FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u het adres flip-search.com uit uw browserinstellingen?

Ook bekend als: De flip-search.com browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de flip-search.com browserkaper van een Mac?

Wat is flip-search.com?

Flip-search.com is het adres van een valse zoekmachine. Dit soort zoekmachines worden gepromoot door browserkapers. Apps van dit type promoten valse zoekmachines door wijzigingen aan te brengen in bepaalde browserinstellingen. Vaak zijn browserkapers niet alleen ontworpen om valse zoekmachines te promoten, maar ook om browsergerelateerde of andere gegevens te verzamelen. Meestal downloaden en installeren gebruikers dergelijke apps onbewust; en daarom noemen we deze mogelijk ongewenste programma's.

flip-search.com redirects to opti-page.com

Een typische browserkaper promoot een nep-zoekmachine door het adres daarvan in te stellen als het adres van de startpagina, nieuwe tabbladen en de standaardzoekmachine. Gebruikers worden dus gedwongen om dat adres te bezoeken wanneer ze een browservenster of een nieuw tabblad openen en als ze zoekopdrachten invoeren in de URL-balk. Flip-search.com is een nep-zoekmachine omdat deze geen eigen en unieke resultaten vertoont, maar gebruikers doorverwijst naar opti-page.com. Met andere woorden, het geeft resultaten weer die zijn gegenereerd door een andere verdachte zoekmachine die mogelijk is ontworpen om links naar onbetrouwbare websites in de resultaten te tonen. Het is bekend dat flip-search.com in sommige gevallen door searchmine.net als tussenstation wordt gebruikt om opti-page.com te promoten (searchmine.net stuurt gebruikers naar opti-page.com via flip-search.com). In de meeste gevallen kunnen gebruikers het adres van een valse zoekmachine alleen uit de browserinstellingen verwijderen als eerst de browserkaper wordt verwijderd uit de browser of het besturingssysteem. Zoals vermeld in de inleiding, zijn browserkapers meestal ontworpen om browsergegevens te registreren. Dat is dus een hele goede reden om dergelijke apps niet op uw browsers of computers te installeren. In de meeste gevallen richten ze zich op IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites en geolocaties. In sommige gevallen kunnen ze echter ook worden ontworpen om gevoelige gegevens te registreren. De verzamelde informatie kan worden misbruikt door ze te verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). In dergelijke gevallen kunnen gebruikers het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, onveilige situaties op internet, privacyschendingen enz.

Overzicht risico's:
Naam De flip-search.com browserkaper
Type bedreiging Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
IP-adres 66.96.131.12
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere voorbeelden van valse zoekmachines zoals flip-search.com zijn gsearch.live, search.validplatform.com en search.basicgeneration.com. Wat de meeste gemeen hebben, is dat ze worden gepromoot door browserkapers en dat ze geen eigen en unieke resultaten tonen. In sommige gevallen kunnen ze wel zijn ontworpen om misleidende resultaten te tonen, met verdachte en schadelijke websites. Als een browserkaper (of andere mogelijk ongewenste programma's) op uw browser (of computer) is geïnstalleerd, dan moet deze zo snel mogelijk worden verwijderd.

Hoe werd flip-search.com op mijn computer geïnstalleerd?

Soms downloaden en installeren gebruikers mogelijk ongewenste programma's doordat ze op misleidende advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Nog vaker gebeurt dit echter als ze andere programma's downloaden en installeren. Bij die programma's kunnen mogelijk ongewenste apps als extra aanbiedingen worden opgenomen in de downloaders en installers. Deze distributiemethode voor mogelijke ongewenste programma's staat bekend als "bundelen". Gewoonlijk kunnen de inbegrepen apps worden geweigerd door bepaalde selectievakjes uit te vinken of via de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen van de setups. Als gebruikers programma's downloaden of installeren zonder die instellingen te controleren (en te wijzigen), dan downloaden en / of installeren ze ook inbegrepen mogelijke ongewenste programma's.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Downloaders en installers van externe partijen, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), verdachte websites, enz. kunt u beter niet gebruiken om software te downloaden of te installeren. Bestanden en programma's moeten worden gedownload van officiële websites en via directe links. Downloaders en installers die instellingen bevatten zoals "Aangepaste" of "Geavanceerde" opties (of die selectievakjes bevatten) moeten altijd worden gecontroleerd op aanbiedingen om ongewenste applicaties te downloaden en te installeren. Advertenties die op verdachte websites verschijnen (bijv. op sites met inhoud zoals pornografie, gokken, dating voor volwassenen) mag u niet vertrouwen of aanklikken. Vaker wel dan niet zijn dergelijke advertenties ontworpen om andere onbetrouwbare websites te openen. Soms kunnen ze zelfs zijn ontworpen om ongewenste software te downloaden of te installeren. Alle ongewenste, verdachte apps (extensies, plug-ins of add-ons) die op uw webbrowser zijn geïnstalleerd, moeten u meteen verwijderen, en dat geldt ook voor dergelijke programma's die op uw besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Searchmine.net opent opti-page.com via flipsearch.com (GIF):

searchmine.net promotes flipsearch.com

Flip-search.com in de instellingen van Chrome, het adres van de standaardzoekmachine:

flip-search.com in chrome settings as default search engine

Een valse Adobe Flash Player-updater op een website die de flip-search.com browserkaper verspreidt:

flip-search.com browser hijacker being promoted via fake Flash player update websites

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De flip-search.com doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan flip-search.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de de flip-search.com browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

De flip-search.com browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan de flip-search.com browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan de flip-search.com browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan de flip-search.com browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De flip-search.com browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De flip-search.com browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.