FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de ConverterSearchTool uit uw browser?

Ook bekend als: De convertersearchtool.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwjderen van de ConverterSearchTool browserkaper

Wat is ConverterSearchTool?

ConverterSearchTool is ontworpen om bepaalde browserinstellingen te wijzigen naar convertersearchtool.com, het adres van een valse zoekmachine. Het is ook ontworpen om allerlei browsergerelateerde gegevens te verzamelen. In de meeste gevallen downloaden en installeren gebruikers dit soort apps niet opzettelijk en om deze reden worden ConverterSearchTool (en andere apps van dit type) gecategoriseerd als mogelijk ongewenste applicaties (mogelijk ongewenste programma's).

convertersearchtool.com browser hijacker

Doorgaans promoten browserkapers valse zoekmachines (de URL daarvan) door browserinstellingen te wijzigen zoals het adres van de standaardzoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladen. Deze specifieke app verandert deze instellingen in convertersearchtool.com, daarom worden de gebruikers gedwongen dit adres te bezoeken telkens wanneer ze zoekopdrachten invoeren in de URL-balk van de browser, en als ze een browservenster of een nieuw tabblad openen. Convertersearchtool.com wordt een nep-zoekmachine genoemd omdat het gebruikers doorverwijst naar search.yahoo.com - het toont resultaten afkomstig van Yahoo. Met andere woorden, convertersearchtool.com genereert geen unieke resultaten, het levert in plaats daarvan resultaten op die zijn gegenereerd door een andere, legitieme zoekmachine. Meestal zijn apps zoals ConverterSearchTool ontworpen om te voorkomen dat gebruikers het gepromote adres uit de browserinstellingen kunnen verwijderen. Dit betekent dat convertersearchtool.com alleen kan worden verwijderd (of gewijzigd in een ander adres) als ConverterSearchTool niet meer is geïnstalleerd. Een ander probleem met ConverterSearchTool is dat het gegevens kan lezen in verband met het surfgedrag van de gebruiker. Apps van dit type registreren vaak geolocaties, IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites, etc. In sommige gevallen hebben ze echter ook toegang krijgen tot gevoelige, persoonlijke informatie. Het is mogelijk dat de ontwikkelaars van ConverterSearchTool de verzamelde informatie misbruiken om inkomsten te genereren. Ze kunnen deze bijvoorbeeld aan derden verkopen (mogelijk cybercriminelen). Hierdoor kunnen gebruikers van wie de browser is gekaapt door een app als ConverterSearchTool, problemen ondervinden met betrekking tot online privacy, surfveiligheid of zelfs identiteitsdiefstal. Daarom mag u nooit browserkapers downloaden en installeren.

Overzicht risico's:
Naam ConverterSearchTool
Type bedreiging Browserkaper, doorverwijzing, zoekmachinekaper, werkbalk, ongewenste nieuwe tabs
Browserextensie(s) ConverterSearchTool
Zogenaamde functionaliteit Improved browsing experience
Promotie-URL convertersearchtool.com
IP-adres (convertersearchtool.com) 104.27.185.37 
Gewijzigde browserinstellingen Homepage en nieuwe tabs krijgen een andere URL, standaardzoekmachine ook
Symptomen Gewijzigde browserinstellingen (homepage, standaard zoekmachine, instellingen nieuwe tabs). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kapers te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Distributiemethodes Misleidende pop-ups met advertenties, gratis software installers en valse flash players.
Schade Internet browsertracking (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar verdachte websites.
Verwijdering

Om De convertersearchtool.com doorverwijzing verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.

Andere voorbeelden van browserkapers zoals ConverterSearchTool zijn StreamSiteSearch, MagicMovieSearch en Wowbrowse. Meestal is hun belangrijkste doel het promoten van een nep-zoekmachine door de browserinstellingen te wijzigen. Vaak zijn browserkapers ook ontworpen om bepaalde gegevens te verzamelen. In elk geval zijn de meeste nutteloos voor hun gebruikers en kunnen ze verschillende problemen veroorzaken. Als ConverterSearchTool of een andere app van dit type op uw browser of computer is geïnstalleerd, dan moet deze worden verwijderd.

Hoe werd ConverterSearchTool op mijn computer geïnstalleerd?

Eén populaire methode om mogelijk ongewenste apps te verspreiden wordt "bundeling" genoemd. Ontwikkelaars die deze methode gebruiken, nemen mogelijk ongewenste programma's op in downloaders of installers van andere programma's, als extra aanbiedingen. Meestal kunnen deze aanbiedingen worden geweigerd in de "Geavanceerde", "Aangepaste" of "Handmatige" instellingen van de setups, of door bepaalde selectievakjes uit te vinken. Mogelijk ongewenste programma's worden echter gedownload en geïnstalleerd wanneer gebruikers bovengenoemde instellingen niet wijzigen voordat downloads en installaties worden voltooid. Bovendien kunnen ongewenste apps ook worden verspreid via misleidende advertenties. Als daarop wordt geklikt dan kunnen ze scripts uitvoeren om een ongewenste applicatie te installeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aangeraden om geen peer-to-peer-netwerken (bijv. eMule, torrent-clients), niet-officiële websites, externe downloaders, installatieprogramma's enz. te gebruiken om software of bestanden te downloaden en te installeren. Deze kunnen worden gebruikt als tools om ongewenste of zelfs kwaadaardige apps te verspreiden. Programma's en bestanden mag u enkel downloaden van officiële pagina's en via directe downloadlinks. Downloaders of installers met instellingen als "Geavanceerd", "Handmatig", "Aangepast" of andere opties, moet u controleren om aanbiedingen om ongewenste apps te downloaden of te installeren te kunnen weigeren. Advertenties die op dubieuze sites verschijnen, mogen niet worden aangeklikt: deze kunnen zijn ontworpen om andere onbetrouwbare pagina's openen of zelfs om scripts uit te voeren die ongewenste software kunnen downloaden en installeren. Alle ongewenste, verdachte of onbekende extensies, add-ons en plug-ins die al op uw browser zijn geïnstalleerd, moet u meteen verwijderen. Hetzelfde geldt voor dergelijke software die op het besturingssysteem is geïnstalleerd Als uw computer al is geïnfecteerd met ConverterSearchTool, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browserkaper automatisch te verwijderen.

Convertersearchtool.com verwijst door naar search.yahoo.com (GIF):

convertersearchtool.com redirects to search.yahoo.com

Melding dat ConverterSearchTool gegevens kan lezen en wijzigen:

convertersearchtool browser hijacker notification

Website die ConverterSearchTool promoot (Firefox):

convertersearchtool browser hijacker promoter firefox

Website die de ConverterSearchTool browserkaper promoot (Chrome):

convertersearchtool browser hijacker promoter chrome

De convertersearchtool.com doorverwijzing onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De convertersearchtool.com doorverwijzing. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

De ConverterSearchTool browserkaper verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

convertersearchtool.com browser hijacker uninstall via Control Panel

In het 'Programma's verwijderen'-scherm zoekt u naar verdachte/mogelijk ongewenste applicaties (zoals "ConverterSearchTool"), selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie (die de doorverwijzing naar de convertersearchtool.com website veroorzaakt), scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

De ConverterSearchTool verwijderen uit internet browsers:

Video die toont hoe browserdoorverwijzingen te stoppen:

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing convertersearchtool.com related Google Chrome extensions

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek "ConverterSearchTool" en andere onlangs geïnstalleerde/verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verander uw startpagina:

Removing convertersearchtool.com from Google Chrome homepage

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". In het gedeelte "Bij opstarten" zoekt u naar de browserkaper-URL (hxxp://convertersearchtool.com). Klik op de drie vertikale puntjes en selecteer "verwijderen".

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing convertersearchtool.com from Google Chrome default search engine

Om uw standaardzoekmachine in Google Chrome wijzigen: klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoeken" op "Zoekmachines beheren ...", zoek naar "convertersearchtool.com", klik op de drie verticale stippen in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van de convertersearchtool.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing convertersearchtool.com related Mozilla Firefox extensions

Klik op het Firefox menu-icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "ConverterSearchTool" en alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verander uw startpagina:

Removing convertersearchtool.com from Mozilla Firefox homepage

Om de startpagina te veranderen, klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm), selecteer "Opties" en in het geopende venster verwijdert u de browserkaper ConverterSearchTool en de URL hxxp://convertersearchtool.com/ en voert u het domein van uw voorkeur in, dat zal openen iedere keer dat u Mozilla Firefox opstart.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing convertersearchtool.com from Mozilla Firefox default search engine

In de URL adres-balk, typ about:config en druk op Enter.
Klik op "I'll be careful, I promise!/Ik beloof dat ik voorzichtig zal zijn!".
In de zoekbalk bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "false" door ofwel op elk item te dubbelklikken ofwel door op de knop Mozilla Firefox switch about:config entry button te klikken.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van de convertersearchtool.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de de convertersearchtool.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing convertersearchtool.com related Internet Explorer extensions

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdacht lijkende browser extensies en schakel deze uit.

Verander uw startpagina:

Removing convertersearchtool.com from Internet Explorer homepage

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Internet Opties", verwijder de browserkaper ConverterSearchTool en de browserkaper-URL hxxp://convertersearchtool.com in het geopende venster en voer het domein van uw voorkeur in, wat geopend zal worden iedere keer dat u Internet Explorer opent. Of typ about: blank om een nieuwe pagina te openen in Internet Explorer.

Verander uw standaard zoekmachine:

Removing convertersearchtool.com from Internet Explorer default search engine

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer), selecteer "Add-ons beheren". In het geopende venster, selecteer "Zoek Netwerken", en stel "Google", "Bing", of een andere zoekmachine naar keuze in als standaard en verwijder dan "ConverterSearchTool".

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van de convertersearchtool.com doorverwijzing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van de convertersearchtool.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over de convertersearchtool.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/19201-convertersearchtool-browser-hijacker

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
De convertersearchtool.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De convertersearchtool.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De convertersearchtool.com doorverwijzing

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieZeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar.