FacebookTwitterLinkedIn

Browser Opinion Survey POP-UP oplichting

Ook bekend als: 2018 Annual Visitor Survey pop-up
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Browser Opinion Survey verwijderingsinstructies

Wat is Browser Opinion Survey?

"Browser Opinion Survey" is een poging tot oplichting via een bericht dat gebruikers uitnodigt om een prijs te winnen. Het wordt weergegeven door verschillende frauduleuze sites die gebruikers meestal onbedoeld bezoeken - ze worden omgeleid door mogelijk ongewenste programma's (PUP's) of intrusieve advertenties afkomstig van andere frauduleuze sites. Onderzoek toont aan dat ongewenste programma's regelmatig zonder toestemming infiltreren en niet alleen leiden tot omleidingen, maar dat ze ook intrusieve advertenties vertonen en vertrouwelijke informatie verzamelen.

Browser Opinion Survey oplichting

Het bericht "Browser Opinion Survey" stelt dat de gebruiker de kans heeft om gratis toegang te verkrijgen om verschillende HD-films online te bekijken door simpelweg een enquête met vier vragen in te vullen. Dit is oplichterij. Na het invullen van de enquête ontvangen gebruikers niets. De bedoeling is enkel duizenden gebruikersenquêtes te verzamelen. Bovendien verzamelen de bezochte sites andere gevoelige gegevens, zoals IP-adressen (Internet Protocol), geografische locaties, enzovoort. Daarom moet u deze sites onmiddellijk verlaten. Merk op dat malafide sites vaak scripts gebruiken die voorkomen dat gebruikers browsertabbladen en -vensters sluiten. In deze gevallen moet de browser worden afgesloten met Taakbeheer of moet het systeem eenvoudigweg opnieuw worden opgestart. Herstel de vorige sessie niet de volgende keer dat u de browser start, anders zullen de frauduleuze sites opnieuw worden geopend.

Zoals vermeld, leveren potentieel ongewenste programma's advertenties. Daartoe gebruiken ontwikkelaars tools (bijvoorbeeld 'virtuele lagen') die de plaatsing van grafische inhoud van derden op elke site mogelijk maken. Daarom verbergen deze pop-ups, kortingsbonnen, banners en andere intrusieve advertenties vaak de onderliggende inhoud waardoor de surfervaring wordt verstoord. Bovendien kunnen deze advertenties doorverwijzen naar kwaadwillende websites en scripts uitvoeren die ongewenste programma's of zelfs malware downloaden en installeren. Als u hierop klikt, riskeert u verdere computerinfecties. Ongewenste programma's zijn ook berucht wegens dataspionage. Uit onderzoek blijkt dat mogelijk ongewenste programma's vaak gevoelige informatie registreren, zoals bezochte website-URL's, bekeken pagina's, toetsaanslagen, enzovoort. Deze informatie wordt later gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die de data misbruiken om inkomsten te genereren. Daarom kan dergelijke spionage leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. We raden ten zeerste aan alle potentieel ongewenste programma's onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam2018 Annual Visitor Survey pop-up
BedreigingstypeAdware, ongewenste advertenties, pop-up-virussen
SymptomenU ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de bezochte website. Opdringerige pop-upadvertenties. Vertraagde browser.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
SchadeVerminderde prestaties van de computer, browsertracking - privacyschendingen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Verwijdering

Om 2018 Annual Visitor Survey pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn veel bedrieglijke berichten die worden afgeleverd door kwaadaardige websites, maar in tegenstelling tot 'Browser Opinion Survey' bieden de meeste geen prijzen aan. Ontwikkelaars presenteren dan valse foutmeldingen waarin staat dat het systeem is beschadigd (bijvoorbeeld geïnfecteerd of er ontbreken bestanden enz.) Er wordt dan gemeld dat alle problemen onmiddellijk moeten worden opgelost en gebruikers worden aangemoedigd om valse 'technische ondersteuning' te kopen (en dus te betalen voor onnodige diensten) of valse antivirusprogramma's aan te schaffen. Potentieel ongewenste programma's delen hier ook veel overeenkomsten mee. Door zogezegd "nuttige functies" aan te bieden, proberen ze een legitieme indruk te wekken, maar deze programma's worden alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. In plaats van toegevoegde waarde te bieden voor reguliere gebruikers vormen ongewenste programam's een rechtstreekse bedreiging voor uw privacy en veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige ongewenste programma's hebben officiële downloadwebsites, maar de meeste infiltreren systemen zonder toestemming. Dat komt omdat ontwikkelaars ze verspreiden met behulp van intrusieve advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" (de stiekeme installatie van applicaties van derden samen met reguliere software en apps). Ontwikkelaars zijn niet eerlijk genoeg om correcte informatie te verstrekken over dergelijke installaties. Daarom verbergen ze deze in verschillende secties (meestal de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen) van de download- en installatieprocessen. Bovendien zullen veel gebruikers download- en installatiestappen overslaan en op advertenties klikken - gedrag dat vaak leidt tot onbedoelde installaties van ongewenste programm's. Op deze manier stellen veel gebruikers hun systemen bloot aan een risico op allerlei infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

De belangrijkste redenen voor computerinfecties zijn een gebrek aan kennis en onvoorzichtig gedrag. De sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Let daarom goed op tijdens het surfen op internet en bij het downloaden en installeren van software. Analyseer elk venster van de download- en installatievensters zorgvuldig met behulp van de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. Vink alle aanvullende programma's en aanbiedingen uit en weiger om deze te downloaden of installeren. U wordt geadviseerd om alleen programma's van officiële bronnen te downloaden, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders en installatieprogramma's bevatten vaak valse apps en mogen daarom nooit worden gebruikt. Merk op dat intrusieve advertenties doorgaans legitiem lijken, maar eenmaal aangeklikt linken ze door naar dubieuze websites (met inhoud zoals gokken, adult dating, pornografie enz.) Als je deze omleidingen ervaart, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste programma's, dan raden we aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Pagina weergegeven nadat de enquête is voltooid:

Browser Opinion Survey enquête voltooid

Tekst getoond in de  "Browser Opinion Survey" pop-up:

Jaarlijkse bezoekersenquête 2018
Browser Opinion Survey
Gefeliciteerd!
U bent persoonlijk geselecteerd om deel te nemen aan onze 2018 jaarlijkse bezoekersenquête! Vertel ons wat u van deze browser vindt en zeg "Dank u" dat u kans maakt op het winnen van HD Streaming Movies!

Lay-out van de "Browser Opinion Survey" pop-up (GIF):

Browser Opinion Survey oplichting (gif)

2018 Annual Visitor Survey pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van 2018 Annual Visitor Survey pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

hibids10.com adware verwijderen via het configuratiescherm

In het programma's verwijderen-scherm zoek je recent geïnstalleerde en mogelijk verdachte applicaties. Selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van dit mogelijk ongewenste programma scan je best je computer op enige overgebleven onderdelen of mogelijke besmettingen met malware. Om je computer te scannen gebruik je best aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder ongewenste programma's uit uw internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder hibids10.com uit Internet Explorer stap 1

Klik op het tandwiel-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons, selecteer deze en klik op "Verwijderen".Verwijder hibids10.com uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van 2018 annual visitor survey pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder hibids10.com  uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoonGoogle Chrome menu icon(rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen" en klik op "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op een prullenbak-icoon.

Verwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van 2018 annual visitor survey pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder hibids10.com uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menufirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Add-ons." Klik op "Extensies" en in het geopende scherm verwijdert u alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins. 

Verwijder hibids10.com uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van 2018 annual visitor survey pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de 2018 annual visitor survey pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om 2018 annual visitor survey pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over 2018 annual visitor survey pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13322-browser-opinion-survey-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
2018 Annual Visitor Survey pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van 2018 Annual Visitor Survey pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met 2018 Annual Visitor Survey pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.