FacebookTwitterLinkedIn

Your System Is Infected With 3 Viruses POP-UP Scam (Mac)

Ook bekend als: "Your System Is Infected With 3 Viruses" virus
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is "Your System Is Infected With 3 Viruses!"?

"Your System Is Infected With 3 Viruses!" is een nepwaarschuwing waarin staat dat een Mac-computer is geïnfecteerd met bepaalde virussen. Deze (en andere) nepberichten worden vaak weergegeven op onbetrouwbare, misleidende websites die mensen verleiden tot het kopen van software of diensten.

Mensen bezoeken deze websites meestal niet opzettelijk, ze worden ernaartoe omgeleid door mogelijk ongewenste programma's. Deze worden onbedoeld geïnstalleerd zonder dat de gebruiker het weet. Bovendien genereren ze opdringerige advertenties en verzamelen ze gegevens over het surfgedrag zodra ze zijn geïnstalleerd.

Your System Is Infected With 3 Viruses! scam

De ontwerpers van de bedrieglijke website (met de tekst "Your System Is Infected With 3 Viruses!") proberen bezoekers te laten geloven dat hun computers (Macs) zijn geïnfecteerd met virussen. In dit geval staat er dat er drie virussen zijn gevonden, maar het aantal zogenaamd gedetecteerde virussen kan op andere computers anders zijn. In dit voorbeeld wordt beweerd dat de computer is geïnfecteerd met twee kwaadaardige programma's (malware) en één phishing/spyware-infectie.

Bovendien wordt één bepaalde infectie (een trojan) "e.tre456_worm_osx" genoemd. Het belangrijkste doel van deze zwendel is om mensen te verleiden tot het downloaden van software die zogenaamd gedetecteerde virussen verwijdert door op de knop "Nu scannen" te klikken.

Op het moment van onderzoek leidde het klikken op deze knop tot het downloaden van het programma Mac-Mechanic. Mensen worden dringend verzocht dit programma binnen vijf minuten te downloaden en een scan uit te voeren, omdat de virussen anders gegevensverlies of andere schade kunnen veroorzaken.

Bovendien hebben de oplichters deze website zo ontworpen dat het lijkt alsof het een officiële Apple site is. In feite heeft Apple er niets mee te maken. We raden je ten zeerste af om apps te downloaden die worden gepromoot via bedrieglijke websites. De beste optie is om valse viruswaarschuwingen zoals "Your System Is Infected With 3 Viruses!" gewoon te negeren door de websites die ze weergeven te sluiten.

Als de website niet kan worden gesloten, gebruikt u Activity Monitor en beëindigt u het volledige browserproces of start u de computer opnieuw op. Herstel in ieder geval niet de afgesloten sessie, want dan keert u terug naar de bedrieglijke website, of een andere website die u er in de eerste plaats naartoe heeft geleid.

De meeste gebruikers bezoeken deze onbetrouwbare websites als gevolg van mogelijk ongewenste programma's die op hun computers (of browsers) zijn geïnstalleerd. Mogelijk ongewenste programma's veroorzaken ongewenste omleidingen, leveren opdringerige advertenties (coupons, banners, enquêtes, pop-ups, en andere), en verzamelen gegevens met betrekking tot surfactiviteiten.

Doorgaans worden advertenties van ongewenste apps weergegeven met behulp van tools waarmee grafische inhoud van derden op elke site kan worden geplaatst. Op deze manier verhullen ze ook de onderliggende inhoud van elke bezochte website.

Bovendien resulteert het klikken op deze advertenties meestal in het omgeleid worden naar onbetrouwbare (of zelfs kwaadaardige) websites. Deze advertenties zijn in staat om scripts uit te voeren die ontworpen zijn om andere ongewenste toepassingen (of kwaadaardige programma's) te downloaden/installeren.

Bovendien verzamelen mogelijk ongewenste programma's voortdurend gegevens (IP-adressen, zoekopdrachten, URL's van bezochte websites, geo-locaties, enzovoort) en delen deze met derden (mogelijk cybercriminelen) die privé-informatie misbruiken om inkomsten te genereren. Kortom, deze apps kunnen privacyproblemen, problemen met de veiligheid van het surfen of identiteitsdiefstal veroorzaken.

Overzicht bedreiging:
Naam "Your System Is Infected With 3 Viruses" virus
Type bedreiging Mac malware, Mac virus
Gerelateerde domeinen  macsuppoprt2135.mac-us205[.]live, apple.com-supportcenter[.]pro, network-trusted[.]com
Dienend IP Adres (macsuppoprt2135.mac-us205[.]live) 107.180.3.115
Symptomen Uw Mac werd trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar louche websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), nep-installaties van flashspelers, downloaden van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), vertoning van ongewenste advertenties, omleidingen naar louche websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Het internet staat vol met bedrieglijke, onbetrouwbare websites die valse viruswaarschuwingen, systeemfouten en andere soortgelijke berichten weergeven. Enkele voorbeelden van soortgelijke websites zijn This Mac Is Not Secure, Your MacOS 10.12 Sierra Is Infected With 3 Viruses, en Spyware Were Found On Your Mac.

Meestal verleiden deze websites mensen tot het aanschaffen van onnodige software of het betalen voor technische diensten/advies. Mogelijk ongewenste programma's hebben veel overeenkomsten: gebruikers installeren ze vaak onbedoeld, ze veroorzaken ongewenste omleidingen, leveren opdringerige advertenties en slaan gegevens op.

Mogelijk ongewenste programma's worden gepromoot als 'nuttig en legitiem', maar zodra ze geïnstalleerd zijn, veroorzaken ze problemen en bieden ze geen van de beloofde functies.

Hoe hebben mogelijk ongewenste programma's zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste apps worden meestal geïnstalleerd via opdringerige (onbetrouwbare) advertenties of wanneer software-ontwikkelaars een misleidende marketingmethode gebruiken die "bundelen" wordt genoemd.

Bundeling wordt gebruikt om mensen te verleiden tot het installeren van mogelijk ongewenste programma's samen met andere software door ze te verbergen in "Aangepaste", "Geavanceerde", en andere soortgelijke instellingen/opties van de installatie/download processen.

Kortom, informatie over de opname van ongewenste apps in download/installatie set-ups wordt niet goed bekendgemaakt. Merk echter op dat mogelijk ongewenste programma's niet kunnen worden geïnstalleerd zonder toestemming van de gebruiker.

Daarom installeren mensen die stappen van de download/installatieprocessen overslaan vaak ongewenste apps zonder hun medeweten en zonder de mogelijke gevolgen te begrijpen.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Onthoud enkele belangrijke punten wanneer u software downloadt en installeert of op het internet surft. Download software van officiële (betrouwbare) websites of andere bronnen. Gebruik geen software downloaders/installers van derden, onofficiële websites of andere soortgelijke bronnen.

Sla geen stappen over bij het downloaden/installeren van software - controleer alle beschikbare instellingen/opties voor "Aangepaste"/"Geavanceerde" (en andere soortgelijke instellingen/opties) en schakel ongewenste apps die als extra zijn toegevoegd uit.

Onthoud dat de meeste online advertenties legitiem lijken, maar dat opdringerige advertenties vaak doorverwijzen naar onbetrouwbare websites, zoals gokken, pornografie, adult dating en andere potentieel schadelijke websites. Het installeren van ongewenste apps kan ook leiden tot opdringerige advertenties of omleidingen naar dubieuze websites.

Als u ongewenste omleidingen tegenkomt of onbetrouwbare advertenties tegenkomt, controleer dan de geïnstalleerde programma's op uw computer.

Controleer ook extensies, add-ons en plug-ins op uw browser. Ongewenste, onbekende en verdachte items onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd op de bedrieglijke website weergeven "Your System Is Infected With 3 Viruses!" scam:

Text in the pop-up:

 

IMMEDIATE ACTION REQUIRED

 

We have detected a trojan virus (e.tre456_worm_osx) on your Mac.

 

Press OK to begin the repair process.

 


Text in the website:

 

Your system
is infected with 3 viruses!
Friday January 4, 2019 12:10 PM

 

Your Mac is infected with 3 viruses. Our security check found traces of 2 malware and 1 phishing/spyware. System damage: 28.1% - Immediate removal required!

 

The immediate removal of the viruses is required to prevent further system damage, loss of Apps, Photos or other files. Traces of 1 phishing/spyware were found on your Mac with OSX.

 

To avoid more damage click on 'Scan Now' immediately. Our deep scan will provide help immediately!

 

4 minute and 7 seconds remaining before damage is permanent.

 

Start Scan

 Weergave van de "Your System Is Infected With 3 Viruses!" scam (GIF):

Weergave van de Your System Is Infected With 3 Viruses! scam (GIF)

Screenshot van de "Mac-Mechanic" app installer:

mac-mechanic app installer

Screenshot van de "Mac-Mechanic" app:

mac-mechanic applicatie

Bijgewerkte variant van "Your System Is Infected With 3 Viruses" pop-up scam. Oplichters promoten nu niet alleen mogelijk ongewenste toepassingen, maar moedigen gebruikers ook aan om contact op te nemen met nep tech support scam via "+1-888-551-7067" telefoonnummer:

Your System Is Infected With 3 Viruses bijgewerkte variant

Tekst gepresenteerd in de extra toegevoegde pop-up:

WARNING!

MAC OS is infected with Viruses and other malicious applications. Viruses must be removed and system damage repaired. It is necessary to Call Apple Support +1-888-551-7067 and follow Virus removal procedure immediately.

**If you leave this site your Mac OS will remain damaged and vulnerable**

Weergave van de bijgewerkte variant (GIF):

Weergave van de bijgewerkte variant van Your System Is Infected With 3 Viruses pop-up scam

Nog een variant van "Your System Is Infected With 3 Viruses" pop-up scam:

Your System Is Infected With 3 Viruses pop-up scam variant (2021-03-17)

Volledige weergave van deze variant (GIF):

Your System Is Infected With 3 Viruses pop-up scam variant (2021-03-17 - GIF)

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de "your system is infected with 3 viruses" virus gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Your System Is Infected With 3 Viruses" virus verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "your system is infected with 3 viruses" virus gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "your system is infected with 3 viruses" virus gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "your system is infected with 3 viruses" virus gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your System Is Infected With 3 Viruses virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your System Is Infected With 3 Viruses" virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.