Hoe verwijdert u de SampleConsole app?

Ook bekend als: Advertenties van SampleConsole
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u SampleConsole van een Mac?

Wat is SampleConsole?

SampleConsole toont advertenties, wijzigt browserinstellingen en promoot een valse zoekmachine. Het registreert ook gevoelige gegevens. Het is dus een adware, browserkaper en datatracker. Apps zoals SampleConsole worden zelden bewust gedownload door gebruikers, daarom worden ze geklasseerd als mogelijk ongewenste programma'.

SampleConsole adware

In de meeste gevallen vertonen adware-apps zoals SampleConsole coupons, banners, enquêtes, pop-upadvertenties en andere soorten advertenties. Vaak zijn die advertenties ontworpen om dubieuze websites te promoten of zelfs om ongewenste apps te downloaden en te installeren door bepaalde scripts uit te voeren. Deze specifieke app promoot ook een nep-zoekmachine. Meestal promoten dergelijke apps een bepaald internetadres door dit in te stellen als het adres van de standaardzoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladen. Gebruikers kunnen dat adres niet uit hun browserinstellingen verwijderen, tenzij de app die deze website promoot niet langer is geïnstalleerd.

Een ander probleem met de SampleConsole-app is dat deze gevoelige informatie uit browsers kan lezen, zoals wachtwoorden, telefoonnummers, creditcardgegevens en andere gegevens. Dergelijke informatie kan worden misbruikt voor kwaadaardige doeleinden, bijvoorbeeld om accounts te stelen, frauduleuze aankopen en transacties te doen, identiteiten te stelen of op andere manieren geld te verdienen. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom gebruikers SampleConsole of andere, vergelijkbare apps nooit op hun browser of besturingssysteem zouden mogen installeren.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van SampleConsole
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), BitDefender (Gen:Variant.Adware.MAC.Rload.2), ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.j), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van SampleConsole verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Met andere woorden, gebruikers van apps zoals SampleConsole lopen het risico het slachtoffer te worden van identiteitsdiefstal, diefstal van geld en persoonlijke accounts, enz. Dergelijke apps zijn nutteloos voor hun gebruikers en ze zijn alleen bedoeld om geld op te leveren voor hun ontwikkelaars. Het is goed om te weten dat dergelijke apps vrijwel altijd worden gepromoot als nuttige, legitieme apps. Als een app van dit type al op de een of andere manier op uw browser en / of het besturingssysteem is geïnstalleerd, dan moet deze zo snel mogelijk worden verwijderd. Meer voorbeelden van adware zijne CompellingState, OperativeMachine en ActivityInput.

Hoe werd SampleConsole op mijn computer geïnstalleerd?

Veel adware en mogelijk ongewenste programma's worden gedistribueerd door ze op te nemen in downloaders en installers van andere programma's, als aanvullende aanbiedingen. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". In dergelijke gevallen downloaden en / of installeren gebruikers de mogelijk ongewenste programma's samen met gewenste software als ze de "Aangepaste", "Geavanceerde" (of vergelijkbare instellingen) niet wijzigen of bepaalde selectievakjes uitvinken die beschikbaar zijn in de downloaders en installers die deze mogelijk ongewenste programma's verspreiden. Dergelijke apps kunnen ook worden verspreid via misleidende advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Die advertenties kunnen echter geen ongewenste downloads en / of installaties veroorzaken als ze niet worden aangeklikt.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Externe downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken (torrent-clients, eMule en vergelijkbare netwerken), niet-officiële websites en andere soortgelijke tools of bronnen kunt u beter niet gebruiken om software te downloaden of te installeren. Deze mag alleen worden gedownload van officiële websites en via directe downloadlinks. Downloaders en installers die "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen (of selectievakjes) bevatten, moeten altijd worden gecontroleerd op ongewenste aanbiedingen. Advertenties op verdachte websites verschijnen mag u niet vertrouwen (en niet aanklikken), die advertenties kunnen zijn ontworpen om ongewenste downloads of installaties te veroorzaken of om andere onbetrouwbare websites te promoten. Alle ongewenste en verdachte extensies, add-ons en plug-ins die op uw browser zijn geïnstalleerd, en dergelijke programma's die op uw besturingssysteem zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met SampleConsole, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van SampleConsole is voltooid

sampleconsole adware pop-up die wordt vertoont zodra de installatie is voltooid

SampleConsole op Safari:

sampleconsole adware op safari

SampleConsole's map:

sampleconsole adware's map

Advertenties van SampleConsole onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van SampleConsole. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De SampleConsole adware verwijderen:

Verwijder aan SampleConsole gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van sampleconsole gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van SampleConsole verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van sampleconsole gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van sampleconsole gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van sampleconsole gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van SampleConsole QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van SampleConsole op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van SampleConsole

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.