Howe verwijdert u de Pro Search browserkaper?

Ook bekend als: De Pro Search doorverwijzing
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de Pro Search browserkaper

Wat is Pro Search?

Een browserkaper is een app die is ontworpen om een nep-zoekmachine (het adres daarvan) te promoten. De Pro Search-applicatie is ontworpen om tailsearch.com te promoten. Ook verzamelen apps van dit type vaak allerlei gegevens. Gebruikers downloaden en installeren browserkapers vaak per ongeluk, en daarom wordt Pro Search gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste applicatie (mogelijk ongewenst programma).

tailsearch.com redirects to google.com

Na installatie veranderen browserkapers instellingen zoals het adres van de standaardzoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladen naar het adres van een valse zoekmachine. Met andere woorden, ze zorgen ervoor dat gebruikers een bepaald adres moeten bezoeken telkens wanneer ze zoekopdrachten in de URL-balk invoeren en als ze een browser of een nieuw tabblad openen. Het is bekend dat Pro Search de bovengenoemde instellingen niet altijd wijzigt. De app detecteert wanneer gebruikers zoekopdrachten invoeren in de URL-balk en stuurt ze vervolgens door naar tailsearch.com, zelfs als de browserinstellingen niet worden gewijzigd. Afhankelijk van de geolocatie van de gebruiker, verwijst tailsearch.com door naar google.com of bing.com. Het toont resultaten die afkomstig zijn van Google of Bing. Deze website toont dus nooit unieke resultaten en dat is de belangrijkste reden waarom het een nep-zoekmachine wordt genoemd. Het is de moeite waard om te vermelden dat voordat bing.com wordt geopend, tailsearch.com gebruikers omleidt via my-search.com en search-checker.com, twee andere verdachte adressen. In de meeste gevallen kunnen gebruikers het adres van een nepzoekmachine alleen uit de browserinstellingen verwijderen als eerst de browserkaper wordt verwijderde. Een andere reden om Pro Search of andere apps van dit type niet op uw browser en / of computer te laten staan, is dat dergelijke apps meestal zijn ontworpen om allerlei gegevens te registreren. Meestal richten ze zich op details zoals IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, enz. In sommige gevallen kunnen ze echter ook zijn ontworpen om vertrouwelijke en gevoelige gegevens te verzamelen. De belangrijkste reden waarom dat een probleem is, is dat de verzamelde informatie kan worden verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen) die deze kunnen misbruiken om op een andere manier inkomsten te genereren. Dit betekent dat een browserkaper problemen kan veroorzaken met betrekking tot uw veiligheid op internet, privacy of zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht risico's:
Naam Pro Search
Type bedreiging Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tabs
Browserextensie(s) Pro Search
Zogenaamde functionaliteit Verbeterde surfervaring
Promotie-URL tailsearch.com
IP-adres (tailsearch.com) 104.27.146.124
Gewijzigde instellingen Homepage en nieuwe tabs krijgen een andere URL, standaardzoekmachine ook
Symptomen Gewijzigde browserinstellingen (homepage, standaard zoekmachine, instellingen nieuwe tabs). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kapers te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers en valse flash players.
Schade Internet browsertracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites.
Verwijdering

Om De Pro Search doorverwijzing verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Andere voorbeelden van browserkapers die werken zoals Pro Search zijn DirectStreamSearch, Stop Notifications en ConverterSearchPlus. Gewoonlijk worden apps van dit type geadverteerd als nuttige apps die allerlei handige functies aanbieden, de browse-ervaring verbeteren, enz. De meeste zijn echter niet alleen nutteloos, ze kunnen ook verschillende problemen veroorzaken. Zoals vermeld in de eerste alinea, downloaden gebruikers meestal onbewust browserkapers (en andere mogelijke ongewenste programma's).

Hoe werd Pro Search geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen downloaden of installeren gebruikers mogelijk ongewenste applicaties via downloaders en installers van andere programma's. Om precies te zijn, wanneer mogelijke ongewenste programma's als extra aanbiedingen in de setups worden opgenomen. Dergelijke aanbiedingen kunnen meestal worden geweigerd voordat downloads of installaties worden voltooid. Dit kan worden gedaan door gebruik te maken van de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen van de setups, of door bepaalde selectievakjes uit te vinken. Wanneer gebruikers programma's downloaden of installeren zonder de standaardinstellingen te controleren en te wijzigen, downloaden of installeren ze ook de inbegrepen mogelijk ongewenste programma's. In sommige gevallen veroorzaken gebruikers dergelijke downloads en installaties ook doordat ze op misleidende advertenties  klikken, maar dan enkel als die advertenties zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Downloaders van derden, installatieprogramma's, peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule), verdachte websites, enz. kunt u best niet gebruiken om software te downloaden of te installeren. Bestanden en programma's mogen alleen worden gedownload van officiële websites en via directe links. Downloaders en installers met instellingen als "Aangepast", "Geavanceerd" of andere selectievakjes moeten altijd worden gecontroleerd op extra meegeleverde applicaties te downloaden of te installeren. Dergelijke aanbiedingen moeten worden geweigerd voordat downloads en installaties worden voltooid. Advertenties die op verdachte websites verschijnen (bijv. op websites met pornografie, gokken, dating voor volwassenen), mag u ook niet aanklikken. Vaak zijn die advertenties ontworpen om andere onbetrouwbare websites te openen. In sommige gevallen kunnen ze ontworpen zijn om ongewenste applicaties te downloaden en te installeren. Alle ongewenste, verdachte apps (extensies, plug-ins of add-ons) die op uw webbrowser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Dat geldt ook voor dergelijke programma's die op uw computer of besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met Pro Search, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

Tailsearch.com verwijst gebruikers door naar bing.com via my-search.com en search-checker.com (GIF):

tailsearch.com redirects to bing.com

Website die de Pro Search browserkaper promoot:

Website used to promote Pro Search browser hijacker

Melding dat Pro Search bepaalde gegevens kan lezen en wijzigen:

pro search browser hijacker notification

De Pro Search doorverwijzing onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De Pro Search doorverwijzing. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

De Pro Search browserkaper verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

tailsearch.com browser hijacker uninstall via Control Panel

In het 'Programma's verwijderen'-scherm zoekt u naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties (zoals "Pro Search"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de doorverwijzing naar de tailsearch.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

De Pro Search browserkaper verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te stoppen:

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing tailsearch.com related Google Chrome extensions

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "Pro Search" en andere onlangs geïnstalleerde/verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Removing tailsearch.com from Google Chrome homepage

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In het gedeelte "Bij opstarten" schakelt u "Pro Search" uit zoekt u naar de browserkaper-URL (hxxp://tailsearch.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing tailsearch.com from Google Chrome default search engine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "tailsearch.com", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van de pro search doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing tailsearch.com related Mozilla Firefox extensions

Klik op het Firefox menu-iccoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "Pro Search" en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Removing tailsearch.com from Mozilla Firefox homepage

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster verwijdert u de browserkaper Pro Search en de URL hxxp://tailsearch.com en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing tailsearch.com from Mozilla Firefox default search engine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "false" door ofwel op elk item te dubbelklikken ofwel door op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button te klikken.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van de pro search doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de de pro search doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing tailsearch.com related Internet Explorer extensions

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Removing tailsearch.com from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder de browserkaper Pro Search en de browserkaper-URL hxxp:/tailsearch.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing tailsearch.com from Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "Pro Search".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van de pro search doorverwijzing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van de pro search doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over de pro search doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/19300-pro-search-browser-hijacker

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
De Pro Search doorverwijzing QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De Pro Search doorverwijzing op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De Pro Search doorverwijzing

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.