FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de WikiNow adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van WikiNow
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de WikiNow adware

Wat is WikiNow?

WikiNow is een adware die zogenaamd moet helpen om sneller toegang te krijgen tot de online Wikipedia-encyclopedie en Wikia-inhoud. Na een succesvolle installatie vertoont WikiNow intrusieve advertenties uit. Met andere woorden, het toont allerlei misleidende en schadelijke advertenties. Bovendien verzamelen de meeste adware-apps browsergerelateerde informatie. Vanwege de dubieuze methoden die worden gebruikt om deze app te distribueren, wordt WikiNow ook geclassificeerd als een mogelijk ongewenste applicatie.

WikiNow adware

Adware maakt het plaatsen van pop-ups, banners, kortingsbonnen, enquêtes, paginagrote en andere intrusieve advertenties mogelijk bovenop elke bezochte website. De getoonde advertenties verstoren de browse-ervaring ernstig, omdat ze de inhoud van websites verbergen en de browser vertragen. Bovendien vormen opdringerige advertenties ook een bedreiging voor de veiligheid van het apparaat / de gebruiker. Eenmaal aangeklikt, linken deze advertenties door naar verschillende onbetrouwbare, frauduleuze, verkoopgerihcte (van zowel legitieme als frauduleuze producten), misleidende, gehackte of kwaadaardige sites. Sommige opdringerige advertenties kunnen zelfs worden geactiveerd (door erop te klikken) om scripts uit te voeren die software downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's) zonder toestemming van de gebruiker. Ongewenste apps kunnen ook veel problemen veroorzaken. Zoals het geforceerd openen van dubieuze en gevaarlijke websites. Een ander type ongewenste programma's zijn browserkapers. Deze wijzigen de browserinstellingen en blokkeren de toegang daartoe om zo valse zoekmachines te promoten. De gepromote zoekmachines kunnen zelden eigen staat zoekresultaten leveren, dus verwijzen ze door naar (soms via omleidingsketens) Google, Yahoo, Bing en andere legitieme zoekmachines. De meeste mogelijk ongewenste programma's hebben datatracking-functionaliteit. Daarmee kunnen ze de browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken webpagina's, ingevoerde zoekopdrachten, enz.) registreren en daar gevoelige informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens bevatten doorgaans persoonlijk identificeerbare informatie. Bovendien worden deze kwetsbare gegevens vervolgens vaak verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen). Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker te waarborgen, is het cruciaal om alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van WikiNow
Type bedreiging Adware, ongewenste advertenties, pop-ups met advertenties.
Zogenaamde functionaliteit Eenvoudige toegang tot Wiki-inhoud
Detectienamen Ikarus (Trojan-Downloader.JS.Agent), Microsoft (Trojan:Win32/Wacatac.B!ml), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de door u bezochte websites. Intrusieve advertenties in pop-ups. Tragere internetsnelheid.
Distributiemethodes Misleidende pop-up advertenties, mogelijk ongewenste applicaties (adware).
Schade Een tragere computer, browsertracking, privacyschendingen, mogelijke extra malwarebesmettingen.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Media Convert Pro Promos, PopBlock+, OneUpdater en Free Package Tracker Plus zijn enkele voorbeelden van andere apps binnen de categorie adware. Deze lijken legitiem en onschadelijk, maar ze misleiden gebruikers met beloftes van allerlei "nuttige" en "handige" functies, die ondanks alle beloftes toch meestal niet werken. Dit geldt voor praktisch alle mogelijke ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste software is om geld op te leveren voor de ontwikkelaars. In plaats van hun beloftes na te komen vertonen ongewenste programma's dus intrusieve advertenties, veroorzaken ze doorverwijzingen, kapen ze browsers en registreren ze privégegevens.

Hoe werd WikiNow op mijn computer geïnstalleerd?

Sommige mogelijk ongewenste programma's (bijv. WikiNow) hebben "officiële" promotiesites, vanwaar men ze kan downloaden. Deze applicaties kunnen ook samen met andere programma's worden gedownload of geïnstalleerd, dankzij een misleidende marketingtechniek om reguliere software te verpakken met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen. Dit wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, gebruiken van voorafbepaalde instellingen, enz.) verhogen het risico dat er onbedoeld dubieuze of gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten. Opdringerige advertenties kunnen ook mogelijk ongewenste programma's verspreiden. Nadat erop is geklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads en installaties uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aanschaft. Downloads mogen allen worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen, omdat onbetrouwbare downloadkanalen, bijv. niet-officiële en gratis websites voor bestandshosting, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders vaak schadelijke en / of gebundelde inhoud aanbieden. Bij het downloaden / installeren is het verstandig om de voorwaarden te lezen, alle mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies en andere toevoegingen. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn tijdens het browsen. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem, maar ze verwijzen door naar zeer verdachte websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enz.). Als u dergelijke advertenties en / of omleidingen opmerkt, dan moet uw systeem worden geïnspecteerd en moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd er onmiddellijk uit worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met WikiNow, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de installatie-instellingen van de WikiNow adware:

WikiNow adware installer

Screenshots van de website die de WikiNow adware promoot:

Website promoting WikiNow adware 1 Website promoting WikiNow adware 2

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

De WikiNow adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

WikiNow adware uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties (zoals "WikiNow"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die WikiNow-advertenties vertoont, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder de WikiNow adware uit Internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde PremierOpinion geen browser plugins in Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar het werd wel gebundeld met andere adware. Het is daarom aanbevolen alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit iemands internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logo Verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome: 

Removing WikiNow  ads from Google Chrome step 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder deze.

Removing WikiNow ads from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van wikinow, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing WikiNow ads from Mozilla Firefox step 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.Removing WikiNow ads from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van wikinow kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van wikinow, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing WikiNow ads from Internet Explorer step 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Removing WikiNow ads from Internet Explorer step 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van advertenties van wikinow dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van wikinow van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van wikinow of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/19377-wikinow-adware

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van WikiNow QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van WikiNow op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.