Hoe verwijdert u de apps die watch-video.net promoot?

Ook bekend als: Advertenties van watch-video.net
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de Watch-video[.]net doorverwijzing

Wat is watch-video[.]net?

Net zoals veel andere websites (zoals news06[.]biz, bifidavity[.]club, opertisticolk[.]club) is watch-video[.]net ontworpen om verschillende onbetrouwbare websites te promoten of geforceerd te openen en verdachte inhoud weer te geven. Vaak openen browsers dergelijke websites omdat er een ongewenst programma is geïnstalleerd, of omdat gebruikers op misleidende advertenties klikken of verdachte websites bezoeken.

watch-video[.]net pop-up doorverwijzingen

Geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's openen adressen zoals watch-video[.]net in een nieuw venster of tabblad. Bij het openen van die pagina, openen ze ook andere (ongeveer twee of drie) dubieuze websites met verdachte inhoud, afhankelijk van de geolocatie van de bezoeker. Ook gebruiken sites zoals watch-video[.]net in de meeste gevallen een clickbait-techniek om bezoekers te misleiden zodat ze toestemming zouden geven om meldingen weer te geven. Watch-video[.]net suggereert dat men op "Toestaan" moet klikken om te bewijzen geen robot te zijn. Dergelijke websites mogen geen toestemming krijgen om notificaties te tonen, hun notificaties bevatten allerlei misleidende advertenties en links naar onbetrouwbare websites. Een ander probleem met mogelijk ongewenste programma's is dat ze kunnen zijn ontworpen om allerlei data te verzamelen. Meestal richten ze zich op IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, adressen van bezochte websites of andere browsergerelateerde informatie. In sommige gevallen kunnen ze zijn ontworpen om gevoelige gegevens te targeten. Bovendien kunnen hun ontwikkelaars de verzamelde gegevens misbruiken om er geld mee te verdienen. Ze kunnen deze bijvoorbeeld verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen). Dit kan ertoe leiden dat gebruikers slachtoffer worden van privacyschendingen  of erger nog: hun identiteit kan worden gestolen. Een ander probleem met mogelijk ongewenste programma's is dat ze ontworpen kunnen worden om advertenties weer te geven in de vorm van coupons, pop-ups, enquêtes, banners enz. Deze advertenties kunnen, als erop wordt geklikt, verdachte websites openen of scripts uitvoeren die zijn ontworpen om verschillende mogelijke ongewenste programma's te downloaden of te installeren. Om deze redenen mogen mogelijk ongewenste programma's niet worden gedownload en geïnstalleerd.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van watch-video.net
Type bedreiging Pushmeldingen in advertenties, ongewenste advertenties, pop-up-advertenties
Detectienamen Fortinet (Malware), volledige detectielijst (VirusTotal)
IP-adres 178.128.142.109
Geobserveerde domeinen 1.watch-video[.]net, 2.watch-video[.]net, 3.watch-video[.]net, 4.watch-video[.]net, 5.watch-video[.]net, 6.watch-video[.]net, 7.watch-video[.]net, 8.watch-video[.]net, 9.watch-video[.]net
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de door u bezochte websites. Intrusieve advertenties in pop-ups. Tragere internetsnelheid.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware).
Schade Een tragere computer, browsertracking, privacyschendingen, mogelijke extra malwarebesmettingen.
Verwijdering

Om Advertenties van watch-video.net verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Het is zeer waarschijnlijk dat wanneer gebruikers bewust mogelijk ongewenste programma's downloaden en / of installeren, ze dit doen omdat die apps worden geadverteerd als nuttige, legitieme software. Veel gebruikers downloaden dergelijke applicaties echter onbewust. De meeste mogelijk ongewenste programma's zijn nutteloos en kunnen diverse problemen veroorzaken. Mogelijk ongewenste programma's die op uw browser en / of computer zijn geïnstalleerd, moeten onmiddellijk worden verwijderd.

Hoe werd adware op mijn computer geïnstalleerd?

In sommige gevallen downloaden en installeren gebruikers mogelijk ongewenste programma's via misleidende advertenties waarop ze klikken. Dit gebeurt echter alleen als ze op advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Het komt echter vaker voor dat gebruikers mogelijk ongewenste programma's downloaden of installeren wanneer deze apps worden gedistribueerd via downloaders en installers van andere programma's als aanvullende aanbiedingen. Deze distributiemethode wordt "bundelen" genoemd. Gewoonlijk kunnen aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden of te installeren worden geweigerd in de "Geavanceerde", "Aangepaste", "Handmatige" of andere instellingen van setups. Gebruikers geven toestemming voor het downloaden of installeren van mogelijk ongewenste programma's wanneer ze de bovengenoemde instellingen ongewijzigd laten.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Installers met instellingen zoals "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen bevatten, mag u niet gebruiken zonder die instellen te controleren. Deze kunnen immers worden gebruikt om aanbiedingen voor het downloaden of installeren van ongewenste software te weigeren. Software (en bestanden) mogen niet worden gedownload via externe downloaders (of geïnstalleerd via externe installatieprogramma's), via verschillende peer-to-peer-netwerken zoals eMule, torrent-clients, van niet-officiële sites, enz. Het wordt sterk aanbevolen om bestanden en programma's alleen van officiële websites en via directe links te downloaden. Advertenties die op dubieuze websites worden weergegeven zijn vaak ontworpen om andere onbetrouwbare websites te openen of zelfs om downloads en / of installaties van ongewenste apps te veroorzaken. Het wordt aangeraden om deze niet te vertrouwen en er zeker niet op te klikken. Ongewenste extensies, plug-ins of add-ons die al op uw browser zijn geïnstalleerd, of dergelijke programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd, moeten meteen worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met frauduleuze applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de watch-video[.]net-website (GIF):

Weergave va de watch-video[.]net website (GIF)

BELANGRIJK! Deze misleidende site vraagt om browsermeldingen in te schakelen.

Voer daarom, voordat u begint, deze stappen uit:

Google Chrome (PC):

 • Klik op de knop Menu (drie punten) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Instellingen", scroll naar beneden en klik op "Geavanceerd"
 • Scroll omlaag naar het gedeelte "Privacy en beveiliging", selecteer "Inhoudsinstellingen" en vervolgens "Meldingen"
 • Klik op de drie stippen aan de rechterkant van elke verdachte URL en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site nogmaals bezoekt, wordt u gevraagd om opnieuw de meldingen in te schakelen)

Schakel pop-up'meldingen uit in Google Chrome webbrowser

Google Chrome (Android):

 • Klik op de menuknop (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op "Instellingen"
 • Scroll naar beneden, klik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's op en klik ze één voor één aan
 • Selecteer "Meldingen" in het gedeelte "Machtigingen" en klik op "OFF"

Schakel pop-up'meldingen uit in Android Google Chrome webbrowser

Mozilla Firefox:

 • Klik op de knop Menu (drie balken) in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Selecteer "Opties" en klik op "Privacy en beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm
 • Blader omlaag naar het gedeelte "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen"
 • Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's, klik op het vervolgkeuzemenu en selecteer "Blokkeren"

Schakel pop-up'meldingen uit in Mozilla Firefox webbrowser

Internet Explorer:

 • Klik op de knop Gear in de rechterbovenhoek van het IE-venster
 • Selecteer "Internetopties"
 • Selecteer het tabblad "Privacy" en klik op "Instellingen" onder "Pop-upblokkering"
 • Selecteer hieronder verdachte URL's en verwijder ze één voor één door op de knop "Verwijderen" te klikken

Schakel pop-up'meldingen uit in Internet Explorer webbrowser

Microsoft Edge:

 • Klik op de menuknop (drie punten) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster
 • Scroll naar beneden, vind en klik op "Instellingen"
 • Blader weer naar beneden en klik op "Geavanceerde instellingen bekijken"
 • Klik op "Beheren" onder "Meldingen"
 • Klik op de schakelaar onder elke verdachte website

Schakel pop-up'meldingen uit in Microsoft Edge webbrowser

Safari (Mac):

 • Klik op de knop "Safari" onder aan het scherm en selecteer "Voorkeuren"
 • Selecteer het tabblad "Websites" en selecteer vervolgens het gedeelte "Meldingen" in het linker deelvenster
 • Controleer op verdachte URL's en pas de optie "Weigeren" toe voor elke URL

Scahekel pop-up'meldingen uit in Safari webbrowser

Advertenties van watch-video.net onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van watch-video.net. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

watch-video[.]net adware uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die WikiNow-advertenties vertoont, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Adware verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome: 

De watch-video[.]net advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder deze.

De watch-video[.]net advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van watch-video.net, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder de watch-video[.]net advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijder de watch-video[.]net advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van watch-video.net kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van watch-video.net, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

 • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijder de watch-video[.]net advertenties uit Internet Explorer stap

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijder de watch-video[.]net advertenties uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van watch-video.net dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van watch-video.net van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van watch-video.net of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/19004-watch-video-net-ads

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van watch-video.net QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van watch-video.net op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van watch-video.net

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.