FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de AnalyticParameter adware van uw besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties van AnalyticParameter
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de AnalyticParameter adware van een Mac?

Wat is AnalyticParameter?

AnalyticParameter is adware met eigenschappen van een browserkaper. Na de installatie vertoont deze intrusieve advertenties en wijzigt de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. AnalyticParameter promoot d2sri.com op Safari browsers en search.locatorunit.com op Google Chrome browsers. Bovendien bespioneert de meeste adware en browserkapers de browse-activiteit van gebruikers. Vanwege de verdachte methoden die worden gebruikt om AnalyticParameter te verspreiden, wordt het ook geclassificeerd als een mogelijk ongewenst programma. Een van de dubieuze technieken die voor de verspreiding van deze app worden gebruikt, is distributie via een valse Adobe Flash Player-updater. Verder is het opmerkelijk dat valse software-updaters / installers tegenwoordig worden gebruikt om niet alleen mogelijke ongewenste programma's te verspreiden, maar ook voor de verspreiding van trojans, ransomware en andere malware.

AnalyticParameter adware

Adware vertoont pop-ups, banners, coupons, enquêtes en andere opdringerige advertenties. Deze verbergen de inhoud van websites en vertragen de browser. Zodra erop wordt geklikt, verwijzen ze door naar verschillende onbetrouwbare / kwaadaardige websites en sommige kunnen zelfs stiekem software downloaden / installeren (bijv. mogelijk ongewenste programma's). Browserkapers wijzen de startpagina van browsers, de standaardzoekmachine en de URL's voor nieuwe tabbladen / vensters toe aan de adressen van nep-zoekmachines. Als er een browserkaper is geïnstalleerd dan wordt elke zoekopdracht die in de URL-balk wordt getypt en elk nieuw browsertabblad / -venster dat wordt geopend, doorverwezen naar het gepromote adres. In het geval van AnalyticParameter leidt het ofwel om naar d2sri.com (Safari) ofwel naar search.locatorunit.com (Google Chrome). Valse zoekmachines kunnen gewoonlijk geen eigen zoekresultaten leveren en dus verwijzen ze door (soms via omleidingsketens) naar Yahoo, Bing, Google en andere legitieme zoekmachines. Browserkapers kunnen alle wijzigingen die gebruikers proberen aan te brengen in hun browser resetten of de toegang tot de browserinstellingen volledig blokkeren. De meeste mogelijk ongewenste programma's hebben ook datatracking-functionaliteit. Ze kunnen de browse-activiteit (bezochte URL's, bekeken pagina's, ingevoerde zoekopdrachten enz.) en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met (verkocht aan derden), mogelijk cybercriminelen. Met andere woorden, de aanwezigheid van ongewenste software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Om de veiligheid van het apparaat en de gebruiker te garanderen, moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van AnalyticParameter
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), Sophos AV (AdLoad (mogelijk ongewenste programma)), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze applicatie is afkomstig uit de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om Advertenties van AnalyticParameter verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

CommonGenerationOptimalState en ExpandedCommand zijn een paar voorbeelden van andere adware-apps. Deze lijken legitiem en ze beloven allerlei "handige" functionaliteiten. De geadverteerde functies werken echter zelden. Dit geldt in feite voor praktisch alle mogelijke ongewenste programma's. Het enige doel van ongewenste software is om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Daarom kunnen mogelijke ongewenste programma's, in plaats van hun beloftes na te komen, opdringerige advertenties vertonen, browsers kapen, omleidingen veroorzaken en privégegevens registreren.

Hoe werd AnalyticParameter op mijn computer geïnstalleerd?

Mogelijk ongewenste programma's worden verspreid via downloader en installers van andere programma's. Deze misleidende marketingtechniek waarbij legitieme software wordt voorverpakt samen met ongewenste of kwaadaardige toevoegingen - wordt "bundeling" genoemd. Het overhaasten van de download- en installatieprocessen (bijv. negeren van de voorwaarden, gebruiken van vooringestelde opties enz.) - verhoogt het risico dat er per ongeluk gebundelde inhoud op het systeem wordt toegelaten. Sommige mogelijk ongewenste programma's hebben "officiële" downloadpagina's. Ook opdringerige advertenties kunn scripts uitvoeren om deze applicaties te downloaden / installeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software altijd te controleren voordat u deze downloadt, installeert of aankoopt. Downloads mogen allen worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare kanalen, zoals niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken en andere externe downloaders - bieden vaak misleidende en / of gebundelde inhoud aan. Bij het downloaden / installeren is het belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor aanvullende apps, tools, functies, enz. Opdringerige advertenties lijken vaak legitiem, maar ze verwijzen door naar allerlei onbetrouwbare en verdachte websites (met inhoud zoals gokken, dating voor volwassenen, pornografie, enzovoort). Als u dergelijke advertenties of omleidingen opmerkt, dan moet uw systeem worden geïnspecteerd en moeten alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins die worden gedetecteerd - onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met AnalyticParameter, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

AnalyticParameter adware wordt verspreid via een valse Flash Player updater / installer:

Delusive installer used to promote AnalyticParameter adware

Pop-up-venster dat verschijnt na de installatie van de AnalyticParameter adware:

Pop-up displayed once AnalyticParameter installation is complete

Weergave van de AnalyticParameter adware die de valse zoekmachine d2sri.com promoot (GIF):

Appearance of AnalyticParameter adware promoting d2sri.com (GIF)

AnalyticParameter adware promoot search.locatorunit.com (GIF):

AnalyticParameter adware promoting search.locatorunit.com (GIF)

AnalyticParameter adware op de Safari browser:

AnalyticParameter adware installed onto Safari

AnalyticParameter adware's installatiemap:

AnalyticParameter adware install folder

Advertenties van AnalyticParameter onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van AnalyticParameter. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe u adware en browserkapers kunt verwijderen van uw Mac-computer:

De AnalyticParameter adware verwijderen:

Verwijder aan AnalyticParameter gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste add-ons of applicaties.

Verwijder aan de advertenties van analyticparameter gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van AnalyticParameter verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van analyticparameter gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van analyticparameter gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van analyticparameter gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van AnalyticParameter QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van AnalyticParameter op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van AnalyticParameter

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.