FacebookTwitterLinkedIn

Hoe voorkomt u doorverwijzingen van en naar de bengekoo.com website?

Ook bekend als: bengekoo.com pop-ups
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de Bengekoo[.]com pop-up-advertenties

Wat is bengekoo[.]com?

Internet staat vol met onbetrouwbare websites, en bengekoo[.]com is er daar één van. Pyiera.com, kpoila.com en topgirlsdating.com zijn enkele andere voorbeelden. De website bengekoo[.]com toont bezoekers dubieuze inhoud of verwijst ze door naar malafide / kwaadaardige sites. Meestal bezoeken gebruikers dergelijke websites onbedoeld. De meesten komen op deze pagina's terecht via omleidingen veroorzaakt door opdringerige advertenties of geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's. Deze software vraagt geen expliciete toestemming om systemen te infiltreren; daarom zijn gebruikers mogelijk niet op de hoogte dat de software op hun computer is geïnstalleerd. Mogelijk ongewenste programma's zijn vaak ontworpen om doorverwijzingen te veroorzaken, opdringerige advertenties te vertonen en browsergerelateerde gegevens te verzamelen.

bengekoo[.]com pop-up-doorverwijzingen

Hoe bengekoo[.]com werkt, wordt bepaald door de geolocaties van de bezoekers. De webpagina leidt deze informatie af uit de IP-adressen (Internet Protocol) van gebruikers. Met andere woorden, of bezoekers ergens anders heen worden geleid en / of dubieuze inhoud te zien krijgen, hangt af van hun geolocaties. Bovendien gebruiken dergelijke sites vaak misleidende tactieken (bijv. clickbait, nep-CAPTCHA-verificatie, enz.) om gebruikers te overtuigen dat ze browsermeldingen moeten inschakelen. Dit geldt ook voor bengekoo[.]com. Deze vraagt gebruikers het volgende: "Click the Allow button to subscribe to the push notifications and continue watching". Zogenaamd moeten deze dus  worden ingeschakeld om de website-inhoud te kunnen bekijken. Als de browsermeldingen worden toegestaan, dan begint bengekoo[.]com met het vertonen van opdringerige advertenties. De vertoonde advertenties verstoren de browserervaring en brengen ook de veiligheid van het apparaat en de gebruiker in gevaar. Eenmaal aangeklikt, verwijzen opdringerige advertenties vaak door naar allerlei onbetrouwbare / kwaadaardige websites, en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's).

Ongewenste applicaties kunnen allerlei problemen veroorzaken, en dit in allerlei combinaties. Sommige mogelijk ongewenste programma's kunnen bijvoorbeeld gevaarlijke websites geforceerd openen en / of opdringerige advertenties vertonen. Bovendien hebben deze apps meestal datatracking-functies. Ze registreren de browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten enz.) en verzamelen daar gevoelige informatie uit (IP-adressen, geolocaties en persoonlijk identificeerbare details). De makers van ongewenste apps verdienen geld met de verzamelde gegevens door deze te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden,  de aanwezigheid van ongewenste software op systemen kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van gebruikers te beschermen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam bengekoo.com pop-ups
Type bedreiging Push-meldingen met notificaties, ongewenste advertenties, pop-up-advertenties
IP-adres 139.45.197.128
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de door u bezochte websites. Intrusieve advertenties in pop-ups. Tragere internetsnelheid.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware).
Schade Een tragere computer, browsertracking, privacyschendingen, mogelijke extra malwarebesmettingen.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Mogelijk ongewenste programma's lijken soms legitiem en onschadelijk, en vaak beloven ze allerlei "nuttige" en "handige" functies. De geadverteerde functies werken echter zelden. Dit geldt in feite voor bijna alle mogelijk ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste apps is om geld op te leveren voor de ontwikkelaars; daarom zijn functionaliteit en gebruikersveiligheid niet relevant. In plaats van beloftes na te komen, kunnen mogelijk ongewenste programma's sites geforceerd openen, opdringerige advertenties vertonen en persoonlijke gegevens verzamelen.

Hoe werd adware op mijn computer geïnstalleerd?

De mogelijk ongewenste programma's worden vaak verspreid via downloaders / installers van andere software. Deze misleidende marketingmethode waarbij legitieme programma's worden voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundeling" genoemd. Door de download- en installatieprocessen te overhaasten (bijv. negeren van de voorwaarden, stappen overslaan, enz.), lopen gebruikers het risico dat ze onbedoeld gebundelde inhoud op hun apparaten toelaten. Ook worden opdringerige advertenties gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben ook "officiële" websites waar ze kunnen worden gedownload.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Downloads moeten altijd worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen zoals niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders bieden vaak gevaarlijke en / of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden / installeren is het aanbevolen om de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te onderzoeken, de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en extra apps, tools, functies, enz. te weigeren. Opdringerige advertenties zien er vaak legitiem en onschadelijk uit; maar ze verwijzen soms door naar allerlei dubieuze sites (bijv. dating voor volwassenen, pornografie, gokken, enzovoort). Als gebruikers dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerken, dan moeten ze hun apparaten controleren en onmiddellijk alle dubieuze applicaties en gedetecteerde browserextensies / plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met frauduleuze applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een advertentie die wordt vertoond door de bengekoo[.]com-website:

Advertentie van bengekoo[.]com

Weergave van de bengekoo[.]com website (GIF):

Weergave van de bengekoo[.]com website (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende website vraagt om browsermeldingen in te schakelen:

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-upmeldingen uit in de Google Chrome-webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-upmeldingen uit in de Android Google Chrome web browser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-upmeldingen uit in de Mozilla Firefox web browser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-upmeldingen uit in de Internet Explorer web browser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Sitetoestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL onder het gedeelte 'Toestaan' en klik op 'Blokkeren' of 'Verwijderen' (als u op 'Verwijderen' klikt en u de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal u opnieuw worden gevraagd om meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up-meldingen uit in Microsoft Edge

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe voor elke URL

Schakel pop-upmeldingen uit in de Safari web browser

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

fastcaptchasolver[.]com adware verwijderen via het configuratieschermen

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die bengekoo[.]com advertenties vertoont, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Adware verwijderen uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome: 

Verwijder bengekoo[.]com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Verwijder bengekoo[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van bengekoo.com pop-ups, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder bengekoo[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu  (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder bengekoo[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van bengekoo.com pop-ups kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de bengekoo.com pop-ups, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder bengekoo[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, selecteer die en verwijder ze.

Verwijder bengekoo[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van bengekoo.com pop-ups dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om bengekoo.com pop-ups van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over bengekoo.com pop-ups of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20650-bengekoo-com-ads

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
bengekoo.com pop-ups QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van bengekoo.com pop-ups op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.