FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ManagerAnalog adware?

Ook bekend als: Advertenties van ManagerAnalog
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u ManagerAnalog van een Mac?

Wat is ManagerAnalog?

ManagerAnalog vertoont advertenties en promoot het adres van een valse zoekmachine. Deze app is dus geklasseerd als adware en als browserkaper. De kans is trouwens groot dat de app ook een zogenaamde datatracker is. In elk geval wordt ManagerAnalog verspreid via een valse Adobe Flash Player installer. De meeste gebruikers zullen deze app dus onbedoeld hebben geïnstalleerd.

De ManagerAnalog adware

Het komt vaak voor dat apps zoals ManagerAnalog advertenties weergeven die zijn ontworpen om verdachte websites te promoten, in sommige gevallen proberen ze gebruikers te misleiden zodat die ongewenste downloads of zelfs installaties uitvoeren (sommige advertenties downloaden en / of installeren software als erop wordt geklikt door bepaalde scripts uit te voeren). Enkele voorbeelden van advertenties die apps zoals ManagerAnalog genereren, zijn banners, kortingsbonnen, enquêtes en pop-upadvertenties. Zoals vermeld in de bovenstaande paragraaf, functioneert ManagerAnalog als een browserkaper. De app wijzigt het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en de nieuwe tabbladen om een nep-zoekmachine te promoten. Meestal kunnen gebruikers het adres van de nep-zoekmachine pas verwijderen uit de bovengenoemde instellingen nadat ze eerst de browserkaper verwijderen.

Een ander probleem met de ManagerAnalog-app is dat deze kan zijn ontworpen om browsergegevens te verzamelen, zoals adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, IP-adressen of andere gevoelige en persoonlijke informatie. Hierbij kunnen de ontwikkelaars geld verdienen aan de verzamelde gegevens door deze aan derden (mogelijk cybercriminelen) te verkopen of voor andere doeleinden te misbruiken. Daarom kunnen gebruikers die apps zoals ManagerAnalog op hun browser of besturingssysteem hebben geïnstalleerd, het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, privacyschendingen, onveilige situaties op internet enz.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van ManagerAnalog
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Agent-MT [Trj]), AVG (MacOS:Agent-MT [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere voorbeelden van adware zijn ConsoleProgram, SkillApplication en ActivityConfig. Vaak worden adware-apps geadverteerd als nuttige apps die verschillende functies hebben, de browse-ervaring verbeteren, enz. Desalniettemin is het hoofddoel in de meeste gevallen om inkomsten op te leveren voor hun ontwikkelaars - ze zijn nutteloos voor hun gebruikers. Hoe dan ook, het is sterk aanbevolen om dergelijke apps niet op uw browser of besturingssysteem te installeren.

Hoe werd ManagerAnalog op mijn computer geïnstalleerd?

Zoals vermeld in de inleiding, wordt ManagerAnalog verspreid via een vals Adobe Flash Player-installatieprogramma. Het is belangrijk om te weten dat dergelijke valse installatieprogramma's ook kunnen worden gebruikt om malware (zoals ransomware) te verspreiden. Een andere populaire manier om adware (of andere mogelijk ongewenste programma's) te verspreiden, is door deze aan te bieden als download via downloaders en installers van andere software. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". Gebruikers downloaden en installeren hierbij de mogelijk ongewenste programma's (samen met andere gewenste software) wanneer ze de aanbiedingen niet weigeren. Weigeren kan meestal via de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen, of door enkele selectievakjes uit te vinken. Misleidende advertenties kunnen ook worden gebruikt om mogelijk ongewenste programma's te verspreidenn als ze zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Apps kunt u beter niet downloaden of installeren met behulp van bronnen of tools zoals peer-to-peer-netwerken (eMule, torrent-clients, enz.), niet-officiële websites, downloaders van derden, installatieprogramma's, enzovoort. Gebruik alleen officiële downloadwebsites en directe links. Downloads en installaties mag u niet voltooien zonder eerst alle ongewenste aanbiedingen te weigeren. Zoals vermeld in de bovenstaande paragraaf, kan dit gewoonlijk worden gedaan via de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen. Advertenties op dubieuze websites mogen ook niet worden aangeklikt. Ze kunnen niet alleen worden ontworpen om onbetrouwbare websites te openen, maar ook om ongewenste apps te downloaden of zelfs te installeren. Verwijder bovendien alle ongewenste extensies, plug-ins of add-ons die op uw browser zijn geïnstalleerd, of dergelijke programma's die op het besturingssysteem aanwezig zijn. Als uw computer al is geïnfecteerd met ManagerAnalog, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Valse installer die ManagerAnalog verspreidt (eerste stap in de installatie):

Valse installer die ManagerAnalog verspreidt (eerste stap in de installatie)

Vals installer die ManagerAnalog verspreidt (tweede stap in de installatie):

Valse installer die ManagerAnalog verspreidt (eerste stap in de installatie)

Aan ManagerAnalog adware gerelateerde bestanden die u moet verwijderen:

~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.ManagerAnalog.service.app
~/Library/LaunchAgents/com.ManagerAnalog.service.plist
/Library/Application Support/.[random_string]/System/com.ManagerAnalog.system
/Library/LaunchDaemons/com.ManagerAnalog.system.plist

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe ManagerAnalog adware te verwijderen met behulp van Combo Cleaner:

De ManagerAnalog adware verwijderen:

Verwijder aan ManagerAnalog gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van manageranalog gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van ManagerAnalog verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van manageranalog gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van manageranalog gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van manageranalog gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van ManagerAnalog QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van ManagerAnalog op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.