FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijder ik apps die omleidingen veroorzaken naar de site wholecoolstories.com?

Ook bekend als: wholecoolstories.com pop-up
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is wholecoolstories[.]com?

Wholecoolstories[.]com is een bedrieglijke site die ontworpen is om bezoekers dubieuze inhoud te presenteren en/of hen om te leiden naar andere onbetrouwbare/gevaarlijke webpagina's. Gebruikers krijgen meestal onbedoeld toegang tot dergelijke pagina's; ze worden ernaartoe omgeleid door opdringerige advertenties of geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's.

Deze software heeft geen uitdrukkelijke toestemming nodig om apparaten te infiltreren; gebruikers zijn zich dus mogelijk niet bewust van de aanwezigheid ervan. Mogelijk ongewenste programma's openen geforceerd webpagina's, voeren opdringerige advertenties uit en verzamelen browsing-gerelateerde informatie.

Het internet staat vol met websites zoals wholecoolstories[.]com; ddyuei.com, captcharesolver.com, captchareverse.com, en bruklo.com - zijn maar een paar voorbeelden.

wholecoolstories[.]com pop-up doorverwijzingen

Het eerste wat wholecoolstories[.]com doet wanneer het wordt bezocht, is het IP-adres (Internet Protocol) van de bezoeker controleren. De site leert op deze manier de geolocatie van gebruikers kennen. Deze informatie is van cruciaal belang voor het bepalen van wholecoolstories[.]com verdere acties.

Daarom is het afhankelijk van hun geolocatie of bezoekers naar elders worden doorverwezen en/of hen dubieus materiaal wordt gepresenteerd. Bovendien hebben malafide webpagina's de neiging misleidende tactieken te gebruiken (bijv. valse CAPTCHA-verificatie, clickbait, enz.) om gebruikers te verleiden hun browsermeldingen toe te staan.

Dit geldt ook voor wholecoolstories[.]com; het stelt dat zijn meldingen moeten worden ingeschakeld voor gebruikers om te blijven kijken naar online inhoud - "Klik op de knop Toestaan om u te abonneren op de pushmeldingen en te blijven kijken".

Mogelijk ongewenste toepassingen kunnen verschillende schadelijke functies hebben, en deze functies kunnen in verschillende combinaties voorkomen. Deze apps kunnen bijvoorbeeld omleidingen veroorzaken en/of opdringerige advertentiecampagnes leveren. Bovendien kunnen de meeste mogelijk ongewenste programma's gegevens traceren.

Ze registreren surfactiviteiten (bezochte URL's, bekeken webpagina's, zoekopdrachten, enz.) en verzamelen kwetsbare gegevens die hieruit worden gehaald (IP-adressen, geolocaties en persoonlijk identificeerbare gegevens). Deze gevoelige informatie wordt vervolgens te gelde gemaakt door ze te delen met en/of te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyproblemen en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom is het van cruciaal belang om alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam wholecoolstories.com pop-up
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Dienend IP adres 139.45.197.161
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid van surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Mogelijk ongewenste programma's lijken meestal normaal en onschuldig. Gebruikers worden gelokt tot het downloaden/installeren dankzij verschillende functionaliteiten. Echter, hoe "handig" de functies ook mogen klinken, ze zijn zelden operationeel.

Functionaliteit en gebruikersveiligheid zijn irrelevant, aangezien het enige doel van ongewenste apps het genereren van winst voor de ontwikkelaars is. Daarom kunnen mogelijk ongewenste programma's, in plaats van beloftes na te komen, onbetrouwbare en kwaadaardige sites forceren te openen, opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren en privégegevens verzamelen.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via download/installatie setups van andere programma's. Deze valse marketingmethode - het verpakken van reguliere software met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd.

Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. genegeerde voorwaarden, overgeslagen stappen en secties, enz.) - verhogen het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld in het systeem wordt toegelaten.

Wanneer op opdringerige advertenties wordt geklikt, kunnen deze scripts uitvoeren om mogelijk ongewenste programma's te downloaden/installeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige van deze toepassingen kunnen zelfs "officiële" promotie-/downloadsites hebben.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste programma's?

Het is raadzaam om software te onderzoeken voordat u het downloadt/ installeert en/of koopt. Bovendien mogen alleen officiële en geverifieerde downloadbronnen worden gebruikt.

Onbetrouwbare downloadkanalen, zoals onofficiële en gratis file-hosting websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere derde partij downloaders bieden vaak misleidende en/of gebundelde inhoud.

Download- en installatieprocessen moeten met zorg worden behandeld; dat houdt in - lees de voorwaarden, onderzoek alle beschikbare opties, gebruik de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen, en opt-out van aanvullende apps, tools, functies, enz.

Opdringerige advertenties lijken legitiem en normaal, maar ze leiden door naar zeer twijfelachtige webpagina's (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enzovoort).

In het geval van ontmoetingen met advertenties en/of omleidingen van deze soort, moet het systeem worden gecontroleerd en alle verdachte toepassingen en browser extensies/plug-ins die gedetecteerd worden, moeten worden verwijderd.

Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshots van browser meldingen geleverd door de website wholecoolstories[.]com:

Advertentie geleverd door wholecoolstories[.]com 1 Advertentie geleverd door wholecoolstories[.]com 2

Verschijning van de website van wholecoolstories[.]com (GIF):

wholecoolstories[.]com website weergave (GIF)

BELANGRIJKE OPMERKING! Deze bedrieglijke site vraagt om web browser meldingen in te schakelen.

Voer daarom deze stappen uit voordat u begint:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll naar beneden naar de "Privacy en beveiliging" sectie, selecteer "Inhoud instellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Pop-up' meldingen uitschakelen in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in de sectie "Machtigingen" en zet de omschakelknop op "UIT"

Pop-up' meldingen uitschakelen in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Scroll naar beneden naar de "Machtigingen" sectie en klik op de "Instellingen" knop naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het drop-down menu en selecteer "Blokkeren"

Pop-up' meldingen uitschakelen in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de tandwielknop in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internet-opties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-up Blocker" sectie
 • Selecteer verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Pop-up' meldingen uitschakelen in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Site permissies" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Pop-up meldingen uitschakelen in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren..."
 • Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe voor elke URL

Pop-up' meldingen uitschakelen in Safari webbrowser

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

wholecoolstories[.]com adware verwijderen via Configuratiescherm

In het venster met de verwijderingsprogramma's zoekt u naar mogelijk ongewenste toepassingen, selecteert u deze vermeldingen en klikt u op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing die wholecoolstories[.]com omleidingen veroorzaakt, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van internet browsers:

Video die laat zien hoe je potentieel ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Het verwijderen van wholecoolstories[.]com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Het verwijderen van wholecoolstories[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van wholecoolstories.com pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Het verwijderen van wholecoolstories[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van wholecoolstories[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van wholecoolstories.com pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de wholecoolstories.com pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder schadelijke add-ons van Internet Explorer:

Het verwijderen van wholecoolstories[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" pictogram Internet Explorer optiesInternet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "invoegtoepassingen beheren". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte browserextensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van wholecoolstories[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van wholecoolstories.com pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om wholecoolstories.com pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over wholecoolstories.com pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20700-wholecoolstories-com-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
wholecoolstories.com pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van wholecoolstories.com pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.