FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u ValidBoost?

Ook bekend als: Advertenties van ValidBoost
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u ValidBoost van een Mac?

Wat is ValidBoost?

ValidBoost is een mogelijk ongewenste applicatie die zowel eigenschappen heeft van een adware als van een browserkaper. Met andere woorden, deze applicatie geeft advertenties weer en promoot het adres van een bepaalde valse zoekmachine door de browserinstellingen te wijzigen. De kans is groot dat ValidBoost ook informatie over zijn gebruikers verzamelt. Hoe dan ook, het is geen betrouwbare app en het mag niet worden gedownload en geïnstalleerd. Meestal downloaden en installeren gebruikers mogelijk ongewenste programma's zonder het te beseffen. ValidBoost wordt blijkbaar verspreid via een misleidende installer die lijkt op een installer voor Adobe Flash Player.

ValidBoost adware

Gewoonlijk leveren adware-applicaties inkomsten op voor hun ontwikkelaars door banners, pop-upadvertenties, kortingsbonnen, enquêtes, enzovoort weer te geven. In de meeste gevallen worden advertenties die apps zoals ValidBoost weergeven, gebruikt om dubieuze websites te promoten. Soms veroorzaken gebruikers als ze op die advertenties klikken ongewenste downloads of zelfs installaties (wanneer die advertenties zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren). In elk geval moeten advertenties die afkomstig zijn van apps zoals ValidBoost worden genegeerd. Een ander probleem met de ValidBoost-app is dat deze de browserinstellingen verandert om een ​​nep-zoekmachine te promoten. Met andere woorden, deze stelt het adres van een bepaalde nep-zoekmachine in als de standaardzoekmachine, de startpagina en de URL voor nieuwe tabbladen. Wanneer gebruikers hun browser laten kapen door een app zoals ValidBoost, worden ze gedwongen om een ​​bepaald adres te bezoeken elke keer dat ze een browservenster of een nieuw tabblad openen, en telkens ze een zoekopdracht in de URL-balk typen. Nep-zoekmachines zullen vaak resultaten tonen die afkomstig zijn van een andere legitieme zoekmachine (bijvoorbeeld Google, Yahoo, Bing). Niet alle nep-zoekmachines zullen resultaten weergeven die afkomstig zijn van een betrouwbare zoekmachine. In sommige gevallen tonen ze resultaten metn daarin links naar potentieel schadelijke sites, verdachte advertenties of leiden ze gebruikers door naar onbetrouwbare adressen.

Heel vaak verzamelen adware-apps, browserkapers en andere mogelijk ongewenste programma's browsergegevens en (of) andere informatie. Enkele voorbeelden van browsergegevens waarop de meeste mogelijke ongewenste programma's zich richten, zijn IP-adressen, websites en bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten en geolocaties. Hoewel het bekend is dat er adware-apps zijn die gevoelige, vertrouwelijke informatie kunnen lezen (bijv. creditcardgegevens, wachtwoorden). Afhankelijk van de verzamelde informatie kan deze worden gebruikt voor marketingdoeleinden, verkocht aan derden of zelfs worden gebruikt om persoonlijke accounts en identiteiten te stelen, ongeautoriseerde transacties en aankopen uit te voeren, enz.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van ValidBoost
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen (.service) Avast (MacOS:Agent-MT [Trj]), AVG (MacOS:Agent-MT [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (.system) Avast (MacOS:Agent-MT [Trj]), AVG (MacOS:Agent-MT [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

DiscoveryUnit, DominantCommand en EssentialType zijn de namen van apps die erg lijken op ValidBoost. Er zijn echter nog veel meer adware-applicaties is. Hoe dan ook, de meeste zijn ontworpen om advertenties te vertonen, onbetrouwbare adressen te promoten (valse zoekmachines) en / of allerlei gegevens te verzamelen. Met andere woorden, adware is een type software dat meestal alleen is ontworpen om inkomsten op te leveren voor de ontwikkelaar.

Hoe werd ValidBoost op mijn computer geïnstalleerd?

ValidBoost wordt verspreid via een valse Adobe Flash Player-installer. Dergelijke valse installers worden vaak gepromoot op dubieuze websites. Onthoud dat ze ook kunnen worden gebruikt om malware te verspreiden, bv. ransomware, trojans, en andere kwaadaardige software. Een andere populaire methode om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden, is door deze te bundelen met andere software. Daarbij worden mogelijk ongewenste programma's opgenomen in de downloaders en installatieprogramma's, als extra aanbiedingen. Gewoonlijk is het mogelijk om die aanbiedingen te weigeren met behulp van de beschikbare instellingen, bijvoorbeeld de "Geavanceerde", "Handmatige" en "Aangepaste" opties, of door de selectievakjes uit te vinken. Gebruikers gaan ermee akkoord om gebundelde apps te downloaden en te installeren wanneer ze die instellingen niet wijzigen of als ze de selectievakjes niet uitvinken. Nog een manier om gebruikers te misleiden en zo ongewenste downloads en installaties te veroorzaken, is door advertenties zo te ontwerpen dat ze bepaalde scripts uitvoeren nadat erop is geklikt. Meestal verschijnen die advertenties niet op betrouwbare websites.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Installatieprogramma's en downloaders van derden, torrent-clients, eMule (en andere peer-to-peer-netwerken), niet-officiële websites, gratis hostingwebsites voor bestanden, enz. mogen niet worden gebruikt om programma's (of bestanden) te downloaden of te installeren. Het is belangrijk om te vermelden dat dergelijke downloadbronnen kunnen worden gebruikt om malware te verspreiden. Het wordt aanbevolen om enkel officiële websites en directe downloadlinks te gebruiken als bronnen voor het downloaden van bestanden en software. Downloaders en installatieprogramma's met extra instellingen moeten worden gecontroleerd op ongewenste aanbiedingen. Gewoonlijk worden dergelijke aanbiedingen vermeld onder de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen van de downloaders en installatieprogramma's. Bovendien is het raadzaam om niet op advertenties te klikken die worden weergegeven terwijl u onbetrouwbare websites bezoekt. Die advertenties kunnen worden gebruikt om mogelijk schadelijke websites te promoten of zelfs om ongewenste software te verspreiden. Verdachte, ongewenste en onbekende extensies, add-ons of plug-ins die op uw browser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dergelijke software die op het besturingssysteem is geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ValidBoost, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Tekst in het pop-upvenster dat verschijnt als ValidBoost is geïnstalleerd:

"ValidBoost" will damage your computer.
 
This file was downloaded on an unknown date.
 
OK
 
Show in Finder

Misleidende installer die de ValidBoost adware promoot (eerste stap van de installatie):

Misleidende installer die de ValidBoost adware promoot

Misleidende installer die de ValidBoost adware promoot (tweede installatiestap):

validboost adware-installer stap 2

ValidBoost wordt als bedreiging gedetecteerd door VirusTotal:

validboost adware gedetecteerd door virustotal

Aan de ValidBoost adware gerelateerde bestanden die moeten worden verwijderd:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.ValidBoost.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.ValidBoost.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.ValidBoost.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.ValidBoost.system.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! In sommige gevallen wijzigen kwaadaardige applicaties zoals Validboost de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ze ongewenste omleidingen naar een groot aantal verdachte websites kunnen veroorzaken.

De omleidingen zullen waarschijnlijk blijven bestaan, zelfs nadat de toepassing zelf is verwijderd. U moet ze dus handmatig herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet aanwezig is in het Dock, kunt u het vinden in Launchpad.

De proxy-instellingen wijzigen - navigeren naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de netwerkinstellingen.

De proxy-instellingen wijzigen - navigeer naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het verbonden netwerk en klik op "Geavanceerd ...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op

Stap 4: Klik op het tabblad "Proxies" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol herstellen naar de standaardinstellingen - "*.local, 169.254 /16".

De proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en herstel de standaardinstellingen

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De ValidBoost adware verwijderen:

Verwijder aan ValidBoost gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van validboost gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ValidBoost verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van validboost gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van validboost gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van validboost gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ValidBoost QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ValidBoost op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.