Oplichting "Your Computer Is In Blocked State"

Ook bekend als: Het "Your Computer Is In Blocked State"-virus
Type: Adware
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Instructies voor het verwijderen van "Your Computer Is In Blocked State"

Wat is "Your Computer Is In Blocked State"?

"Your Computer Is In Blocked State" is een valse foutmelding die wordt weergegeven door een kwaadwillende website die gebruikers vaak onbedoeld bezoeken - ze worden er automatisch naar omgeleid door allerlei mogelijk ongewenste programma's. Deze apps infiltreren systemen zonder toestemming (via de "bundling" -methode). Naast het veroorzaken van ongewenste doorverwijzingen, vertonen mogelijk ongewenste programma's ook opdringerige online advertenties en registreren ze voortdurend allerlei gegevens over de gebruikers en hun computersysteem.

Your Computer Is In Blocked State adware

Deze foutmelding geeft aan dat het systeem geblokkeerd is en dat slachtoffers daarom onmiddellijk de technische ondersteuning van Microsoft moeten bellen via een opgegeven telefoonnummer ("1-800-490-5352"). Ze zouden dan hulp krijgen bij het oplossen van het probleem. Houd er echter rekening mee dat de fout "Your computer is in blocked state" nep is en gewoon een poging is om gebruikers bang te maken en te misleiden zodat ze bellen en betalen voor technische diensten die niet nodig zijn. Probeer nooit het bovengenoemde telefoonnummer te bellen. Potentieel ongewenste programma's maken gebruik van een "virtuele laag" om pop-ups, coupons, banners en andere soortgelijke advertenties weer te kunnen geven. Dit is een tool waarmee grafische inhoud van derden bovenop elke website kan worden geplaatst. Daarom verbergen de weergegeven advertenties vaak de onderliggende inhoud van de websites, wat de surfervaring op internet aanzienlijk verstoort. Bovendien kunnen deze advertenties naar kwaadaardige websites verwijzen en zelfs het onbedoeld aanklikken ervan kan leiden tot risicovolle besmettingen met adware of malware. Bovendien registreren mogelijk ongewenst programma's continu allerlei gebruikers- en systeeminformatie (die persoonlijke gegevens kan bevatten). De lijst met geregistreerde gegevens omvat (maar is niet beperkt tot) IP-adressen (Internet Protocol), geolocaties, bezochte website-URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten en muis- en toetsenbordactiviteit. Deze informatie wordt later gedeeld met derden die de privégegevens misbruiken om er inkomsten mee te genereren. Zo kan dataspionage leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs identiteitsdiefstal. Mogelijk ongewenste programma's moeten onmiddellijk worden verwijderd.

Overzicht risico's:
Naam Het "Your Computer Is In Blocked State"-virus
Type bedreiging Phishing, oplichting, social engineering, fraude
Valse claim Het valse bericht meldt dat de computer beschadigd/besmet is en dat gebruikers contact moeten opnemen met een (valse) technische support.
Telefoonnummer valse technische support 1-800-490-5352, 0808-143-3686, (800) 497-5972
Symptomen Valse fouimeldingen, pop-ups met foutmeldingen, valse computerscans.
Distributiemethodes Gehackte websites, frauduleuze online pop-ups met advertenties, mogelijk ongewenste apps.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, financiële verliezen, identiteitsdiefstal.
Verwijdering

Om Het Your Computer Is In Blocked State-virus verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Er bestaan tientallen valse foutmeldingen die lijken op "Your Computer Is In Blocked State", waaronder Enter A Product Key, .Net Frame Work File Missing, System Notification! en System Has Detected Intrusion. Ze beweren allemaal dat het systeem op bepaalde manieren is beschadigd, maar net zoals bij "Your Computer Is In Blocked State", mogen deze foutmeldingen niet worden vertrouwd. Hun doel is identiek: ze zijn alleen ontworpen om inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Door verschillende zogenaamd 'handige functies' aan te bieden, proberen mogelijk ongewenst programma's een legitieme indruk te wekken, maar ze veroorzaken ongewenste doorverwijzingen, vertonen opdringerige online advertenties en registreren continu gebruikers- en systeemgegevens..

Hoe werd adware op mijn computer geïnstalleerd?

Zoals hierboven vermeld, worden mogelijk ongewenst programma's verspreid via een misleidende marketingmethode genaamd "bundling", de stiekeme installatie van applicaties van derden samen met legitieme software en apps. Ontwikkelaars weten dat gebruikers de download- en installatieprocessen vaak overhaasten en stappen overslaan. Daarom verbergen ze gebundelde programma's onder de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. Het achteloos overslaan van deze secties leidt vaak tot onbedoelde installatie van mogelijk ongewenste programma's.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Om systeeminfiltratie door mogelijk ongewenst programma's te voorkomen, dient u zeer voorzichtig te zijn tijdens het download- en installatieproces. Analyseer nauwkeurig elke stap in de download- en installatieprocedure met behulp van de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen. Weiger daaom alle extra inbegrepen programma's en aanbiedingen om deze te downloaden en te installeren.

Tekst die wordt weergegeven in de foutmelding 'Your computer is in blocked state"':

Your computer is in blocked state. SYSTEM WARNING: DO NOT PRESS ANY KEY UNTIL YOU KNOW SAFE SIDE INSTRUCTIONS.
For safety instructions immediately call on the support number, a Microsoft Super Technician is waiting to guide
you to safeguard your system. You must not avoid this warning, as this is a very critical infection, Microsoft Super
Technicians are level 9 technicians which are expertise in resolving these kind of issues. THIS CALL IS A TOLL FREE CALL.
Toll Free: 1-800-490-5352

Een andere variant van deze zwendel met het telefoonnummer (800) 497-5972 en een vals Windows Security Essentials-foutvenster:

your computer is in blocked state scam-variant 2

Nog een voorbeeld van de "Your Computer Is In Blocked State" pop-up:

Your Computer Is In Blocked State pop-up scam (2020-09-04)

Weergave van deze oplichting (GIF):

Your Computer Is In Blocked State pop-up scam (2020-09-04 - GIF)

Tekst in deze melding::

Pop-up:

 

Your computer is in blocked state SYSTEM WARNING: DO NOT RESTART YOUR COMPUTER OR PRESS ANY KEY UNTIL SAFE SIDE INSTRUCTIONS.For safety instructions call immediately: 080-143-3686 (Free phone), a windows certified technician will guide you safeguard your system.You must not avoid this warning, as this is critical infection immediately:  0808-143-3686 (free phone) Do not ignore this high priority message.

 

Background:

 

Call now: 0808-143-3686 (Free phone)

A problem has been detected and windows has been shutdown.
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL : BFEBFBFF0031246V
If this is first time you've seen this screen,contact windows technician : 0808-143-3686
Begining dump of physical memory.
Immediately contact technical support to prevent further damage.
A problem has been detected and Windows has been crash
.
The problem seems to be caused by the following file : SPCMDCON.SYS
.
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
.
If this is the first time you've seen this error screen,
don't restart your computer.If this screen again & again, follow these steps:
.
Check to make sure any new hardware or software is properly installed.
If this is a new installation,ask your hardware or software manufacturer for any
Windows updates you might need.
.
If problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software
Disable BIOS memory option such as caching or shadowing.
.
Technical information :
.
Windows Security Alert
Windows Security Alert
Call Immediately :
0808-143-3686

Het Your Computer Is In Blocked State-virus onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Het Your Computer Is In Blocked State-virus. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

Windows XP gebruikers:

Toegang

Klik Start, kies Instellingen en klik op Controle Paneel. Zoek en klik op Programma's toevoegen of verwijderen.

Windows 10, Windows 8 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Mac OSX gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

PUAs uninstall via Control Panel

In het programma's verwijderen-scherm zoek je naar mogelijk ongewenste applicaties, selecteer deze verwijzingen en klik op "Deïnstalleren" of "Verwijderen".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie scant u best uw computer op enige overblijvende onderdelen of mogelijke malware besmettingen. Gebruik daarvoor aanbevolen malware verwijderingssoftware.

Verwijder ongewenste extensies uit internet browsers:

Internet Explorer logoVerwijder kwaadaardige add-ons uit Internet Explorer:

Removing Ad by Pop ads from Internet Explorer step 1

Klik op het "tandwiel"-icoon Internet Explorer options icon (in de rechterbovenhoek van Internet Explorer) selecteer "Beheer Add-ons". Zoek naar recent geïnstalleerde/verdacht browser extensies en schakel deze uit.

Removing Ad by Pop ads from Internet Explorer step 2

Optionele methode:

Als je problemen blijft hebben met het verwijderen van het "your computer is in blocked state"-virus dan kan je je Internet Explorer instellingen terug op standaard zetten.

Windows XP gebruikers: Klik op Start, klik Uitvoeren, in het geopende scherm typ inetcpl.cpl. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows XP

Windows Vista en Windows 7 gebruikers: Klik op het Windows logo, in de start-zoekbox typ inetcpl.cpl en klik op enter. In het geopende scherm klik je op de Geavanceerd tab en dan klik je op Herstellen.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 7

Windows 8 gebruikers: Open Internet Explorer en klik op het "tandwiel" icoon. Selecteer Internet Opties. In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab en klik je op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - toegang

In het geopende scherm selecteer je de Geavanceerd-tab

Herstel de Internet Explorer instellingen in Windows 8 - Internet opties Geavanceerd tab

Klik op de Herstellen-knop.

Herstel de Internet Explorer instellingen naar standaard in Windows 8 - klik op de herstellen-knop in Internet opties Geavanceerd-tab

Bevestig dat je de Internet Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen - Klik op de Herstellen-knop.

Explorer instellingen naar Standaard wil herstellen

Google Chrome logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Removing Ad by Pop  ads from Google Chrome step 1

Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer 'Meer hulpprogramma's' en klik op 'Extensies'. Zoek onlangs geïnstalleerde verdachte browser-add-ons en verwijder ze.

Removing Ad by Pop ads from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van het "your computer is in blocked state"-virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing Ad by Pop ads from Mozilla Firefox step 1

Klik op het Firefox menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm) selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder alle recent geïnstalleerde en verdachte browser plug-ins.

Removing Ad by Pop ads from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van het "your computer is in blocked state"-virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de het "your computer is in blocked state"-virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om het "your computer is in blocked state"-virus van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over het "your computer is in blocked state"-virus of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/11200-your-computer-is-in-blocked-state-scam

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Het Your Computer Is In Blocked State-virus QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Het "Your Computer Is In Blocked State"-virus op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Het Your Computer Is In Blocked State-virus

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.