FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de MainBoardSearch adware

Ook bekend als: Advertenties van MainBoardSearch
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u MainBoardSearch van een Mac-computer?

Wat is MainBoardSearch?

MainBoardSearch is een frauduleuze applicatie met eigenschappe van zowel een adware als een browserkaper. Het vertoont opdringerige advertenties en plaatst die bovenop elke bezochte website. Deze app past ook de browserinstellingen aan om een nep-zoekmachine te promoten. Bovendien kunnen de meeste adwares en browserkapers browsergerelateerde gegevens registreren. Aangezien maar weinig gebruikers MainBoardSearch opzettelijk installeren, wordt het ook geclassificeerd als een potentieel ongewenste toepassing. Er is vastgesteld dat MainBoardSearch wordt verspreid via valse Adobe Flash Player-updates. Malafide software-updaters / installers worden vaak gebruikt om mogelijk ongewenste programma's en zelfs trojans, ransomware en andere malware te verspreiden.

MainBoardSearch adware wordt verspreid via valse Flash Player updaters/installers

Adware vertoont allerlei ongewenste en mogelijk gevaarlijke advertenties zoals pop-ups, banners, kortingsbonnen, enquêtes enz. Deze opdringerige advertenties verbergen de inhoud van websites en ze vertragen de browser. Bovendien kunnen ze, wanneer erop wordt geklikt, doorverwijzen naar verkoopgerichte, onbetrouwbare, malafide, gehackte, misleidende en kwaadwillende websites. Sommige kunnen zelfs scripts uitvoeren om stiekem software te downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's) als ze worden aangeklikt. Browserkapers stellen de adressen van valse zoekmachines in als de standaardzoekmachine, en als URL voor de startpagina en nieuwe tabbladen of vensters. Met deze software geïnstalleerd, wordt elke zoekopdracht via de URL-balk en elk nieuw geopend tabblad / venster doorverwezen naar het adres van de nep-zoekmachine. Deze valse zoekmachines zijn meestal niet in staat om eigen resultaten te leveren, en daarom verwijzen ze door naar (soms via omleidingsketens) Google, Bing, Yahoo en andere zoekmachines. Bovendien worden alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser automatisch gereset, als toegang tot de instellingen überhaupt wordt toegestaan. Om een gekaapte browser te herstellen, is het daarom noodzakelijk om eerst de browserkaper te verwijderen. De meeste mogelijk ongewenste programma's hebben datatracking-functionaliteit. Ze registreren de browse-activiteit van gebruikers (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.) en verzamelen daar persoonlijke informatie uit (IP-adressen, geolocaties en andere privégegevens). De verzamelde gegevens worden vaak gedeeld met derden (mogelijk cybercriminelen) die deze zullen misbruiken om er geld mee te verdienen. Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot verschillende systeembesmettingen, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat en de gebruiker te beschermen, is het sterk aangeraden om alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van MainBoardSearch
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus.
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), DrWeb (Adware.Mac.Loader.17), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/TrojanDownloader.Adlo), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.k), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is onderdeel van de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van MainBoardSearch verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

OriginalTechSearch, DynamicExtra en UltraSearchApp zijn enkele voorbeelden van andere adware-infecties. Deze software lijkt misschien legitiem en nuttig omdat de makers allerlei nuttige functies beloven. Deze werken zelden zoals geadverteerd en, in de meeste gevallen helemaal niet. Dit geldt in feite voor de meeste mogelijk ongewenste privacyschendingen veroorzaken. Het enige doel van deze ongewenste apps is geld opleveren voor de ontwikkelaars (voor gewone gebruikers bieden ze geen meerwaarde) en kunnen ze juist ernstige problemen leiden. Mogelijke ongewenste programma's vertonen opdringerige advertenties, kapen browsers, veroorzaken doorverwijzingen en registreren gevoelige data.

Hoe werd MainBoardSearch op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via de downloaders en installers van andere software. "Bundelen" is de term die wordt gebruikt om deze misleidende marketingmethode te beschrijven waarbij legitieme software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Door de download- en installatieprocessen te overhaasten (bv. overslaan van stappen en secties, gebruik maken van vooraf ingestelde opties, enz.) riskeren veel gebruikers de onbedoelde installatie van gebundelde inhoud. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" promotiewebsites waarvan ze kunnen worden gedownload. Opdringerige advertenties verspreiden deze applicaties echter ook. Eenmaal aangeklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om mogelijk ongewenste programma's te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruikers.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties

U moet software altijd controleren voordat u deze downloadt of installeert. Gebruik alleen officiële en geverifieerde downloadbronnen, en geen gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.) of andere externe downloaders. Wees voorzichtig bij het downloaden en installeren. Lees de voorwaarden, controleer alle beschikbare opties, gebruik de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen en weiger downloads en installaties van extra apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem en onschadelijk, maar ze kunnen doorverwijzen naar dubieuze sites (met inhoud zoals pornografie, dating voor volwassenen, gokspelen enz.). Als u dergelijke advertenties / doorverwijzingen opmerkt, inspecteer dan uw computersysteem en verwijder onmiddellijk alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins. Als uw computer al is geïnfecteerd met MainBoardSearch, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden gerelateerd aan de MainBoardSearch adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/com.MainBoardSearch/MainBoardSearch
  • ~/Library/Application Support/com.MainBoardSearchDaemon/MainBoardSearch
  • ~/Library/LaunchAgents/com.MainBoardSearch.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.MainBoardSearchDaemon.plist

BELANGRIJK! De frauduleuze setups/apps die de MainboardSearches adware promoten, zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te creëren. Voer daarom, voordat u verdere verwijderingsstappen neemt, deze acties uit:
1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk en selecteer "Profielen"

Verwijder frauduleuze profielen die macLauncher promoten (Stap 1)

2) Selecteer het "MainboardSearch" profiel en verwijder het.

Verwijder frauduleuze profielen die de macLauncher promoten (Stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u doorgaan met verdere verwijderingsstappen voor deze adware.

Advertenties van MainBoardSearch onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van MainBoardSearch. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De MainBoardSearch adware verwijderen:

Verwijder aan MainBoardSearch gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van mainboardsearch gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van MainBoardSearch verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van mainboardsearch gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van mainboardsearch gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van mainboardsearch gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van MainBoardSearch QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van MainBoardSearch op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van MainBoardSearch

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.