Oplichting via pop-up "ERROR 268D3"

Ook bekend als: Het "ERROR 268D3" virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de "ERROR 268D3"-melding

Wat is ERROR 268D3?

"ERROR 268D3" is een valse foutmelding die wordt getoond door verschillende misleidende websites. Onderzoeksresultaten tonen aan dat bezoekers deze sites meestal onbedoeld bezoeken - ze worden ernaar doorverwezen door mogelijk ongewenste applicaties of intrusieve advertenties van andere malafide sites. Hou er rekening mee dat de overgrote meerderheid van mogelijk ongewenste op computers worden geïnstalleerd zonder toestemming aan de gebruikers te vragen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, vertonen de mogelijk ongewenste programma's ook veel opdringerige advertenties en registreren ze allerlei gevoelige gegevens.

ERROR 268D3 scam

Zoals gewoonlijk wordt in deze valse foutmelding gewaarschuwd dat het systeem beschadigd is (geïnfecteerd, niet geactiveerd, virussen verspreidt ...). Gebruikers krijgen de boodschap dat deze problemen onmiddellijk moeten worden opgelost door contact op te nemen met diensten voor technische ondersteuning (via het opgegeven telefoonnummer "+1-855-913-7111") en de instructies te volgen. Houd er echter rekening mee dat dit allemaal slechts oplichterij is: uw computer is volkomen veilig en virusvrij. Cybercriminelen proberen simpelweg geld te verdienen door gebruikers te misleiden zodat ze zouden bellen en betalen voor technische ondersteuning die ze niet nodig hebben. Daarom moet moet het bericht "ERROR 268D3" worden genegeerd. Deze foutmelding kan eenvoudig worden verwijderd door simpelweg de webbrowser te sluiten. Houd er echter rekening mee dat sommige frauduleuze sites scripts gebruiken die voorkomen dat gebruikers browsertabbladen / -vensters sluiten. In dat geval moeten gebruikers de browser afsluiten met Taakbeheer. Nadat de browser opnieuw is gestart, mogen gebruikers de vorige sessie niet herstellen, anders wordt de kwaadaardige site opnieuw geopend.

Zoals hierboven vermeld, lvertonen potentieel ongewenste applicaties verschillende soorten opdringerige advertenties. Deze advertenties worden weergegeven met behulp van tools waarmee grafische inhoud van derden bovenop websites kan worden geplaatst. Om deze reden verbergen de advertenties vaak de inhoud van de bezochte websites, waardoor de surfervaring op internet aanzienlijk wordt verstoord. Nog belangrijker is dat deze advertenties kunnen doorverwijzen naar kwaadaardige websites of scripts kunnen uitvoeren die mogelijk ongewenste applicaties / malware downloaden en installeren. Daarom kan zelfs een enkele onbedoelde klik leiden tot een risicovolle computerinfectie. Een ander belangrijk probleem is datatracking. Potentieel ongewenste applicaties zijn ontworpen om allerlei gegevens over het surfgedrag van gebruikers te registreren. IP-adressen, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten en vaak ook andere persoonlijke gegevens. Bovendien delen ontwikkelaars de verzamelde gegeven met derden (mogelijk cybercriminelen). Ze verdienen geld door misbruik te maken van ontvangen informatie, waardoor datatracking  kan leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Mogelijk ongewenste applicaties moeten zo snel mogelijk worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Het "ERROR 268D3" virus
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude.
Symptomen Ongeautoriseerde aankopen op internet, gewijzigde wachtwoorden, identiteitsdiefstal, gehackte computers.
Distributiemethodes Misleidende e-mails, frauduleuze online pop-ups met advertenties, zoekmachine-poisoning, foutgespelde domeinnamen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, financiële verliezen, identiteitsdiefstal.
Verwijdering

Om Het ERROR 268D3 virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

"ERROR 268D3" lijkt sterk op Windows Support Alert, Found 4 Virus en Windows Operating System Alert, en vele andere valse foutmeldingen. Ze beweren allemaal dat het systeem van de gebruiker op de een of andere manier beschadigd is (geïnfecteerd, ontbrekende bestanden of iets dergelijks). Deze meldingen zijn slechts pogingen om goedgelovige gebruikers te misleiden zodat ze onnodige software zouden kopen of te betalen voor diensten die ze niet nodig hebben. Potentieel ongewenste applicaties lijken ook erg op elkaar. Door allerlei "nuttige functies" te beloven wekken potentieel ongewenste toepassingen een legitieme indruk. Omdat hun eigenlijke en enige doel is om geld op te leveren voor de ontwikkelaars, veroorzaken potentieel ongewenste applicaties browserdoorverwijzen en verzamelen ze gevoelige informatie, waardoor ze een directe bedreiging vormen voor de privacy van de gebruiker en diens veiligheid op internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties op mijn computer geïnstalleerd?

Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben officiële downloadwebsites. De meeste worden echter op het systeem geïnstalleerd zonder toestemming van de gebruiker. Dat komt doordat ontwikkelaars de mogelijk ongewenste programma's verspreiden via opdringerige advertenties en een misleidende marketingmethode genaamd "bundling" (de stiekeme installatie van apps van derden samen met reguliere software). De "gebundelde" applicaties verbergen ze achter de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen (of andere secties) van de download- en installatieprocessen. Het probleem is dat gebruikers deze procedures vaak roekeloos overhaasten en de meeste stappen overslaan. Bovendien klikken gebruikers vaak op allerlei advertenties en slaan ze de meeste stappen over. Zo stellen gebruikers hun systeem bloot aan het risico op infecties en brengen ze hun eigen privacy in gevaar.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om dit te voorkomen, moeten gebruikers zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet en bij het downloaden en installeren van software. Houd er altijd rekening mee dat opdringerige advertenties er doorgaans volkomen legitiem uitzien. Zodra erop wordt geklikt, verwijzen de advertenties echter naar onbetrouwbare websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als u dergelijke doorverwijzingen opmerkt , moet u dus onmiddellijk alle verdachte applicaties en browserplug-ins verwijderen. analyseer zorgvuldig elk venster van de download- en installatiedialogen en vink alle extra inbegrepen programma's uit. Het wordt aanbevolen om programma's alleen te downloaden van officiële bronnen (met behulp van directe downloadlinks), want externe downloaders en installers zijn vaak gebundeld met misleidende software. Als uw computer is al geïnfecteerd met mogelijk ongewenst programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in pop-up 'ERROR 268D3':

VIRUS ALERT FROM MICROSOFT
This computer is BLOCKED | ERROR 268D3
Do not close this window and restart your computer
Your computer's registration key is Blocked.
Why we blocked your computer?
The window's registration key is illegal.
This window is using pirated software.
This window is sending virus over the Internet.
This window is hacked or used from undefined location.
We block this computer for your security.
Contact microsoft helpline to reactivate your computer.
Microsoft Security Tellfree: +1-855-913-7111
Enter Windows registration key to unblock.

Weergave van de "ERROR 268D3" pop-up (GIF):

ERROR 268D3 scam gif

Nog een variant van de "ERROR 268D3"-oplichtingspop-up:

ERROR 268D3 POP-UP Scam (2020-10-27)

Tekst in deze pop-up:

Windows Firewall Protection

Microsoft

Trojan Spyware Alert - Error Code: #0x268d3
Access to this PC has been blocked for security reasons.
Contact Windows Support: +1-844-292-4957

Trojan Detected - Trojan Spyware

Apps: Ads.financetrack(1).exe

Run Anyway
Back to Safety

Het ERROR 268D3 virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Het ERROR 268D3 virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de doorverwijzingen naar topflownews[.]com veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van het "error 268d3" virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering topflownews[.]com  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van het "error 268d3" virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van het "error 268d3" virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de het "error 268d3" virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/13453-error-268d3-pop-up-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Het ERROR 268D3 virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Het "ERROR 268D3" virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Het ERROR 268D3 virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.