FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de PublicCharacterSearch adware

Ook bekend als: Advertenties van PublicCharacterSearch
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u PublicCharacterSearch van Mac computers

Wat is PublicCharacterSearch?

PublicCharacterSearch is een app die enkel bestaat om geld op te leveren voor de ontwikkelaars ervan. Daarom vertoont ze advertenries en promoot ze valse zoekmachines. Deze app is een adware en een browserkaper. Mensen downloaden dit soort apps meestal onbedoeld, vandaar dat we ze klasseren als 'mogelijk ongewenste programma's'. Deze specifieke apps wordt verspreid via een valse installer van Adobe Flash Player.

PublicCharacterSearch adware

Software die eigenlijk adware is, zoals PublicCharacterSearch, geeft doorgaans advertenties weer die de onderliggende inhoud van de bezochte websites kunnen verbergen, zoals kortingsbonnen, banners, enquêtes en pop-ups. Wanneer erop wordt geklikt, openen deze vaak allerlei onbetrouwbare websites of voeren ze scripts uit die zijn ontworpen om meer ongewenste software te downloaden en te installeren. PublicCharacterSearch is adware, maar tegelijk ook een browserkaper. Daarom promoot deze het het adres van een valse zoekmachine (door dit adres in te stellen als het adres van de standaardzoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladen). Meestal worden gebruikers gedwongen dit adres te bezoeken telkens wanneer ze een browser of een nieuw tabblad openen of zoekopdrachten invoeren in de adresbalk, en dit zolang de browserkaper is geïnstalleerd. Zowel browserkapers als adware-apps kunnen gegevens registreren zoals bezochte webpagina's, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, IP-adressen, enz. Ze kunnen ook gevoelige, vertrouwelijke details verzamelen. Bovendien kunnen de makers van apps zoals PublicCharacterSearch alle verzamelde gegevens verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) die deze vervolgens misbruiken om op andere manieren geld te verdienen. Valse Adobe Flash Player-installatieprogramma's kunnen worden gebruikt om mogelijke ongewenste programma's zoals PublicCharacterSearch te verspreiden, maar ook malware zoals ransomware, Trojan-type software, en andere kwaadaardige programma's. If PublicCharacterSearch op uw browser of computer is geïnstalleerd, verwijder het dan onmiddellijk.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van PublicCharacterSearch
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus.
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), AVG (MacOS:Adload-AD [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.k), volledige lijst (VirusTotal).
Extra info Deze app is een onderdeel van de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac werkt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads via torrent-bestanden.
Schade Internetbrowser tracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

PublicCharacterSearch lijkt sterk op AimSearch, QuestSearch, InfoSearch zijn enkele voorbeelden van andere adware. Deze lijken legitiem en beloven allerlei "nuttige" functionaliteiten, maar eigenlijk zijn ze enkel ontwikkeld om geld op te leveren voor de ontwikkelaars. Daarom vertonen mogelijk ongewenste programma's intrusieve advertenties, kapen ze browsers, veroorzaken ze doorverwijzingen en registreren ze persoonlijke en gevoelige gegevens, waardoor ze privacyschendingen en identiteitsdiefstal kunnen veroorzakn..

Hoe werd PublicCharacterSearch op mijn computer geïnstalleerd?

PublicCharacterSearch wordt gewoonlijk per ongeluk geïnstalleerd via een valse installerd (een zogenaamde Adobe Flash Player-installer). Deze apps worden gedownload / geïnstalleerd doordat gebruikers op misleidende advertenties klikken die bepaalde scripts uitvoeren, of door programma's te downloaden en te installeren die mogelijk ongewenste programma's als 'aanvullende aanbiedingen' in hun set-ups hebben opgenomen. Over het algemeen is informatie over de extra inbegrepen apps te vinden onder instellingen als de "Geavanceerde" of "Aangepaste" opties; Als mensen deze ongewijzigd laten, dan kunnen mogelijk ongewenste programma's op hun computers worden geïnstalleerd. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling".

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is aanbevolen om software alleen te downloaden van betrouwbare, officiële websites en via directe links. Het is niet veilig om externe downloaders / installatieprogramma's te gebruiken), peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule (of andere netwerken van dit type), niet-officiële pagina's, enz. Gewoonlijk leveren deze tools inkomsten op voor hun makers door het promoten van mogelijke ongewenste programma's of zelfs kwaadaardige programma's. Controleer alle "Aangepaste" en "Geavanceerde" instellingen en weiger aanbiedingen om extra, ongewenste apps te downloaden of te installeren voordat u het proces voltooit. Klik niet op opdringerige advertenties die op dubieuze webpagina's verschijnen, aangezien deze allerlei onbetrouwbare websites kunnen openen of zelfs ongewenste apps kunnen downloaden en installeren. Verwijder alle ongewenste, onbekende apps (extensies, add-ons, plug-ins) die op uw browser zijn geïnstalleerd. Hetzelfde geldt voor dergelijke software die op uw computer is geïnstalleerd (besturingssysteem). Als uw computer al is geïnfecteerd met PublicCharacterSearch, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden gerelateerd aan PublicCharacterSearch adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/com.PublicCharacterSearch/PublicCharacterSearch
  • ~/Library/Application Support/com.PublicCharacterSearchDaemon/PublicCharacterSearch
  • ~/Library/LaunchAgents/com.PublicCharacterSearch.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.PublicCharacterSearchDaemon.plist

BELANGRIJK! De frauduleuze setups/apps die de PublicCharacterSearch-adware promoten, zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te creëren. Voer daarom, voordat u verdere verwijderingsstappen neemt, deze acties uit:
1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk en selecteer "Profielen"

Remove rogue profiles designed to promote GlobalToolboxSearch (Step 1)

2) Selecteer het "GlobalToolboxSearch"-profiel en verwijder het.

Remove rogue profiles designed to promote GlobalToolboxSearch (Step 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u doorgaan met verdere verwijderingsstappen voor deze adware.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De PublicCharacterSearch adware verwijderen:

Verwijder aan PublicCharacterSearch gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van publiccharactersearch gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van PublicCharacterSearch verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van publiccharactersearch gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van publiccharactersearch gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van publiccharactersearch gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van PublicCharacterSearch QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van PublicCharacterSearch op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.