FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de GlobalSearchSystem adware van het besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van GlobalSearchSystem
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de GlobalSearchSystem adware van een Mac?

Wat is GlobalSearchSystem?

GlobalSearchSystem is adware met eigenschappen van een browserkaper. Deze software vertoont opdringerige advertenties en past de browserinstellingen aan om valse zoekmachines te promoten. Bovendien bespioneren de meeste adwares en browserkapers het surfgedrag van gebruikers en verzamelen ze gevoelige gegevens. Er is vastgesteld dat deze app wordt verspreid via valse Adobe Flash Player-updates (let op, valse updaters / installatieprogramma's kunnen ook trojans, ransomware en andere malware te verspreiden). Vanwege de dubieuze verspreidingsmethodes van GlobalSearchSystem wordt het geklasseerd als een mogelijk ongewenste app.

GlobalSearchSystem adware wordt verspreidt via een valse Flash Player updater/installer

Adware vertoont pop-ups, banners, kortingsbonnen, enquêtes, paginagrote advertenties en andere grafische inhoud van derden. Deze opdringerige advertenties zijn meer dan alleen hinderlijk; ze verstoren de browse-ervaring ernstig. De advertenties verbergen de inhoud van websites en vertragen de browser. Bovendien, wanneer erop wordt geklikt, linken de advertenties door naar onbetrouwbare / kwaadaardige websites, en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's).

Browserkapers stellen de adressen van valse zoekmachines in als standaardzoekmachine, startpagina en URL voor de nieuwe browsertabbladen en -vensters. Met een browserkaper op uw pc worden alle nieuwe browsertabbladen / -vensters geopend en alle zoekopdrachten via de URL-balk doorverwezen naar het adres van de gepromote valse zoekmachine. Deze valse zoekmachines zijn zelden in staat om eigen zoekresultaten te leveren, dus leiden ze om (soms via omleidingsketens) naar Yahoo, Bing, Google en andere legitieme zoekmachines. Bovendien kunnen browserkapers alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browserinstellingen ongedaan maken en / of de toegang tot de browserinstellingen blokkerenn. Daarom is het herstellen van een gekaapte browser onmogelijk zonder eerst de browserkaper te verwijderen.

De meeste mogelijk ongewenste programma's (inclusief adware en browserkapers) beschikken over datatracking-functionaliteit. Deze software kan de browse-activiteit controleren (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.) en daar gevoelige informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en zelfs persoonlijk identificeerbare details, enz.). De verzamelde gegevens worden vervolgens verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste apps op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal. Daarom is het cruciaal om alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van GlobalSearchSystem
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Extra info Deze app behoort tot de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van GlobalSearchSystem verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

TypicalProcessDiscoveryUnitConvuster en SearchBrowserSky zijn enkele voorbeelden van andere adware-apps. Deze zien er vaak legitiem en onschadelijk uit, maar gebruikers worden misleid met beloftes over verschillende "nuttige" en "handige" functie. De functies werken echter zelden zoals geadverteerd, en in de meeste gevallen werken ze helemaal niet. Het enige doel van ongewenste software is om winst op te leveren voor de ontwikkelaars. Mogelijk ongewenste programma's zijn ontworpen om opdringerige advertenties te vertonen, onbetrouwbare en kwaadaardige websites geforceerd te openen, browsers te kapen en persoonlijke gegevens te verzamelen.

Hoe werd GlobalSearchSystem op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijke ongewenste programma's worden verspreid via downloaders / installers van andere software. "Bundelen" is de naam van deze misleidende marketingtechniek: het voorverpakken van legitieme software samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Door het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, stappen overslaan, enz.), lopen gebruikers het risico dat ze onbedoeld gebundelde inhoud op hun apparaten toelaten. Opdringerige advertenties verspreiden ook mogelijk ongewenste programma's. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben zelfs officiële promotiewebsites waar men ze kan downloaden.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Alleen officiële en geverifieerde downloadkanalen mogen worden gebruikt, want dubieuze downloadbronnen zoals niet-officiële en freeware-sites, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders bieden vaak schadelijke en / of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden / installeren wordt u geadviseerd om de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te controleren, de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken soms legitiem, maar ze verwijzen vaak door naar allerlei onbetrouwbare en verdachte websites (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enzovoort). Als gebruikers dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerken dan moeten ze hun apparaten inspecteren en onmiddellijk alle verdachte applicaties en gedetecteerde browserextensies en plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met GlobalSearchSystem, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Aan de GlobalSearchSystem adware gerelateerde bestanden die moeten worden verwijderd:

  • ~/Library/Application Support/com.GlobalSearchSystem/GlobalSearchSystem
  • ~/Library/Application Support/com.GlobalSearchSystemDaemon/GlobalSearchSystem
  • ~/Library/LaunchAgents/com.GlobalSearchSystem.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.GlobalSearchSystemDaemon.plist

BELANGRIJK! De frauduleuze setups/apps die de QuickLookSearches adware promoten, zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te creëren. Voer daarom, voordat u verdere verwijderingsstappen neemt, deze acties uit:
1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk en selecteer "Profielen"

Verwijder frauduleuze profielen die macLauncher promoten (Stap 1)

2) Selecteer het "GlobalSearchSystem" profiel en verwijder het.

Verwijder frauduleuze profielen die de macLauncher promoten (Stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u doorgaan met verdere verwijderingsstappen voor deze adware.

Advertenties van GlobalSearchSystem onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van GlobalSearchSystem. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe u de GlobalSearchSystem adware kunt verwijderen met behulp van Combo Cleaner:

De GlobalSearchSystem adware verwijderen:

Verwijder de aan GlobalSearchSystem gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties": 

De mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van globalsearchsystem gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van GlobalSearchSystem verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van globalsearchsystem gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van globalsearchsystem gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van globalsearchsystem gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van GlobalSearchSystem QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van GlobalSearchSystem op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van GlobalSearchSystem

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.