Hoe verwijdert u de AnalyzerSkill adware?

Ook bekend als: Advertenties van AnalyzerSkill
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u AnalyzerSkill van een Mac?

What is AnalyzerSkill?

AnalyzerSkill is zowel ontworpen als een adware en een browserkaper. Het vertoont allerlei advertenties en promoot het adres van een valse zoekmachine door bepaalde browserinstellingen te wijzigen. Het heeft ook toegang tot gevoelige gegevens. In de meeste gevallen installeren gebruikers apps zoals AnalyzerSkill onbedoeld. Daarom noemen we dit 'mogelijk ongewenste apps'.

AnalyzerSkill adware

Vaak worden adware-apps zoals AnalyzerSkill ontworpen om advertenties voor dubieuze websites te tonen. Ze kunnen ook zijn ontworpen om ongewenste downloads en / of installaties te veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren. Enkele voorbeelden van advertenties die apps zoals AnalyzerSkill weergeven, zijn kortingsbonnen, banners, enquêtes en pop-upadvertenties. Zoals vermeld in de inleiding, is deze app ontworpen om een ​​nep-zoekmachine te promoten. Meestal doen dergelijke apps dit door een bepaald adres toe te wijzen als de standaardzoekmachine, startpagina en URL van nieuwe tabbladen. In de meeste gevallen promoten adware-apps en browserkapers zoekmachines die geen eigen, unieke resultaten genereren. Ze vertonen resultaten die zijn gegenereerd door een andere, legitieme zoekmachine (zoals Yahoo, Google). Daarom worden deze zoekmachines nep genoemd. In sommige gevallen kunnen ze ook zijn ontworpen om misleidende resultaten te genereren (inclusief links naar onbetrouwbare pagina's in hun resultaten). Bovendien kan AnalyzerSkill toegang krijgen tot gevoelige informatie zoals creditcardgegevens, wachtwoorden, telefoonnummers en andere gegevens. Dergelijke informatie kan worden misbruikt om frauduleuze aankopen en transacties te doen, identiteiten en accounts te stelen of voor andere kwaadaardige doeleinden. Dit betekent dat gebruikers die AnalyzerSkill op hun browser of computer hebben geïnstalleerd, het slachtoffer kunnen worden van identiteitsdiefstal, de toegang tot verschillende accounts kunnen verliezen, geld kunnen verliezen, problemen kunnen ondervinden met hun veiligheid op internet, online privacy enz. Daarom mag u AnalyzerSkill nooit downloaden of installeren.

Overzicht risico's:
Naam Advertenties van AnalyzerSkill
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:AdAgent-L [Adw]), AVG (MacOS:AdAgent-L [Adw]), ESET-NOD32 (Multiple Detections), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Adload.h), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze applicatie behoort tot de Adload malware-familie.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie
Verwijdering

Om Advertenties van AnalyzerSkill verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

AnalyzerSkill lijkst sterk op andere apps, zoals bv. ValidGeneration, AssistiveFile en AdjustableProduct. Meestal worden ze geadverteerd als nuttige apps die de browse-ervaring zouden moeten verbeteren, extra functies bieden enz. Desalniettemin zijn de meeste alleen ontworpen om inkomsten op te leveren voor hun ontwikkelaars en zijn ze nutteloos voor hun gebruikers. Als een app van dit type al is geïnstalleerd, dan moet deze meteen weer worden verwijderd.

Hoe werd AnalyzerSkill op mijn computer geïnstalleerd?

Heel vaak worden mogelijk ongewenste applicaties als extra aanbiedingen opgenomen in de downloaders of installatieprogramma's van andere software. Vaak kunnen aanbiedingen om die apps te downloaden of te installeren worden gevonden en geweigerd in de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere opties van de instellingen. Als gebruikers de download- en installatieprocessen voltooien zonder die instelling te controleren of te wijzigen dan staan ze toe dat er mogelijk andere apps worden gedownload en geïnstalleerd. Soms worden mogelijk ongewenste apps ook verspreid via misleidende advertentie, als ze worden aangeklikt deze apps downloaden of installeren door bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het is aanbevolen om de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen van downloaders en installers te controleren om te kijken of deze aanbiedingen vermelden om ongewenste apps te downloaden en installeren.  Software en bestanden mogen alleen worden gedownload van officiële pagina's via rechtstreekse download-links. Externe downloaders zoals niet officiële pagina's, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule en externe installatieprogramma's mogen niet worden gebruikt om software te downloaden of te installeren. Klik niet op advertenties die op dubieuze websites verschijnen (bijvoorbeeld op pagina's in verband met gokken, dating voor volwassenen enzovoort. Deze advertenties kunnen zijn ontworpen om onbetrouwbare websites te promoten of om ongewenste downloads en installaties te veroorzaken. Verwijder alle ongewenste onbekende en verdachtee extensies, add-ons en plug-ins die op uw browser zijn geïnstalleerd. Ook dergelijke programma's die op uw besturingssysteem zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd. Als uw computer al is geïnfecteerd met AnalyzerSkill, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat wordt weergegeven zodra de installatie van AnalyzerSkill is voltooid:

pop-up displayed once AnalyzerSkill installation is done

AnalyzerSkill op Safari:

analyzerskill adware extension installed on safari

AnalyzerSkill's installatiemap:

analyzerskill adware contents folder

Advertenties van AnalyzerSkill onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties van AnalyzerSkill. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video diee toont hoe u de AnalyzerSkill adware kunt verwijderen met Combo Cleaner:

De AnalyzerSkill adware verwijderen:

Verwijder aan AnalyzerSkill gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties": 

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van analyzerskill gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van AnalyzerSkill verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van analyzerskill gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van analyzerskill gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van analyzerskill gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van AnalyzerSkill QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van AnalyzerSkill op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties van AnalyzerSkill

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.