FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de ElemntState adware van uw besturingssysteem te verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties van ElemntState
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe ElemntState adware van Mac verwijderen?

Wat is ElemntState?

ElemntState is een bedrieglijke applicatie die geclassificeerd wordt als adware. Deze applicatie heeft ook browser hijacker kwaliteiten. Na een succesvolle installatie, toont het opdringerige advertenties en veroorzaakt het doorverwijzingen naar valse zoekmachines (door het wijzigingen van de browser instellingen). ElemntState heeft waarschijnlijk de capaciteit om gegevens te traceren, zoals dat typisch is voor adware en browser hijackers. Aangezien de meeste gebruikers deze software onopzettelijk downloaden/installeren, wordt het gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicatie. Een van de bedrieglijke technieken die wordt gebruikt om ElemntState te verspreiden is via nep Adobe Flash Player updates. Het is opmerkelijk dat frauduleuze updaters/installers worden gebruikt om niet alleen ongewenste applicaties te verspreiden, maar ook malware (bijv. trojans, ransomware, enz.).

ElemntState adware detecties op VirusTotal

Adware maakt de plaatsing van banners, pop-ups, coupons, enquêtes en andere opdringerige advertenties mogelijk. Deze grafische inhoud wordt geplaatst op elke bezochte website en/of verschillende interfaces. De advertenties vertragen de surfsnelheid en overlappen webpagina's, waardoor de surfervaring wordt verhinderd. Bovendien brengen opdringerige advertenties de veiligheid van apparaten en gebruikers in gevaar. Eenmaal geklikt op de advertenties wordt u doorverwezen naar verschillende misleidende, gecompromitteerde, bedrieglijke en kwaadaardige sites. Bovendien kunnen sommige van deze advertenties worden geactiveerd (door erop te klikken) om scripts uit te voeren voor het heimelijk downloaden/installeren van software (bijv. mogelijk ongewenste applicaties.

Browser hijackers brengen wijzigingen aan in browser instellingen om valse zoekmachines te promoten. Zij wijzen de startpagina van browsers, nieuwe tabbladen/vensters en standaardzoekmachine-URL's toe aan valse adressen van webzoekers. Dus, met zo'n soort geïnstalleerde software worden er nieuwe browser tabbladen geopend en zoekopdrachten worden getypt in de URL balk, door de doorverwijzing naar de gepromote zoekmachine. Illegitieme web zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren, dus ze hebben de neiging om door te verwijzen naar (of doorverwijzende ketens eindigend met) Yahoo, Bing, Google en andere echte zoekmachines. Browser hijackers kunnen de toegang tot de browser instellingen beperken/ontzeggen en/of alle toegestane wijzigingen ongedaan maken. Daarom is het herstellen van een gehijackte browser onmogelijk zonder de software te verwijderen die de browser beïnvloedt.

De meeste mogelijk ongewenste applicaties (inclusief adware en browser hijackers) kunnen gegevens traceren. De doelgerichte informatie omvat: browse- en zoekmachine geschiedenissen (b.v. bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.), IP adressen/geolocaties, persoonlijk identificeerbare details, enz. De verzamelde gegevens worden vervolgens ten gelde gemaakt door ze te delen met en/of te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Kortom, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van apparaten en gebruikers te beschermen, moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van ElemntState
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen (.service) Avast (MacOS:Adload-AM [Trj]), Cyren (MacOS/Adload.A.gen!Camelot), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Ikarus (Trojan-Downloader.OSX.Adload), Volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (.system) Avast (MacOS:Adload-AM [Trj]), Cyren (MacOS/Adload.A.gen!Camelot), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Ikarus (Trojan-Downloader.OSX.Adload), volledige lijst (VirusTotal)
Bijkomende informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties en u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), valse Flash Player-installers en downloads van torrentbestanden.
Schade Traceren van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites en verlies van privégegevens. 
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

BrowserActivity, SphinxLookup, en GeneralObject zijn enkele voorbeelden van applicaties binnen de adware classificatie. Deze software lijkt meestal legitiem en onschadelijk. Gebruikers worden verleid tot het downloaden/installeren en/of kopen met aanbiedingen van verschillende "nuttige" functies. De beloofde functies zijn echter zelden operationeel. In feite geldt dit voor vrijwel alle mogelijk ongewenste applicaties. Het enige doel van ongewenste applicaties is het genereren van winst voor de ontwikkelaars; ze hebben geen echte waarde voor de gebruikers. Mogelijk ongewenste applicaties zijn ontworpen om opdringerige reclamecampagnes te voeren, onbetrouwbare en kwaadaardige sites te openen, browsers te hijacken en privé-informatie te verzamelen.

Hoe heeft ElemntState zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste applicaties worden verspreid via download setups van andere producten. Deze valse marketingtechniek - het verpakken van reguliere software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Overhaaste download-/installatieprocessen (bv. genegeerde voorwaarden, overgeslagen stappen, enz.) verhogen het risico dat de gebundelde inhoud onbedoeld in het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties zijn ook een proliferatie van mogelijk ongewenste applicaties. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze software te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker. Mogelijk ongewenste applicaties kunnen ook "officiële" promotie/download webpagina's hebben.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijke ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om softwareproducten te onderzoeken voordat u ze downloadt/installeert en/of koopt. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, bijv. onofficiële en gratis file-hosting websites, peer-to-peer netwerken, en andere derde partij downloaders - bieden vaak schadelijke en een gebundelde inhoud. Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken, en zich af te melden voor extra applicaties, hulpmiddelen, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken gewoon maar ze verwijzen echter door naar zeer onbetrouwbare en dubieuze sites (bijv. pornografie, gokken, adult-dating en vele anderen). In het geval van contact met dergelijke advertenties of doorverwijzingen, moet het systeem worden gecontroleerd en alle dubieuze applicaties en browser extensies/plug-ins die gedetecteerd worden, moeten onmiddellijk verwijderd worden. Als uw computer al geïnfecteerd is met ElemntState, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-up venster weergegeven wanneer ElemntState adware aanwezig is op het systeem:

Pop-up getoond wanneer ElemntState adware aanwezig is op het systeem

Tekst in de pop-up:

"ElemntStated" will damage your computer.

 

This file was downloaded on an unknown date.


OK
Show in Finder

Misleidende installer (valse Adobe Flash Player updater) die ElemntState adware promoot;

Eerste installatiestap:

Misleidend installatieprogramma gebruikt om BrowserActivity adware te promoten (stap 1)

Tweede installatiestap:

Misleidend installatieprogramma gebruikt om BrowserActivity adware te promoten (stap 2)

Bestanden gerelateerd aan de ElemntState adware die verwijderd moet worden:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.ElemntState.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.ElemntState.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.ElemntState.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.ElemntState.system.plist

BELANGRIJK! In sommige gevallen veranderen kwaadaardige applicaties zoals ElemntState de volmacht-instellingen van het systeem, waardoor ongewenste doorverwijzingen naar allerlei dubieuze websites worden veroorzaakt.

De doorverwijzingen zullen waarschijnlijk blijven, zelfs na het verwijderen van de applicatie zelf. U zult ze dus handmatig moeten herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet in het Dock aanwezig is, kunt u het vinden in het Launchpad.

Volmacht-instellingen wijzigen - ga naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de netwerkinstellingen.

Volmacht-instellingen wijzigen - ga naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het aangesloten netwerk en klik op "Geavanceerd...".

Volmacht-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op Geavanceerd...

Stap 4: Klik op het tabblad "Volmachten" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol op standaard zetten - "*.local, 169.254/16".

Volmacht-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en zet hun instellingen op standaard

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe ElemntState adware te verwijderen met Combo Cleaner:

ElemntState adware verwijderen:

Verwijder ElemntState-gerelateerde mogelijke ongewenste applicaties uit uw map "Toepassingen":

Mac browser hijacker verwijderen uit applicaties map

Klik op het Finder-pictogram. Selecteer "Toepassingen" in het Finder venster. Zoek in de map toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte applicaties en sleep ze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijke ongewenste applicaties die online advertenties veroorzaken, scan uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van elemntstate gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ElemntState verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van elemntstate gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van elemntstate gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van elemntstate gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ElemntState QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ElemntState op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.