Voorkom oplichting door websites die de "Error MS-77X1"-foutmelding weergeven

Ook bekend als: De "Error MS-77X1 (Fehler # MS-77X1)"-oplichting met technische ondersteuning
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van de "Error MS-77X1"-oplichting

Wat is "Error MS-77X1"?

"Error MS-77X1", ook bekend als "Fehler # MS-77X1", is een oplichting met technische ondersteuning die wordt getoond op misleidende sites. Hierin wordt beweerd dat er verdachte activiteit op het apparaat is gedetecteerd en dat het daarom is geblokkeerd. Om de (niet-bestaande) problemen op te lossen, worden gebruikers aangemoedigd om een valse "Windows Support" -hulplijn te bellen. Om het te laten lijken alsof het systeem is vergrendeld, schakelt de "Error MS-77X1"-oplichting de afdrukfunctie in, zodat gebruikers de webpagina niet kunnen sluiten. Benadrukt moet worden dat alle informatie in deze melding vals is en op geen enkele manier afkomstig is van Microsoft Corporation. De meeste gebruikers bezoeken misleidende websites na omleidingen die worden veroorzaakt door opdringerige advertenties of door potentieel ongewenste applicaties die al op het systeem zijn geïnstalleerd.

Error MS-77X1 scam

De tekst die wordt weergegeven in de "Error MS-77X1"-zwendel is in het Duits. Volgens een ruwe vertaling wordt er beweerd dat Windows is geblokkeerd vanwege verdachte activiteit en dat de browsegeschiedenis, inloggegevens (d.w.z. gebruikersnamen en wachtwoorden), creditcardgegevens en opgeslagen bestanden van gebruikers in gevaar zijn. Gebruikers worden gewaarschuwd om dit niet te negeren en het opgegeven telefoonnummer te bellen. De toegang zou worden uitgeschakeld om verdere schade aan het netwerk te voorkomen. Het bericht in het pop-upvenster, weergegeven door de "Error MS-77X1" -zwendel, zet gebruikers op dezelfde manier aan om een valse technische ondersteuning te bellen. Het herhaalt dat het apparaat wordt geblokkeerd als gebruikers niet bellen en de gedetecteerde bedreigingen verwijderen. Dergelijke oplichtingen zijn bedoeld om winst te genereren door het vertrouwen van gebruikers te schenden. Oplichters proberen doorgaans toegang te krijgen tot apparaten en als dit lukt, kunnen ze de systemen infecteren met echte malware (bijv. trojans, ransomware, etc.) en gevoelige informatie stelen. Gebruikers kunnen ook worden gevraagd om hun persoonlijke gegevens te verstrekken, zoals bv. hun namen, adressen, e-mails, bankrekening- en / of creditcardgegevens. De "diensten" van oplichters zijn duur en gebruikers worden verzocht ervoor te betalen. Vaak worden de betalingen ontvangen via dubieuze betalingsportalen (die de ingevoerde bankgegevens kunnen registreren) en / of via moeilijk te traceren digitale valuta (bijv. cryptomunten, prepaid vouchers, cadeaubonnen, enz.). Bovendien kunnen succesvol opgelichte slachtoffers later opnieuw worden aangevallen. Met andere woorden, de "Error MS-77X1"-oplichting kan leiden tot systeeminfecties, aanzienlijke financiële verliezen, ernstige privacyschendingen en zelfs identiteitsdiefstal. Zoals vermeld in de inleiding, verhinderen de websites met de "Error MS-77X1"-melding dat gebruikers de pagina's sluiten door printerdialoogvensters weer te geven. Om een ​​dergelijke site te sluiten, moet Windows Taakbeheer worden gebruikt om het browserproces te beëindigen. Wanneer de browser opnieuw wordt geopend, mag u bovendien de vorige browsesessie niet herstellen, anders wordt de oplichtingspagina opnieuw geopend.

Ongewenste apps zijn een van de belangrijkste boosdoeners achter malafide omleidingen naar verschillende zeer verdachte websites. Deze applicaties kunnen echter ook aanvullende functionaliteiten hebben. Ongewenste apps die als adware worden geclassificeerd, vertonen opdringerige advertenties (bijv. pop-ups, banners, kortingsbonnen, enz.). Een ander type, dat browserkapers wordt genoemd, brengt wijzigingen aan in de browserinstellingen om valse zoekmachines te promoten. Bovendien hebben de meeste ongewenste apps mogelijkheden voor datatracking. Ze kunnen de browse-activiteit (browse- en zoekmachinegeschiedenis) volgen en daar persoonlijke informatie uit verzamelen (IP-adressen, geolocaties en andere details). Deze kwetsbare gegevens worden vervolgens ten gelde gemaakt door ze te delen met (of te verkopen aan) derden (mogelijk cybercriminelen). Daarom wordt sterk aangeraden om alle verdachte applicaties, browserextensies en plug-ins zo snel mogelijk te verwijderen.

Overzicht risico's:
Naam De "Error MS-77X1 (Fehler # MS-77X1)"-oplichting met technische ondersteuning
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse claim De oplichters beweren dat de computer besmet is met virussen en werd geblokkeerd
Vermomming Windows support
Oplichtingstelefoonnnummer 0800-101-202
Symptomen Valse foutmeldingen, systeemwaarschijningen (soms in pop-ups) en valse computerscans
Distributiemethodes Gehackte websites, frauduleuze advertenties, mogelijk ongewenste apps
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, financiële verliezen, identiteitsdiefstal.
Verwijdering

Om De Error MS-77X1 (Fehler # MS-77X1)-oplichting met technische onders… verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

"Covid19 Warning Alert", "Windows Alert & Warning" en "System Activation KEY Has Expired" zijn een paar voorbeelden van vergelijkbare oplichting met technische ondersteuning. Het web staat vol met misleidende websites die uiteenlopende beweringen doen, variërend van waarschuwingen over geïnfecteerde apparaten tot het aanbieden van ongelooflijke promoties. Welke melding er ook wordt getoond, de oplichters hebben maar één doel: inkomsten genereren ten koste van de gebruiker. Daarom wordt sterk aanbevolen om voorzichtig te zijn tijdens het browsen.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Ongewenste programma's kunnen soms worden gedownload en geïnstalleerd vanaf hun officiële promotiewebsites. Er zijn echter veel gebruikers die worden misleid zodat ze de apps zelf downloaden en installeren. Dit gebeurt wanneer softwareontwikkelaars de "bundel"-methode gebruiken of wanneer gebruikers op dubieuze, opdringerige advertenties klikken. Bundelen is eigenlijk een stiekeme installatie van extra apps samen met legitieme software. Informatie over deze apps wordt meestal verborgen in de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere vergelijkbare opties (en instellingen) van downloaders en installers. Ook het klikken op advertenties die zijn ontworpen om scripts uit te voeren kan leiden tot onbedoelde downloads en installaties..

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken voordat u deze downloadt, installeert of aankoopt. Downloads mogen alleen worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare kanalen, zoals: niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, P2P-deelnetwerken (BitTorrent, Gnutella, eMule, enz.) en andere externe downloaders - bieden vaak gebundelde inhoud aan; en daarom wordt het gebruik ervan afgeraden. Bij het downloaden en installeren is het ook belangrijk om de voorwaarden te lezen, alle beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste / Geavanceerde" instellingen te gebruiken en u af te melden voor extra apps, tools, functies, enzovoort. Opdringerige advertenties zien er doorgaans legitiem en onschadelijk uit, maar ze verwijzen naar allerlei dubieuze pagina's (met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen enz.). Als u dergelijke advertenties of omleidingen opmerkt, dan moet u uw systeem inspecteren en onmiddellijk alle verdachte applicaties en browserextensies of plug-ins verwijderen. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in de oplichtingsmelding "Error MS-77X1":

Background:

 

Aufgezeichneter Fehler à:
Windows gemeldeter Download à hxxps://HD-SE***.COM
** WARNUNG KRITISCHE MELDUNG ! **
Fehler # MS-77X1
Windows-Support kontaktieren: 0800-101-202 :
Ignorieren Sie diese wichtige Warnung nicht
Windows wurde aufgrund verdächtiger Aktivitäten blockiert.
Bitte rufen Sie uns innerhalb von 5 Minuten an, um zu
verhindern, dass Ihr Computer deaktiviert wird. Die folgenden
Informationen können verloren gehen:
1. Passwörter
2. Browserverlauf
3. Wichtige Informationen (Kreditkarten)
4. Dateien auf der Festplatte
Ignorieren Sie diese kritische Warnung nicht Wenn Sie diese
Seite schließen, wird Ihr Computerzugriff deaktiviert, um
weitere Schäden an unserem Netzwerk zu verhindern .

 

----------------------

 

Pop-up:

 

Windows-Support kontaktieren: 0800-101-202
Bitte rufen Sie uns an: 0800-101-202
Program firefox.exe
Verified Publisher: Mozilla
Notwendige Maßnahmen:
Kontaktieren Sie uns sofort, damit Unsere
Technikern die Fehler selbst sehen und überprüfen
können. Bitter rufen Sie uns innerhalb 5 minuten an,
um es zu verhindern, sonst Ihr Computer deaktiviert
wird.
Ok Jetzt anrufen
Verhindern Sie zusätzliche Dialoge.

 

Windows-Support kontaktieren: 0800-101-202
0800-101-202

Weergaven van de "Error MS-77X1"-oplichting (GIF):

Appearance of Error MS-77X1 scam

Engelse variant van de "Error MS-77X1" pop-up-oplichting:

Error MS-77X1 POP-UP Scam English variant

Tekst hierin:

** WARNING CRITICAL MESSAGE**
Error # MS-77X1
Contact Windows Support: +1-855-980-0200 :
Do not ignore this important warning
Windows was blocked due to suspicious activity. Please call us within 5 Minutes to prevent your Computer from being deactivated. The following information may be lost:

1. Passwords
2.  Browsing History     
3. Sensitive information (credit cards)
4.  Files  on the  hard drive  

Do not ignore this critical warning  if you close this page, your Computer access disabled to prevent further damage to our network  .
Contact Windows Support:     
+1-855-980-0200
Contact Windows Support: +1-855-980-0200
Please call us: +1-855-980-0200
Program    firefox.exe
Verified Publisher:    Mozilla
 
Necessary measures:    Contact us immediately so that our technicians can guide you through the process of removing the Phone can lead. Please call us within 5 minutes to prevent Your Computer will be disabled.
Ok Call now
Prevent additional dialogs.
+1-855-980-0200 Recorded error à:
 Windows reported  Download à

Weergave van de Engelse variant (GIF):

Error MS-77X1 POP-UP Scam English variant (GIF)

De Error MS-77X1 (Fehler # MS-77X1)-oplichting met technische onders… onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De Error MS-77X1 (Fehler # MS-77X1)-oplichting met technische onders…. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste apps verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties zoals, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie die advertenties vertoont, scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen software voor het verwijderen van malware.

Verwijder ongewenste extensies uit Internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser-add-ons verwijdert:

Internet Explorer logoVerwijder de kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing rogue extensions from Internet Explorer step 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Internet Explorer stap 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van de "error ms-77x1 (fehler # ms-77x1)"-oplichting met technische ondersteuning dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder de kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijdering topflownews[.]com  ads uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome menu-icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van de "error ms-77x1 (fehler # ms-77x1)"-oplichting met technische ondersteuning, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder de kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu-icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Verwijdering topflownews[.]com ads uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van de "error ms-77x1 (fehler # ms-77x1)"-oplichting met technische ondersteuning kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de de "error ms-77x1 (fehler # ms-77x1)"-oplichting met technische ondersteuning, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/18470-error-ms-77x1-pop-up-scam

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De Error MS-77X1 (Fehler # MS-77X1)-oplichting met technische ondersteuning QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De "Error MS-77X1 (Fehler # MS-77X1)"-oplichting met technische ondersteuning op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De Error MS-77X1 (Fehler # MS-77X1)-oplichting met technische onders…

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.