FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ongewenste app BookLot?

Ook bekend als: Advertenties van BookLot
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de BookLot adware

Wat is BookLot?

BookLot wordt geadverteerd als een desktop-app voor het zoeken naar informatie op Wikipedia. Het is echter bekend dat BookLot in feite door advertenties ondersteunde software (adware) is die ongewenste advertenties vertoont. Het is waarschijnlijk dat dit programma is ontworpen om ook informatie over zijn gebruikers te verzamelen. Doorgaans downloaden en installeren gebruikers adware niet opzettelijk (bewust), daarom worden applicaties zoals BookLot potentieel ongewenste applicaties (mogelijk ongewenste programma's) genoemd.

BookLot pop-up-doorverwijzingen

Het komt vaak voor dat advertenties die door adware worden weergegeven, de inhoud van websites verbergen die gebruikers bezoeken. Een ander probleem met die advertenties is dat de meeste ervan worden gebruikt om dubieuze websites te adverteren (bijvoorbeeld downloadsites voor mogelijk schadelijke software). Bovendien veroorzaken deze advertenties soms ongewenste downloads en installaties (wanneer ze zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren). Daarom is het sterk afgeraden om op advertenties te klikken die door adware-apps zoals BookLot worden vertoond. Zoals vermeld in de vorige paragraaf, is BookLot mogelijk ontworpen als een datatracker. Adware registreert vaak Internet Protocol-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, geolocaties en andere browsergerelateerde gegevens. Er zijn echter talloze gevallen waarin apps van dit type ook toegang hebben tot gevoelige informatie (zoals wachtwoorden, telefoonnummers, creditcardgegevens). Dat betekent dat gebruikers die applicaties zoals BookLot op hun browser of besturingssysteem hebben geïnstalleerd, het risico lopen op privacyschendingen, onveilige situaties op internet en andere problemen, of zelfs dat ze het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, geen toegang meer hebben tot hun persoonlijke of financiële accounts. Daarom mag er nooit adware (inclusief BookLot) geïnstalleerd zijn op het besturingssysteem en (of) de webbrowser.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van BookLot
Type bedreiging Adware
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de door u bezochte websites. Intrusieve advertenties in pop-ups. Tragere internetsnelheid.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware).
Schade Een tragere computer, browsertracking, privacyschendingen, mogelijke extra malwarebesmettingen.
Verwijdering

Om Advertenties van BookLot verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Er bestaan veel adwares, zoals bv. Mie Player, Pictures Lab en InstaQuick. In veel gevallen worden dergelijke apps geadverteerd als "nuttig" en "handig". Ze zouden bijvoorbeeld hun gebruikers helpen om video's van YouTube te downloaden, bestanden te converteren, media af te spelen, enzovoort. Desalniettemin zijn de meeste apps van het adware-type eigenlijk ontworpen om geld op te leveren voor hun ontwikkelaars door advertenties weer te geven en niet om nuttig te zijn voor hun gebruikers. Gebruikers die adware hebben geïnstalleerd, zullen waarschijnlijk allerlei problemen ervaren. Als een app van dit type al is geïnstalleerd, moet deze zo snel mogelijk worden verwijderd.

Hoe werd adware geïnstalleerd op mijn computer?

Het komt vaak voor dat gebruikers potentieel ongewenste applicaties downloaden en installeren samen met andere programma's wanneer die programma's worden gebundeld met mogelijk ongewenste software. Gewoonlijk kunnen gebruikers ongewenste aanbiedingen weigeren door middel van de "Geavanceerde", "Aangepaste", "Handmatige" of andere instellingen of door selectievakjes uit te vinken. Niet alle gebruikers controleren downloaders en installatieprogramma's echter of ze laten de instellingen ongewijzigd. Op die manier downloaden en installeren gebruikers niet alleen de door hen gewenste programma's, maar ook mogelijk ongewenste programma's die er als "aanvullende aanbiedingen" bij zijn opgenomen. Soms downloaden en installeren gebruikers de mogelijk ongewenste programma's doordat ze op advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewensten applicaties?

Het is raadzaam om applicaties en bestanden nooit te downloaden van onbetrouwbare websites, via torrent-clients, eMule en andere peer-to-peer-netwerken. Dit moet worden gedaan vanaf officiële websites en directe downloadlinks. Voltooi downloads en installaties niet zonder ongewenste aanbiedingen te weigeren. Meestal kan dit worden gedaan via de "Geavanceerde", "Aangepaste" en "Handmatige" instellingen of door bepaalde selectievakjes uit te vinken. Bovendien is het aanbevolen om niet op dubieuze advertenties te klikken, vooral niet op advertenties die op verdachte websites verschijnen. Meestal worden die advertenties gebruikt om onbetrouwbare websites te promoten. Soms worden ze ook gebruikt om ongewenste software te verspreiden (door ze te ontwerpen om software te downloaden of zelfs te installeren). Ongewenste, onbekende en verdachte plug-ins, add-ons of extensies die op uw webbrowser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dergelijke programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met frauduleuze applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Download-website voor BookLot:

booklot promoot adware

Installer van BookLot:

booklot adware installer

Advertenties van BookLot onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van BookLot. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

fastcaptchasolver[.]com adware verwijderen via het configuratieschermen

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die Booklot-doorverwijzingen veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Adware verwijderen uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder Booklot advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Verwijder Booklot advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van booklot, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder Booklot advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder Booklot advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van booklot kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van booklot, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder Booklot advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, selecteer die en verwijder ze.

Verwijder Booklot advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van booklot dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van booklot van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van booklot of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20636-booklot-adware

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van BookLot QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van BookLot op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van BookLot

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.