FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u apps die oplichtingspagina's openen zoals "MS-Windows Support Alert"?

Ook bekend als: Oplichting met technische ondersteuning "MS-Windows Support Alert"
Schadeniveau: Medium

Gids voor het verwijderen van apps die de valse melding "MS-Windows Support Alert" weergeven

Wat is de "MS-Windows Support Alert"-oplichting?

In de meeste gevallen worden oplichtingsberichten over zogenaamde 'technische ondersteuning' ontworpen om eruit te zien als officiële Microsoft-webpagina's. Vaak tonen ze nepmeldingen en viruswaarschuwingen die zeggen dat er een probleem is met een computer (deze is bijvoorbeeld geïnfecteerd met malware) en dat dit zo snel mogelijk moet worden opgelost. Het belangrijkste doel van dergelijke pogingen tot oplichting is nietsvermoedende gebruikers te misleiden zodat ze het vermelde telefoonnummer bellen en betalen voor onnodige diensten of software, of om gebruikers te overtuigen toegang tot afstand te openen voor hun computer. Hoe dan ook mag u oplichtingswebsites zoals deze nooit serieus nemen.

MS-Windows Support Alert scam

Er bestaan twee varianten van deze technische ondersteuningszwendel, die allebei dezelfde viruswaarschuwingen weergeven. De enige verschillen zijn het opgegeven nummer dat gebruikers zouden moeten bellen en het kleurontwerp. Deze website is ontworpen om bezoekers te laten geloven dat er spyware op hun computers werd gedetecteerd die gegevens kan beschadigen en die financiële gegevens kan bespioneren. Bezoekers worden aangemoedigd om de gedetecteerde kwaadaardige software te verwijderen door de hulp in te roepen van een technische ondersteuningsdienst op het nummer + 1-888-630-3830 of + 61-1800-875-294. Wanneer er contact wordt opgenomen met de oplichters, proberen ze doorgaans gebruikers te misleiden zodat die geld betalen voor hun diensten of bepaalde software, of ze vragen toestemming om toegang te krijgen tot de computer. Indien dit wordt toegestaan, dan kunnen de oplichters malware op het besturingssysteem installeren, gevoelige informatie stelen (zoals creditcardgegevens, inloggegevens) of de toegang voor andere kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als een browser een dergelijke website opent, dan moet u deze meldingen negeren. Als een browser dit soort websites vaak opent, is de kans groot dat er een mogelijk ongewenste applicatie op uw besturingssysteem is geïnstalleerd. Let op, deze pagina is ontworpen om verschillende bestanden te downloaden en zo te voorkomen dat de browser nog op commando's reageert, zodat gebruikers deze niet kunnen sluiten. In dat geval kan de browser en deze zwendelpagina worden gesloten via Taakbeheer. Deze pagina mag niet opnieuw worden geopend wanneer de browser wordt gestart, dus herstel uw browsersessie niet nadat deze is gesloten via Taakbeheer.

Ongewenste zijn apps die kunnen zijn ontworpen om onbetrouwbare, misleidende pagina's te openen, verschillende gegevens te verzamelen of advertenties weer te geven. Veel ongewenste apps richten zich op IP-adressen, websites van bezochte pagina's, ingevoerde zoekopdrachten, geolocaties, enz. Ze kunnen ook zijn ontworpen om ook gevoelige details te verzamelen. Hun ontwikkelaars zouden de verzamelde gegevens kunnen verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) of deze kunnen misbruiken om op een andere manier inkomsten te genereren. Dergelijke apps kunnen ook worden ontworpen om kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups en andere advertenties weer te geven. Die advertenties zijn vaak ontworpen om onbetrouwbare websites te openen of zelfs downloads of installaties van ongewenste applicaties te veroorzaken (door bepaalde scripts uit te voeren).

Overzicht risico's:
Naam Oplichting met technische ondersteuning "MS-Windows Support Alert"
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse claim Windows system is infected with spyware
Telefoonnummer valse technische ondersteuning +1-888-630-3830, +61-1800-875-294
Gekoppelde domeinen shieldportectionmessage[.]tk, hypersophisticated[.]club
Detectienamen (shieldportectionmessage[.]tk) Google Safebrowsing (Phishing), Forcepoint ThreatSeeker (verdacht), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, misleidende pop-ups, valse computerscans.
Distributiemethodes Gehackte websites, frauduleuze advertenties, mogelijk ongewenste apps
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, financiële verliezen, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"Important Security Alert!", "TROJAN Error Code 0xdc2dgewc" en "Windows Defender - Security Warning" zijn voorbeelden van andere zwendelwebsites die erg op deze lijken. Zoals vermeld in de inleiding, worden de meeste van deze websites vermomd als officiële Microsoft-pagina's, maar dit bedrijf heeft niets te maken met deze oplichting. Het is de moeite waard te vermelden dat gebruikers vaak onbewust ongewenste apps downloaden of installeren waarmee onbetrouwbare websites worden gepromoot (zoals websites over nepdiensten met technische ondersteuning).

Hoe werden mogelijk ongewenste apps op mijn computer geïnstalleerd?

In sommige gevallen downloaden of installeren gebruikers ongewenste apps doordat ze op misleidende advertenties klikken die bepaalde scripts kunnen uitvoeren. Ze veroorzaken het echter vaker tijdens downloads of installaties van andere programma's. Dit gebeurt als deze zijn opgenomen in de downloaders of installers van andere programma's als extra aanbiedingen. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling". In de meeste gevallen zijn aanbiedingen om mogelijk ongewenste apps te downloaden en / of te installeren te vinden in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere vergelijkbare instellingen van de setups. Gebruikers laten deze echter vaak ongewijzigd. Door deze instellingen ongewijzigd te laten, gaan ze akkoord met aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden en te installeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aangeraden om geen softwaredownloaders (of installatieprogramma's) te gebruiken van derden, zoals peer-to-peer-netwerken (torrent-clients, eMule enz.), verdachte, niet-officiële websites, enz. om software te downloaden of te installeren. Dit moet worden gedaan met behulp van officiële, betrouwbare websites en directe downloadlinks. Het wordt ook aanbevolen om altijd te controleren wat de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen van setups zijn. Vaak kunnen die instellingen worden gebruikt om aanbiedingen voor het downloaden of installeren van ongewenste apps te weigeren. Advertenties op verdachte, onbetrouwbare pagina's mag u ook niet vertrouwen. Vaker wel dan niet zijn ze ontworpen om andere verdachte sites te openen of om ongewenste downloads en installaties te veroorzaken. Alle ongewenste, onbekende extensies, plug-ins of add-ons die op uw browser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Dergelijke programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd, moeten ook worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de oplichtingspop-up van "MS-Windows Support Alert" (GIF):

MS-Windows Support Alert pop-up scam appearance

Tekst in het hoofdvenster:

Windows Security

Microsoft Edge

The server is asking for your user name and password.
That server also reports: "Suspicious movement distinguished on
you IP address because of a spyware introduced in you PC. Call
us for any help. Your information is at a Serious risk. There is a
Computer framework record missing because of some Harmful
malware infection Debug Malware error (code 0x80093acf). Call
Immediately to correct the issue. Please do not Open web browser
or make any changes for your Security Issue to avoid data loss &
Corrupt system files & drivers, Call immediately to save Hard disk
failure & Data loss. This Harmful malware is affecting your online
information & can Track Financial Activity Contact Certified
Technicians. Call Helpline @ +1-888-630-3830 for any help".

Tekst in de pop-up op de achtergrond:

VIRUS ALERT FROM MS-Windows
This computer is BLOCKED
Do not close this window and restart your computer
Your computer's registration key is Blocked.
Why we blocked your computer?
The window's registration key is illegal.
This window is using pirated software.
This window is sending virus over the internet.
This window is hacked or used from undefined location.
We block this computer for your security.
Contact MS-Windows  helpline to reactivate your computer.
MS-Windows  Security Tollfree:
+1-888-630-3830

Tekst op de website:

MS-Windows Support Alert

Your System Detected Some Unusual Activity.

It might harm your computer data and track your financial activities.

Please report this activity to  +1-888-630-3830

Screenshot van de tweede MS-Windows Support Alert-variant (oplichting):

ms-windows support alert scam another variant

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die de doorverwijzingen naar topflownews[.]com veroorzaakt, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder frauduleuze extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe mogelijke ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering topflownews[.]com  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van oplichting met technische ondersteuning "ms-windows support alert", reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van oplichting met technische ondersteuning "ms-windows support alert" kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de oplichting met technische ondersteuning "ms-windows support alert", herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Internet Explorer stap 1

Klik op het "tandwiel" icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van oplichting met technische ondersteuning "ms-windows support alert" dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om oplichting met technische ondersteuning "ms-windows support alert" van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over oplichting met technische ondersteuning "ms-windows support alert" of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/19125-ms-windows-support-alert-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Oplichting met technische ondersteuning MS-Windows Support Alert QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Oplichting met technische ondersteuning "MS-Windows Support Alert" op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.