FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder ik toepassingen die omleidingen naar de aloha-news.net site veroorzaken?

Ook bekend als: aloha-news.net pop-up
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Aloha-news[.]net pop-up advertenties verwijderingsinstructies

Wat is aloha-news[.]net?

Er zijn duizenden onbetrouwbare websites op het internet, aloha-news[.]net is er slechts één van. Gate15.xyz, awesomenewspush.com, en topnewsfeeds.net zijn enkele voorbeelden van onbetrouwbare sites. Deze pagina's werken door het tonen van dubieuze inhoud en/of het doorverwijzen van bezoekers naar andere onbetrouwbare/schadelijke websites. Gebruikers gaan zelden opzettelijk naar aloha-news[.]net en soortgelijke webpagina's. De meesten worden hiernaar doorverwezen door opdringerige advertenties of mogelijk ongewenste toepassingen die al op hun apparaten zijn geïnstalleerd. Deze software kan systemen infiltreren zonder toestemming van de gebruiker. Mogelijk ongewenste toepassingen zijn ontworpen om doorverwijzingen te veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes te tonen en browsing-gerelateerde informatie te verzamelen.

aloha-news[.]net pop-up doorverwijzingen

Het gedrag van aloha-news[.]net en andere bedrieglijke sites wordt bepaald door de geolocaties van hun bezoekers, die worden afgeleid uit hun IP-adressen (Internet Protocol). Of bezoekers worden doorverwezen en/of dubieus materiaal te zien krijgen, hangt dus af van hun geolocatie/IP-adressen. Bovendien gebruiken webpagina's van dit type misleidende beweringen of inhoud om gebruikers te verleiden hun browsermeldingen in te schakelen. Aloha-news[.]net is hierop geen uitzondering; de site gebruikt een valse CAPTCHA-verificatie - "Klik op toestaan als u geen robot bent" - om bezoekers ertoe te leiden de meldingen toe te staan. Als ze worden ingeschakeld, begint de site opdringerige advertentiecampagnes te tonen. De advertenties zijn niet alleen hinderlijk, maar vormen ook een bedreiging voor de veiligheid van de apparaten en gebruikers. Opdringerige advertenties promoten verschillende kwaadaardige, onbetrouwbare, misleidende, bedrieglijke en kwaadaardige websites. Sommige van deze advertenties kunnen stiekem software downloaden/installeren  zodra erop wordt geklikt.

Mogelijk ongewenste toepassingen kunnen een verscheidenheid aan afschuwelijke eigenschappen hebben, die in verschillende combinaties kunnen voorkomen. Zo kunnen deze toepassingen bijvoorbeeld sites geforceerd openen en/of opdringerige advertentiecampagnes tonen. Wat meer is, ongewenste toepassingen hebben meestal het vermogen om gegevens te traceren. Informatie van belang omvat: bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, IP-adressen / geolocaties, persoonlijk identificeerbare gegevens, enzovoort. De ontwikkelaars van mogelijk ongewenste toepassingen maken winst door de verzamelde gegevens te delen met en/of te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Kortom, de aanwezigheid van ongewenste toepassingen op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te beschermen, moeten alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam aloha-news.net pop-up
Type bedreiging Push-meldingen met notificaties, ongewenste advertenties, pop-upadvertenties
IP-adres 52.2.85.105
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de door u bezochte sites. Opdringerige pop-up advertenties. Tragere internetsnelheid
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, potentieel ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browsertracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Verwijdering

Om aloha-news.net pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Mogelijk ongewenste toepassingen zien er meestal legitiem en onschadelijk uit. Deze software heeft de neiging om een breed scala aan "nuttige" en "voordelige" functies aan te bieden. Echter, werken de functies zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet. Het enige doel van ongewenste toepassingen is het genereren van winst voor de ontwikkelaars. Daarom kunnen ongewenste toepassingen, in plaats van beloftes na te komen, doorverwijzingen naar sites veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren en privé-informatie verzamelen.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd? 

Mogelijk ongewenste toepassingen kunnen samen met andere producten worden gedownload/geïnstalleerd. "Bundeling" is de naam van deze valse marketingtechniek - het verpakken van gewone programma's met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Deze toevoegingen worden niet vermeld of verborgen in de "Aangepaste/Geavanceerde" download/installatie-instellingen. Door zich te haasten bij het downloaden/installeren (bijv. door voorwaarden te negeren, stappen over te slaan, "Easy/Express"-instellingen te gebruiken, enz.) lopen gebruikers het risico dat ze onbedoeld gebundelde inhoud op hun apparaat toelaten. Wanneer op opdringerige advertenties wordt geklikt, kunnen deze scripts uitvoeren om ongewenste toepassingen te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker. Deze toepassingen kunnen ook "officiële" download webpagina's hebben.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het is raadzaam software te onderzoeken voordat u deze downloadt/installeert en/of koopt. Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, zoals onofficiële en gratis file-hosting websites, peer-to-peer netwerken, en andere derde partij downloaders - bieden vaak gevaarlijke en/of gebundelde inhoud. Bij het downloaden/installeren wordt aanbevolen om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te onderzoeken, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en af te zien van extra toepassingen, hulpmiddelen, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken legitiem en onschadelijk; ze verwijzen echter door naar zeer dubieuze sites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie en vele andere). Als gebruikers dergelijke advertenties en/of doorverwijzingen tegenkomen, moeten ze hun apparaten controleren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met schadelijke toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Schermafdrukken van advertenties afkomstig van de website aloha-news[.]net:

Advertentie getoond door aloha-news[.]net 1 Advertentie getoond door aloha-news[.]net 2 Advertentie getoond door aloha-news[.]net 3

Weergave van de website aloha-news[.]net (GIF): 

aloha-news[.]net weergave website (GIF)

BELANGRIJK! Deze bedrieglijke site vraagt om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint: 

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerde"
 • Scroll naar beneden naar het onderdeel "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen) 

Pop-up meldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site instellingen" en dan op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en klik ze één voor één aan 
 • Selecteer "Meldingen" in de sectie "Rechten" en zet de schakelaar op "UIT"

Pop-up meldingen uitschakelen in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie streepjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de sectie "Toestemmingen" en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het uitklapmenu en selecteer "Blokkeren"

Pop-up meldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de tandwielknop in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder de sectie "Pop-upblokkering"
 • Selecteer verdachte URL's hieronder en verwijder ze één voor één door op de "Verwijderen" knop te klikken

Pop-up meldingen uitschakelen in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Sitetoestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op  "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen) 

Pop-up meldingen uitschakelen in Microsoft Edge web browser

Safari (Mac):

 • Klik op "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe voor elke URL

Pop-up meldingen uitschakelen in Safari webbrowser

aloha-news.net pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van aloha-news.net pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

aloha-news[.]net adware verwijderen via Configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen die doorverwijzingen naar aloha-news[.]net veroorzaakt, scant u uw computer op alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe je mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Het verwijderen van aloha-news[.]net advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze. 

Het verwijderen van aloha-news[.]net advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van aloha-news.net pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van aloha-news[.]net advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins. 

Verwijderen van aloha-news[.]net advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van aloha-news.net pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de aloha-news.net pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijderen van aloha-news[.]net advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van aloha-news[.]net advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van aloha-news.net pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om aloha-news.net pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over aloha-news.net pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20947-aloha-news-net-ads

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
aloha-news.net pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van aloha-news.net pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met aloha-news.net pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.