FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de TrustedAnalog adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van TrustedAnalog
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u TrustedAnalog van een Mac?

Wat is TrustedAnalog?

TrustedAnalog is niet alleen geklasseerd als een adware (omdat het advertenties vertoont) maar ook als een browserkaper omdat het een valse zoekmachine promoot. Dit doet het door de browserinstellingen te wijzigen. Gebruikers downloaden apps zoals TrustedAnalog vrijwel nooit bewust, en daarom noemen we het een ongewenste app. In dit geval worden gebruikers misleid omdat de makers van TrustedAnalog een valse/misleidende installer gerbruiken die zogenaamd Adobe Flash Player zal installeren.

TrustedAnalog adware

Door advertenties ondersteunde applicaties zoals TrustedAnalog geven in de regel banners, kortingsbonnen, enquêtes, pop-ups en / of andere soorten advertenties weer. Het is gebruikelijk dat hun advertenties de inhoud van bezochte websites verbergen en, als erop wordt geklikt, verdachte websites openen. In sommige gevallen veroorzaken ze downloads, installaties van ongewenste apps door bepaalde scripts uit te voeren. Zoals vermeld in de eerste paragraaf, functioneert TrustedAnalog niet alleen als adware, maar ook als browserkaper. De app wijzigt de instellingen van de browser, zoals het adres van een standaardzoekmachine, startpagina en nieuw tabbladen, in het adres van een nep-zoekmachine. In de meeste gevallen genereren zoekmachines die door apps zoals TrustedAnalog worden gepromoot geen unieke resultaten - ze geven resultaten weer die zijn gegenereerd door een andere zoekmachine (bijv. Google, Yahoo). In sommige gevallen waarbij ze wel hun eigen resultaten genereren, bevatten deze links naar dubieuze websites. Hoe dan ook, dergelijke zoekmachines mag u niet vertrouwen of gebruiken. Het is gebruikelijk dat apps zoals TrustedAnalog informatie verzamelen over het surfgedrag van de gebruiker. Bijvoorbeeld adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, IP-adressen, geolocaties en andere browsegegevens. Erger nog, er zijn veel van dit type apps die ook gevoelige informatie verzamelen. Het grootste probleem hiermee is dat hun ontwikkelaars de verzamelde gegevens kunnen verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) of deze kunnen misbruiken om op andere manieren geld te verdienen. Dit kan bij gebruikers veel problemen veroorzaken, zoals identiteitsdiefstal, problemen met de surfveiligheid, privacyschendingen enz.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van TrustedAnalog
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Agent-MT [Trj]), BitDefender (Adware.MAC.AdLoad.ACG), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.m), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn veel adware-apps op internet, zoals bijvoorbeeld HerculesLookup, NeedSearch en AnalyzerFile. In de regel geven ze advertenties weer, maar vaak promoten ze ook valse zoekmachines of registreren ze (persoonlijke) gegevens. De meeste zijn nutteloos voor gebruikers en alleen ontworpen om geld op te leveren voor de ontwikkelaars.

Hoe werd TrustedAnalog geïnstalleerd op mijn computer?

TrustedAnalog wordt verspreid via een vals installatieprogramma dat is ontworpen om op een Adobe Flash Player-installer te lijken. Dergelijke installatieprogramma's kunnen worden gebruikt om gebruikers te misleiden zodat ze ransomware, trojans paarden of andere schadelijke software zouden installeren. Het komt ook vrij vaak voor dat potentieel ongewenste applicaties worden verspreid door ze op te nemen in de downloaders en installers van (gratis) software. Deze distributiemethode wordt "bundeling" genoemd. Meestal zijn ze opgenomen als aanvullende aanbiedingen en kunnen gebruikers ze weigeren via de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen, of door bepaalde selectievakjes uit te schakelen. Wanneer gebruikers programma's downloaden en installeren zonder die instellingen te wijzigen, dan gaan ze akkoord met aanbiedingen om de extra inbegrepen apps te downloaden of te installeren. Soms veroorzaken gebruikers ongewenste downloads en installaties door op misleidende advertenties te klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Downloaders van derden, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, niet-officiële webpagina's, freeware-downloadpagina's, enz. kunt u beter niet gebruiken om bestanden of programma's te downloaden. Hetzelfde geldt voor installatieprogramma's van derden. Bestanden (en programma's) mogen alleen worden gedownload van officiële websites en via directe links. Downloads en installaties mogen niet worden voltooid zonder te controleren of de downloaders of installers aanbiedingen bevatten om ongewenste apps te downloaden of te installeren. Advertenties die op allerlei verdachte en onbetrouwbare websites verschijnen, mag u niet aanklikken. Die advertenties zullen meestal onbetrouwbare websites openen of ongewenste downloads en installaties veroorzaken. Er mogen geen ongewenste, verdachte extensies, add-ons, plug-ins zijn geïnstalleerd op uw webbrowser of op uw besturingssysteem. Als uw computer al is geïnfecteerd met TrustedAnalog, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Een misleidende installer verspreidt TrustedAnalog (eerste stap in de installatie):

trustedanalog adware installer step 1

Een misleidende installer verspreidt TrustedAnalog (tweede stap):

trustedanalog adware installer step 2

Aan TrustedAnalog adware gerelateerde bestanden die u moet verwijderen:

  • ~/Library/LaunchAgents/com.TrustedAnalog.service.plist
  • /Library/LaunchDaemons/com.TrustedAnalog.system.plist

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De TrustedAnalog adware verwijderen:

Verwijder aan TrustedAnalog gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van trustedanalog gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van TrustedAnalog verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van trustedanalog gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van trustedanalog gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van trustedanalog gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van TrustedAnalog QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van TrustedAnalog op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.