FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u doorverwijzingen naar bestcaptcharesolver.com en bijbehorende adverenties?

Ook bekend als: De bestcaptcharesolver.com pop-up
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Handleiding voor het verwijderen van de Bestcaptcharesolver[.]com pop-up-advertenties

Wat is bestcaptcharesolver[.]com?

Bestcaptcharesolver[.]com is een malafide website die wordt gebruikt om bezoekers verdachte inhoud te tonen en / of door te verwijzen naar andere onbetrouwbare / gevaarlijke webpagina's. Er staan duizenden vergelijkbare sites op internet; newsfeedzscrollz.com, znews-live.com en captcha2020.com zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn maar weinig gebruikers die opzettelijk frauduleuze websites bezoeken, de meesten worden ernaar doorgestuurd door opdringerige advertenties of mogelijk ongewenste programma's. Deze software heeft geen expliciete toestemming nodig om op systemen te worden geïnstalleerd; Daarom zijn gebruikers mogelijk niet op de hoogte dat het programma op hun computer staat. Naast het veroorzaken van doorverwijzingen, kunnen mogelijk ongewenste programma's ook opdringerige advertenties vertonen en / of browsergerelateerde informatie verzamelen.

bestcaptcharesolver[.]com pop-up doorverwijzingen

Of bezoekers van bestcaptcharesolver[.]com ergens anders heen worden geleid of verdachte inhoud te zien krijgen, hangt af van hun geolocaties. De webpagina leert deze informatie door de IP-adressen (Internet Protocol) van gebruikers te controleren. Bovendien gebruiken malafide sites meestal misleidende tactieken (bijv. valse CAPTCHA-verificatie, clickbait, enz.) om bezoekers te misleiden zodat deze browsermeldingen zouden inschakelen. Dit geldt ook voor de website bestcaptcharesolver[.]com. Als meldingen worden toegestaan, begint de site opdringerige advertenties te vertonen. De vertoonde advertenties zijn meer dan alleen hinderlijk; ze vormen ook een bedreiging voor de veiligheid van het apparaat / de gebruiker. Eenmaal aangeklikt, verwijzen opdringerige advertenties door naar misleidende / kwaadaardige websites en sommige kunnen stiekem software downloaden of installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's).

Potentieel ongewenste applicaties kunnen allerlei problemen veroorzaken, en dat doen ze op verschillende manieren. Deze apps kunnen bijvoorbeeld onbetrouwbare / gevaarlijke websites geforceerd openen en / of opdringerige advertenties vertonen. Bovendien kunnen de meeste mogelijk ongewenste programma's "data tracken", en zo de browse-activiteit registreren (bezochte URL's, bekeken webpagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.). Daaruit verzamelen ze gevoelige informatie (IP-adressen, geolocaties en zelfs persoonlijk identificeerbare informatie). De verzamelde gegevens worden vervolgens verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal. Daarom wordt u sterk aangeraden om alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam De bestcaptcharesolver.com pop-up
Type bedreiging Push-meldingen met advertenties, ongewenste (pop-up) advertenties.
IP-adres 5.8.34.60
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de door u bezochte websites. Intrusieve advertenties in pop-ups. Tragere internetsnelheid.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware).
Schade Een tragere computer, browsertracking, privacyschendingen, mogelijke extra malwarebesmettingen.
Verwijdering

Om De bestcaptcharesolver.com pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Mogelijk ongewenste programma's lijken zelden verdacht; ze kunnen er legitiem en onschadelijk uitzien. Gebruikers worden echter misleid met beloftes over allerlei functionaliteiten. De geadverteerde functionaliteit werkt echter zelden. Functionaliteit en gebruikersveiligheid zijn niet relevant, aangezien het enige doel van ongewenste applicaties is om geld op te leveren voor de ontwikkelaars. Daarom kunnen mogelijke ongewenste programma's, in plaats van hun beloftes na te komen, doorverwijzingen veroorzaken, opdringerige advertentiecampagnes uitvoeren en privé-informatie verzamelen.

Hoe werd adware op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's kunnen samen met andere programma's gedownload / geïnstalleerd worden. Deze misleidende marketingtactiek waarbij reguliere software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen wordt "bundelen" genoemd. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. overslaan van stappen en secties, enz.) verhoogt het risico dat er onbedoeld gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Opdringerige advertenties kunnen nadat ze worden aangeklikt scripts uitvoeren om mogelijk ongewenste programma's te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker. Bepaalde mogelijke ongewenste programma's hebben ook "officiële" promotiewebsites waarvan ze kunnen worden gedownload.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is belangrijk om software te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Downloads mogen alleen worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen zoals niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders bieden immers vaak gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden / installeren is het aanbevolen om de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te controleren, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies enz. Opdringerige advertenties zien er vaak legitiem en onschadelijk uit maar ze linken meestal door naar zeer verdachte websites (met inhoud zoals dating voor volwassenen, gokspelen, pornografie, enz.). Als u dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerkt, dan moet u uw systeem controleren en alle dubieuze applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd onmiddellijk verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met frauduleuze applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een advertentie van de de bestcaptcharesolver[.]com-website:

bestcaptcharesolver[.]com advertentie

Weergave van de bestcaptcharesolver[.]com website (GIF):

Weergave van de bestcaptcharesolver[.]com website (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende website vraagt om browsermeldingen in te schakelen:

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-upmeldingen uit in de Google Chrome-webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-upmeldingen uit in de Android Google Chrome web browser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-upmeldingen uit in de Mozilla Firefox web browser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-upmeldingen uit in de Internet Explorer web browser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen"
 • Klik op "Sitetoestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen"
 • Klik op drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL onder het gedeelte 'Toestaan' en klik op 'Blokkeren' of 'Verwijderen' (als u op 'Verwijderen' klikt en u de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal u opnieuw worden gevraagd om meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up-meldingen uit in Microsoft Edge

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe voor elke URL

Schakel pop-upmeldingen uit in de Safari web browser

De bestcaptcharesolver.com pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De bestcaptcharesolver.com pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

fastcaptchasolver[.]com adware verwijderen via het configuratieschermen

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die WikiNow-advertenties vertoont, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Adware verwijderen uit Internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome: 

Verwijder fastcaptchasolver[.]com advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Verwijder fastcaptchasolver[.]com advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van de bestcaptcharesolver.com pop-up, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder fastcaptchasolver[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu  (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder fastcaptchasolver[.]com advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van de bestcaptcharesolver.com pop-up kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de de bestcaptcharesolver.com pop-up, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder fastcaptchasolver[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte extensies, selecteer die en verwijder ze.

Verwijder fastcaptchasolver[.]com advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van de bestcaptcharesolver.com pop-up dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om de bestcaptcharesolver.com pop-up van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over de bestcaptcharesolver.com pop-up of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/20194-bestcaptcharesolver-com-ads

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
De bestcaptcharesolver.com pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De bestcaptcharesolver.com pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De bestcaptcharesolver.com pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.