Hoe verwijdert u de InputBalance adware van uw browser en computer?

Ook bekend als: Advertenties van InputBalance
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u InputBalance van een Mac?

Wat is InputBalance?

InputBalance is zowel een adware, browserkaper als dataverzamelaar.  Deze toont advertenties en promoot een valse zoekmachine. De app registreert ook gebruikersgegevens. Veel gebruikers downloaden en installeren apps zoals deze onbedoeld. Het is bekend dat InputBalance wordt verspreid via een valse installer die wordt vermomd als een Adobe Flash Player installer.

InputBalance adware

Gewoonlijk vertonen apps zoals InputBalance banners, coupons, enquêtes, pop-ups en andere soorten advertenties. Veel gebruikers klikken op advertenties door adware worden vertoond, waardoor ze onbetrouwbare websites openen of zelfs scripts uitvoeren die zijn ontworpen om ongewenste software te downloaden en te installeren. Daarom mogen advertenties van InputBalance niet worden aangeklikt. Bovendien is deze app ontworpen om een ​​nep-zoekmachine te promoten door het adres in te stellen als het adres van een standaardzoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladen. Het is de moeite waard om te vermelden dat nep-zoekmachines geen unieke resultaten genereren maar wel resultaten die links naar onbetrouwbare, mogelijk kwaadaardige sites bevatten. Meestal kunnen gebruikers de wijzigingen die zijn aangebracht in de browserinstellingen door apps zoals InputBalance alleen ongedaan maken als eerst de browserkapers niet langer op de een browser of het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Nog een belangrijk detail van de InputBalance-app is dat deze (gevoelige) informatie van websites kan lezen, inclusief wachtwoorden, telefoonnummers, creditcardgegevens enz. Dergelijke informatie kan worden misbruikt om accounts en identiteiten te stelen of frauduleuze aankopen en transacties te doen, en ze kan worden verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen) of worden misbruikt voor andere kwaadaardige doeleinden.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van InputBalance
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen ESET-NOD32 (A Variant Of OSX/Adware.Synataeb.F), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), Rising (Adware.Synataeb/OSX!1.CE41 (CLASSIC)), ZoneAlarm by Check Point (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is onderdeel van de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van InputBalance verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

InputBalance lijkt sterk op TrustedUpdater, DeviceHelper, SectionBuffer en vele andere adware-applicaties. Samenvattend zijn de meeste van deze apps ontworpen om advertenties weer te geven, allerlei gegevens te verzamelen en browsers te kapen door bepaalde browserinstellingen te wijzigen. Apps zoals InputBalance mag u niet vertrouwen, zelfs niet als ze worden geadverteerd als nuttig en legitiem. Als er al een app van dit type is geïnstalleerd, dan moet deze zo snel mogelijk worden verwijderd.

Hoe werd InputBalance op mijn computer geïnstalleerd?

Het is bekend dat InputBalance wordt gedistribueerd door het installatieprogramma te vermommen als een Adobe Flash Player-installatiebestand. Dergelijke installatieprogramma's worden vaak gebruikt om mensen te misleiden zodat ze mogelijk ongewenste apps zouden downloaden en installeren, en soms zelfs malware (bijv. trojans, ransomware). Ook worden mogelijk ongewenste programma's vaak verspreid door middel van misleidende marketingmethodes genaamd "bundling". Deze worden gebruikt om mensen te misleiden zodat ze mogelijk ongewenste apps zouden downloaden of installeren samen met andere software die ze bewust downloaden en installeren. Daarbij worden mogelijk ongewenste programma's opgenomen in de downloaders of installers als aanvullende aanbiedingen. Deze kunnen worden geweigerd via de "Aangepaste", "Geavanceerde" (of andere) instellingen, of door bepaalde selectievakjes uit te vinken. Niet alle gebruikers controleren (en wijzigen) die instellingen echter en zo gaan ze akkoord met aanbiedingen om allerlei mogelijk ongewenste programma's te downloaden en te installeren. Soms kunnen ongewenste downloads of installaties ook worden veroorzaakt door op misleidende advertenties te klikken, als die advertenties zijn ontworpen om scripts uit te voeren waarmee ongewenste downloads of zelfs installaties worden veroorzaakt.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om downloaders en installers te controleren op "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige" en andere vergelijkbare instellingen en te kijken of ze aanbiedingen vermelden om ongewenste apps te downloaden en te installeren. Het wordt ook aanbevolen om bestanden en programma's alleen te downloaden van officiële websites en via directe links. Het is niet veilig om externe downloaders, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken zoals torrents-clients, eMule, niet-officiële pagina's, enz. te gebruiken. Bovendien wordt aangeraden om niet op advertenties te klikken die op dubieuze websites verschijnen. Deze advertenties zijn vaak ontworpen om andere verdachte websites geforceerd te openen of zelfs om ongewenste apps te downloaden en te installeren door bepaalde scripts uit te voeren. Als er al ongewenste, verdachte add-ons, plug-ins of extensies op uw browser zijn geïnstalleerd, dan moeten deze zo snel mogelijk worden verwijderd. Dit soort software die op het besturingssysteem is geïnstalleerd, moet ook worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met InputBalance, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van InputBalance is voltooid:

inputbalance adware pop-up displayed once installation is done

Een misleidende installer die wordt gebruikt om de InputBalance adware te verspreiden:

inputbalance adware fake installer used for distribution

InputBalance op Safari:

inputbalance adware safari extension

InputBalance's installatiemap:

inputbalance adware contents folder

Advertenties van InputBalance onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van InputBalance. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe u adware en browserkapers kunt verwijderen van een Mac-computer:

De InputBalance adware verwijderen:

Verwijder aan InputBalance gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van inputbalance gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van InputBalance verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van inputbalance gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van inputbalance gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van inputbalance gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van InputBalance QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van InputBalance op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van InputBalance

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.