FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de MicroLookup adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van MicroLookup
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u MicroLookup van een Mac?

Wat is MicroLookup?

Doorgaans downloaden en installeren gebruikers adware niet opzettelijk, daarom wordt MicroLookup (net zoals andere adware-apps) gecategoriseerd als mogelijk ongewenste software. Het is bekend dat MicroLookup wordt gedistribueerd via een misleidend installatieprogramma dat zogenaamd Adobe Flash Player zal installeren. Deze app vertoont advertenties en past de instellingen van de browser aan, het is dus tegelijk een adware en een browserkaper. Het is de moeite waard om te vermelden dat dergelijke apps ook vaak browsergerelateerde of andere gegevens verzamelen.

MicroLookup adware

In de meeste gevallen genereren apps zoals MicroLookup kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups en / of adverteren ze andere soorten advertenties. Wanneer op die advertenties wordt geklikt, dan zullen ze vaak verdachte websites openen of mogelijk ongewenste applicaties downloaden of installeren door bepaalde scripts uit te voeren. Deze specifieke app wijzigt ook de instellingen van de webbrowser - het verandert het adres van de standaardzoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladen in het adres van een nep-zoekmachine. Met andere woorden, het is ontworpen om een ​​bepaald adres te openen telkens wanneer gebruikers een browservenster of nieuw tabblad openen, of elke keer als ze zoekopdrachten invoeren in de URL-balk. Doorgaans promoten browserkapers valse zoekmachines die geen eigen resultaten genereren of die resultaten tonen met daarin links naar onbetrouwbare sites. Bovendien is de kans groot dat MicroLookup verschillende gegevens verzamelt, zoals browsegegevens (IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van geopende / bezochte sites, geolocaties enz.). Mogelijk verzamelt het ook nog andere gevoelige gegevens. In dat geval kunnen de ontwikkelaars de verzamelde gegevens verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) of ze kunnen deze misbruiken om er op een andere manier geld mee te verdienen. Daarom is het niet veilig om apps zoals MicroLookup op uw browser of computer te installeren. Gebruikers kunnen het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, privacyschendingen, onveilige situaties op internet enz.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van MicroLookup
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), AVG (MacOS:Adload-AD [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.k), Microsoft (Trojan:Script/Wacatac.C!ml), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is onderdeel van de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads via torrent-bestanden.
Schade Internetbrowser-tracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

MicroLookup lijkt sterk op andere apps, zoals bijvoorbeeld WebAdviseSearch, PublicCharacterSearch en AimSearch. Deze lijken op elkaar omdat ze worden verspreid via valse installers en omdat ze advertenties weergeven of nepzoekmachines promoten. Een ander ding dat de meeste van hen gemeen hebben, is dat ze nutteloos zijn voor hun gebruikers. Hun belangrijkste doel is geld opleveren voor hun ontwikkelaars. Adware, browserkapers en andere ongewenste apps kunt u dus beter niet downloaden en installeren.

Hoe werd MicroLookup op mijn computer geïnstalleerd?

MicroLookup wordt verspreid via een valse installer voor Adobe Flash Player. Het is gebruikelijk dat dergelijke valse installatieprogramma's niet alleen worden gebruikt om apps zoals MicroLookup te verspreiden, maar ook voor het verspreiden van kwaadaardige programma's zoals trojans, ransomware enz. Ook kunnen mogelijke ongewenste programma's worden verspreid via download- en installatie-setups van andere programma's. In principe kunnen gebruikers aanbiedingen om meegeleverde apps te downloaden en / of te installeren weigeren via de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen, of door bepaalde selectievakjes uit te schakelen die beschikbaar zijn in de downloaders of installers. Als gebruikers downloads en / of installaties echter voltooien zonder dit te doen, dan downloaden en installeren ze ook mogelijk ongewenste programma's. Deze marketingmethode voor het promoten van mogelijke ongewenste programma's staat bekend als "bundelen". Bovendien kunnen ongewenste downloads of installaties worden veroorzaakt door op misleidende advertenties te klikken, maar dan alleen als advertenties zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Software kunt u best enkel downloaden officiële, legitieme websites en via directe links. Allerlei externe downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken (zoals torrent-clients, eMule), verdachte websites, enz. kunt u hier beter niet voor gebruiken. Downloaders en installers die instellingen bevatten zoals "Geavanceerd", "Aangepast" of selectievakjes moeten worden gecontroleerd op aanbiedingen om ongewenste, extra meegeleverde apps te downloaden en / of te installeren. Op advertenties op onbetrouwbare websites verschijnen mag u niet klikken. Deze kunnen zijn ontworpen om andere vergelijkbare websites te openen of zelfs om ongewenste downloads of installaties veroorzaken. Als er ongewenste, verdachte extensies, plug-ins of add-ons op uw browser zijn geïnstalleerd, dan moeten deze worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor dergelijke programma's die op uw besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met MicroLookup, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Aan MicroLookup adware gerelateerde bestanden die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/com.MicroLookup/MicroLookup
  • ~/Library/Application Support/com.MicroLookupDaemon/MicroLookup
  • ~/Library/LaunchAgents/com.MicroLookup.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.MicroLookupDaemon.plist

BELANGRIJK! De frauduleuze setups/apps die de MicroLookUp adware promoten, zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te creëren. Voer daarom, voordat u verdere verwijderingsstappen neemt, deze acties uit:
1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk en selecteer "Profielen"

Verwijder frauduleuze profielen die macLauncher promoten (Stap 1)

2) Selecteer het "MicroLookUp" profiel en verwijder het.

Verwijder frauduleuze profielen die de macLauncher promoten (Stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u doorgaan met verdere verwijderingsstappen voor deze adware.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De MicroLookup adware verwijderen:

Verwijder aan MicroLookup gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applications":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van microlookup gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van MicroLookup verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van microlookup gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van microlookup gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van microlookup gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van MicroLookup QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van MicroLookup op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.