FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder apps die oplichtingspagina's zoals "Windows Defender - Security Warning" openen

Ook bekend als: Oplichting met technische ondersteuning na pop-up van Windows Defender over veiligheidswaarschuwing
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van "Windows Defender - Security Warning"

Wat is "Windows Defender - Security Warning"?

Vaak proberen oplichters die mensen misleiden met valse diensten voor technische ondersteuning gebruikers te laten geloven dat hun computers zijn geïnfecteerd, dat er problemen zijn vastgesteld enz. zodat ze het opgegeven nummer zouden bellen en vervolgens zouden betalen voor diensten en software die ze niet nodig hebben. Soms proberen de oplichters slachtoffers te misleiden zodat ze hen op afstand toegang geven tot hun computer. In de meeste gevallen komen gebruikers op dergelijke oplichtingspagina's terecht via andere verdachte websites, doordat ze op misleidende advertenties klikken of wanneer een geïnstalleerd ongewenst programma dergelijke pagina's opent. Hoe dan ook, gebruikers bezoeken zwendelpagina's zoals deze niet opzettelijk. Het is de moeite waard om te vermelden dat deze pagina wordt gehost met behulp van de Amazon AWS - service. Veel criminellen gebruiken deze service voor kwaadaardige doeleinden.

Windows Defender - Security Warning scam

Zoals vermeld in de pop-upvensters die verschijnen zodra deze oplichtingswebsite wordt bezocht, zou er een trojan of spyware de de foutcode #0x898778 hebben gegenereerd. Hierdoor zou de toegang tot de computer worden geblokkeerd. Er wordt ook gewaarschuwd dat zaken zoals e-mail, Facebook-inloggegevens, bankwachtwoorden, afbeeldingen en documenten kunnen zijn gestolen. Om de toegang tot de computer en de gedetecteerde fout te herstellen, worden bezoekers aangemoedigd om het nummer +1- (888) -351-4098 te bellen. Wanneer de makers van dit soort oplichtingswebsites worden gecontacteerd, proberen ze meestal om nietsvermoedende gebruikers nutteloze software te verkopen of hen te misleiden zodat ze betalen voor onnodige diensten. Soms vragen ze gebruikers om op afstand toegang te krijgen tot hun computers. In dergelijke gevallen gebruiken ze de verstrekte toegang om gevoelige informatie te stelen, computers te infecteren met malware (bijv., ransomware, trojans) of voor andere kwaadaardige doeleinden. Hoe dan ook, meldingen in verband met technische ondersteuning moet worden genegeerd als ze in uw browser verschijnen. Zoals vermeld in de inleiding, komen gebruikers vaak op dergelijke pagina's terecht omdat er een ongewenste app op hun computer staat die is ontworpen om dergelijke pagina's te promoten (openen).

Het is gebruikelijk dat ongewenste niet alleen zijn ontworpen om onbetrouwbare websites te openen (zoals websites met valse technische ondersteuning), maar ook om allerlei gegevens te verzamelen en advertenties weer te geven. Ze verzamelen details zoals IP-adressen, geolocaties, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten, enz. In sommige gevallen hebben ze ook toegang tot gevoelige informatie. Het probleem hiermee is dat hun ontwikkelaars de verzamelde gegevens kunnen verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) of deze kunnen misbruiken om op andere manieren inkomsten te genereren. Bovendien kunnen ongewenste apps zijn ontworpen om kortingsbonnen, banners, pop-ups, enquêtes of andere soorten advertenties weer te geven. Wanneer daarrop wordt geklikt, dan openen de meeste van die advertenties onbetrouwbare websites. Soms voeren ze ook scripts uit die zijn ontworpen om downloads en installaties van ongewenste apps te veroorzaken.

Overzicht risico's:
Naam Oplichting met technische ondersteuning na pop-up van Windows Defender over veiligheidswaarschuwing
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse claim De website zou spywares, trojans of andere problemen hebben gedetecteerd.
Telefoonnummer valse technische ondersteuning +1-(888)-351-4098
Symptomen Valse fouimeldingen, pop-ups met foutmeldingen, valse computerscans.
Distributiemethodes Gehackte websites, frauduleuze online pop-ups met advertenties, mogelijk ongewenste apps.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, financiële verliezen, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

"Trojan Spyware Alert", "ERROR # 0x6a4-0xf9fx3999", "Activation Failed! (Error Code 001)" en "Windows Error Code: DLL011150" zijn andere voorbeelden van oplichting met technische ondersteuning. Zoals vermeld in de vorige paragrafen, proberen de oplichters achter dergelijke websites nietsvermoedende bezoekers te misleiden zodat ze zouden geloven dat er iets mis is met hun besturingssysteem en computer en zodat ze het opgegeven nummer zouden bellen. Hun belangrijkste doel is geld te verdienen door slachtoffers op te lichten of op afstand toegang te krijgen tot computers. Als uw browser dit soort websites vaak opent, dan is de kans groot dat er een ongewenste app op is geïnstalleerd.

Hoe werden mogelijk ongewenste apps op mijn computer geïnstalleerd?

Het komt vaak voor dat gebruikers programma's downloaden of installeren zonder de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen te controleren en te wijzigen. Zo kunnen de meegeleverde ongewenste apps worden gedownload en geïnstalleerd. Meestal moeten de bovengenoemde instellingen worden gebruikt om aanbiedingen voor het downloaden en  installeren van ongewenste apps te weigeren. Deze distributiemethode van ongewenste apps staat bekend als "bundeling". In sommige gevallen kunnen ongewenste downloads en installaties worden veroorzaakt doordat gebruikers op misleidende, onbetrouwbare advertenties te klikken. Dat gebeurt echter alleen als die advertenties zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Vaak worden externe downloaders, installatieprogramma's, niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, enz. Gebruikt als tools om ongewenste apps te verspreiden. Daarom kunt u bestanden en programma's best downloaden van officiële websites en via directe downloadlinks. Downloaders en installers met instellingen als "Aangepast", "Geavanceerd" of "Handmatig" bevatten vaak aanbiedingen om mogelijk ongewenste software te downloaden en te installeren. De bovengenoemde instellingen moeten altijd worden gecontroleerd voordat downloads en installaties worden voltooid. Opdringerige advertenties die op verdachte, niet-officiële websites verschijnen, mag u niet aanklikken, ze kunnen zijn ontworpen om potentieel schadelijke websites te openen of ongewenste downloads en installaties te veroorzaken. Als er al verdachte, ongewenste of onbekende extensies, plug-ins en of add-ons zijn geïnstalleerd op uw browser of besturingssysteem, dan moeten deze worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de pop-upzwendel "Windows Defender - Beveiligingswaarschuwing" (GIF):

Appearance of Windows Defender - Security Warning scam

Tekst in de eerste pop-up:

Windows Firewall Protection

 

Microsoft
Trojan Spyware Alert - Error Code: #0x898778
Access to this PC has been blocked for security reasons.

 

Contact Windows Support: +1-(888)-351-4098

 

Threat Detected - Trojan Spyware

App: Ads.financetrack(1).exe

 

Run Anyway Back to Safety

Tekst in de tweede pop-up:

Windows Defender - Security Warning
** ACCESS TO THIS PC HAS BEEN BLOCKED FOR SECURITY REASONS **

 

Your computer has alerted us that it has been infected with a Trojan Spyware. The following data has been compromised.

 

> Email Credentials
> Banking Passwords
> Facebook Login
> Pictures & Documents

 

Windows Defender Scan has found potentially unwanted Adware on this device that can steal your passwords, online identity, financial information, personal files, pictures or documents.

 

You must contact us immediately so that our engineers can walk you through the removal process over the phone.

 

Call Microsoft Support immediately to report this threat, prevent identity theft and unlock access to this device.

 

Closing this window will put your personal information at risk and lead to a suspension of your Windows Registration.

 

Call Microsoft Support: +1-(888)-351-4098 (USA Toll Free)

 

OK Cancel

Tekst op de achtergrond:

Error: Unknown System Failure!

 

Contact Support

 

+1-(888)-351-4098

 

(USA Toll Free)

 

LIVE CHAT
 

 Windows Defender Scan

 

 Settings Help

 

You Are Protected
Protection Updates: Current

 

Last Scan: Not available | Quick Scan

 

Licenses Used: 1 of 5 | Install on Another Device

 

Security Protected Identity Protected Performance Protected Firewall Protected

 

SUBSCRIPTION STATUS: 2 Days Remaining

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder ongewenste extensies uit internet browsers:

Video die toont hoe u ongewenste add-ons uit uw browsers kunt verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing Ad by Pop  ads from Google Chrome step 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Removing Ad by Pop ads from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van oplichting met technische ondersteuning na pop-up van windows defender over veiligheidswaarschuwing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing Ad by Pop ads from Mozilla Firefox step 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Removing Ad by Pop ads from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van oplichting met technische ondersteuning na pop-up van windows defender over veiligheidswaarschuwing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de oplichting met technische ondersteuning na pop-up van windows defender over veiligheidswaarschuwing, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing Ad by Pop ads from Internet Explorer step 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Removing Ad by Pop ads from Internet Explorer step 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van oplichting met technische ondersteuning na pop-up van windows defender over veiligheidswaarschuwing dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om oplichting met technische ondersteuning na pop-up van windows defender over veiligheidswaarschuwing van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over oplichting met technische ondersteuning na pop-up van windows defender over veiligheidswaarschuwing of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/18999-windows-defender-security-warning-pop-up-scam

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Oplichting met technische ondersteuning na pop-up van Windows Defender over veiligheidswaarschuwing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Oplichting met technische ondersteuning na pop-up van Windows Defender over veiligheidswaarschuwing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.