zoals geadverteerd, en deze software kan ongenoemde schadelijke eigenschappen hebben. Sommige mogelijk ongewenste programma's kunnen misleidende, bedrieglijke en kwaadaardige websites forceren te openen (bijv. degene die de "Mr Beast Giveaway" scam uitvoeren). Adware-types leveren opdringerige advertenties door hun plaatsing op elke bezochte site en/of verschillende interfaces mogelijk te maken. De geleverde advertenties worden als gevaarlijk beschouwd. Wanneer op deze advertenties wordt geklikt, worden ze doorverwezen naar twijfelachtige/onbetrouwbare webpagina's, en sommige kunnen stiekem software downloaden/installeren. Een ander mogelijk ongewenst programma type genaamd browser hijacker werkt door het bevorderen van valse zoekmachines door middel van wijzigingen en beperkingen van browserinstellingen. De gepromote webzoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren, dus verwijzen ze door naar Yahoo, Bing, Google en andere legitieme zoekmachines. Wat meer is, de meeste mogelijk ongewenste programma's (ongeacht het type) kunnen gegevens traceren. Interessante informatie is onder meer: surfactiviteit, IP-adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, en andere gevoelige gegevens. De verzamelde informatie wordt te gelde gemaakt door deze te delen met en/of te verkopen aan derden. Daarom brengt de aanwezigheid van ongewenste apps op systemen de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker in gevaar. Het wordt sterk aangeraden om alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht bedreiging
Naam Mr Beast Giveaway pop-up
Threat Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Scam belooft een geldelijke beloning aan de bezoekers van de site.
Vermomming Oplichterij is vermomd als een giveaway beloning van het MrBeast YouTube kanaal.
Verspreide ongewenste apps  Diverse dubieuze toepassingen
Gerelateerde domeinen  1000-mbest[.]com
Dienend IP adres (1000-mbest[.]com) 104.21.5.196
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste programma's.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"SAFEMOON Giveaway", "Verizon Reward", "Home Improvement Reward", "Ethereum Giveaway", "Mobile Survey Reward" - zijn enkele voorbeelden van nep giveaways. Het internet zit vol met bedrieglijke inhoud, en de hoax beloning weggeven is maar één oplichtingsmodel. Andere populaire soorten oplichterij zijn: belachelijke aanbiedingen en deals, waarschuwingen dat het systeem is geïnfecteerd of in gevaar is, waarschuwingen dat een essentieel stuk software verouderd is of ontbreekt, enzovoort. Omdat online scam zo wijdverbreid is, is het sterk aan te raden voorzichtig te zijn bij het surfen.

Hoe hebben mogelijk ongewenste programma's zich op mijn computer geïnstalleerd?

Bepaalde mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" download sites die vaak worden gepromoot door misleidende/oplichtende pagina's. Deze toepassingen kunnen ook worden gedownload/geïnstalleerd samen met andere programma's. "Bundelen" is de naam van deze valse marketingtactiek - het verpakken van gewone software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. overgeslagen stappen, enz.) vergroten het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld op het apparaat wordt toegelaten. Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken alvorens deze te downloaden/installeren en/of aan te schaffen. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, zoals onofficiële en gratis file-hosting websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere derde partij downloaders - bieden vaak gevaarlijke en/of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden/installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerige advertenties lijken legitiem en onschadelijk; ze leiden echter door naar onbetrouwbare en twijfelachtige sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, etc.). Als u dit soort advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet het apparaat worden geïnspecteerd en moeten alle dubieuze toepassingen en browserextensies/plug-ins worden opgespoord en onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "Mr Beast Giveaway" scam:

$1,000

 

To every Subscriber
who visit this page!

 

Thank you for following us.
$1,000 has now been reserved for you


Step 1: Click the "CLAIM REWARD" button below

 

Step 2: Download sponsor applications on the next page and follow the instructions on the page

 

Step 3: After you download all applications, enter PayPal E-Mail on next page and recieve money in few minutes!

 

Important: Only 6 quantities available

 

CLAIM REWARD

 

Monday, May 17, 2021

 

We will stop accepting new visitors in
1600 minutes!

 

Top Comments © YouTube

 

CREATED BY

 

Mr Beast is an American YouTuber,
entrepreneur and philanthropist. He has been credited with pioneering a genre of YouTube videos on amazing stunts.

 

Total Views: Over 13+ billion
Total Subscribers: 60+ million

 

SPONSORED BY

Weergave van "Mr Beast Giveaway" scam (GIF):

Weergave van Mr Beast Giveaway scam GIF

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste programma's:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen via het Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar verdachte/recent geïnstalleerde toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder malafide extensies van internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van mr beast giveaway pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Kwaadaardige extensies verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van malafide extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van mr beast giveaway pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de mr beast giveaway pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons van Internet Explorer:

Verwijderen van malafide extensies uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" pictogramInternet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "invoegtoepassingen beheren". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van malafide extensies uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van mr beast giveaway pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om mr beast giveaway pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over mr beast giveaway pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20878-mr-beast-giveaway-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Mr Beast Giveaway pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Mr Beast Giveaway pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.